Stávkuj, ouřado, stávkuj víc.

Stávkuj, ouřado, demonstruj, mávej rudým praporem a stávkuj usilovně, protože si toho nikdo ani nevšimne. Nám všem dohromady bude líp.

Prý že demonstraci svolali, pod rudými prapory potáhnou na Prahu, do stávky půjdou a svá práva si vydobydou. Ouřadové, policajti, státní felčaři a požárníci.

Prý že za práci chtějí peníze, a že bez nich všichni zahyneme, pojdeme na žízeň po razítku a nikdo nás neochrání.

Vem vás, rudí bratři, všechny čert, lucifer a satanáš.

Kdo potřebuje ouřady z pražských stavebních úřadů, kteří bez úplatku pod stolem nepohnou prstem? Nikdo. Propustit.

Kdo potřebuje desítky tisíc fízlů, policajtů a zkorumpovaných dopraváků, kteří nikoho nechrání, nikomu nepomůžou, z deseti zločinů vyřeší dva a to ještě omylem? Nikdo. Bez náhrady zrušit.

Kdo potřebuje pět tisíc vypasených městských povalečů, pardon četníků, co umějí tak nanejvýš nasadit botičku, a to jenom do velikosti kola sedmnáct? Nikdo. Vymést koštětem.

Kdo potřebuje státního zubaře, který vás s bolavým zubem milostivě objedná na příští kvartál? Jen Petr Kryštůfek, masochista. Škrtnout.

Kdo potřebuje modrou armádu státních drah, která je ráda, že vás doveze o dvě padesát levněji než taxíkem? Nikdo. Prodat a pokud možno ještě před prodejem propustit.

Kdo potřebuje obtloustlé ouřady na státních fondech bůhvíčeho, institutech nevímjakých a ministerstvu dělostřelectva? Nikdo. Zrušit, přidělit hrst rýže na den a bude se hubnout.

Kdo potřebuje davy poslanců, zastupitelů, hejtmanů a konšelů, jejichž jediným životním cílem je nechat se výhodně zkorumpovat? Nevíte? Nepovím.

Kdepak, nechci se tímto dotknout těch nemnoha dobrých státních doktorů, zubařů, hasičů, výsadkářů na misích bůhvíkde a možná ani dobrých učitelů.

To jenom při pohledu na demonstraci rudých taťků ve mně zaplála touha chopit se šutru a stát se anarchistou.

Autor: Hynek Filip | úterý 21.9.2010 9:08 | karma článku: 39,82 | přečteno: 3599x
  • Další články autora

Hynek Filip

Amazon.

18.2.2014 v 9:20 | Karma: 21,98

Hynek Filip

Miloš je pitomé.

17.2.2014 v 9:22 | Karma: 27,07

Hynek Filip

Jak topič Jelen banku vyloupil.

11.2.2014 v 9:26 | Karma: 22,56

Hynek Filip

Nejdeto.

10.2.2014 v 9:06 | Karma: 8,16