Jak zlý vlk euro a soudružku Hamáčkovou sežral.

Mor. Cholera. Americký brouk. A také vlk, soudruzi. Vlk je náš největší nepřítel.

Říká to kdejaký evropský mocipán. Soudružky a soudruzi, největším nepřítelem, rozvracečem a ničitelem klidu na práci je vlk.

Zdá se vám to absurdní? Je to absurdní, ovšem je to tak.

Naše evropská vrchnost už vidí svět stejně jako Milouš Jakeš, Erich Honecker, Andropov, Černěnko, Ceausescu a Veliký Vůdce Kim Čong-Il.

Kdo může za to, že polovina Evropy krachuje, neumí konkurovat ani Turecku, hospodaří hůř než Pákistán a rozdává na dluh sociální dávky jak na smrt odsouzená? Ne, soudruzi, my za to opravdu nemůžeme.

Můžou za to škůdci, rozvraceči, investoři, spekulanti a vůbec všichni, co nám už zase nechtějí půjčit. Řečeno slovy jednoho z evropských potentátů, "vlčí smečka".

Abychom se před tou vlčí smečkou kolektivně zachránili, zase si od ní pro jistotu půjčíme. Už ne deset miliard, ani sto, ale rovnou pět set miliard. Pět set miliard euro. Půjčíme si je všichni dohromady a těmi půjčenými penězi budeme platit naše nehorázné dluhy. Krom toho si ještě do zásoby pár set miliard euro jen tak natiskneme, aby nám je vlk nestihl všechny sežrat.

Zhruba takový je obsah záchranného plánu, který před chvíli ukuli evropští vůdcové. Jak prohlásila španělská soudružka ministryně, která schůzi papalášů předsedala: "Je naší povinností euro bránit, ať to stojí, co chce."

Proč ji ale nenapadlo, že se euro dá bránit jenom tehdy, pokud Španělé, Italové a další soudruzi začnou dřít jako Němci, pokusí se světu konkurovat a přestanou si myslet, že každá soudružka Lopezová má ústavní právo jezdit dvakrát ročně k moři a každé odpoledne svačit kaviár? Protože to jednoduše není v módě. Naopak, v módě je zachraňovat bankrotáře, subvencovat diletanty a půjčovat si na tlačenku.

Až si ráno přečtete o tom, že Unie zachránila euro, vzpomeňte si na Milouše. Milouš ještě v říjnu 89 věřil, že komunismus je věčný, protože stačí porazit vlka kapitalistu a s velkou pompou zvítězíme. Jak Milouš dopadl, víme všichni. Jak dopadla pohádka o Unii, víme nyní už dopředu také.

Dopadla špatně.

Autor: Hynek Filip | pondělí 10.5.2010 8:45 | karma článku: 20,18 | přečteno: 1139x
  • Další články autora

Hynek Filip

Amazon.

18.2.2014 v 9:20 | Karma: 21,98

Hynek Filip

Miloš je pitomé.

17.2.2014 v 9:22 | Karma: 27,07

Hynek Filip

Jak topič Jelen banku vyloupil.

11.2.2014 v 9:26 | Karma: 22,56

Hynek Filip

Nejdeto.

10.2.2014 v 9:06 | Karma: 8,16