Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jasný kandidát na prezidenta

Jako uvědomělý občan cítím povinnost podělit se s vámi o nejlepší řešení v otázce příští volby prezidenta. Vím, že jsem se zavázala nevyjadřovat se k politickým otázkám, zamlčování skutečnosti, které mohou vést k prosperitě a vzkvétání národa ovšem považuji za jasný hazard s budoucností našich dětí. 

Před prezidentskými volbami jsem se často dostávala do nepříjemných situací, kdy jsem byla konfrontována se svou nepolitickou současností.  Lidé se ptali na každém rohu „Koho volíš?!“ Brada se mi třásla strachy, když jsem se v průběhu největšího hrotu kampaní měla přiznat ke své volbě. Pravda byla taková, že mi to bylo poměrně fuk. Přišlo mi, že funkce prezidenta je více méně reprezentativní a v této oblasti jsou oba pánové, kteří se v talentové soutěži Česko hledá prezidenta, dostali do finále díky vám -divákům, ještě před svým maximálním výkonem. A nebo lehce za ním? Stávající pan prezident mi dal za pravdu – zvýšil repre fond, aby na sobě zamakal,  čímž uznal své nedostatky, a to se cení.

Každopádně říci na veřejnosti, že volím Zemana, riskovala bych, že mě pankáči tak vyzdobí tělo plackami, až mi přestane dýchat kůže a já bolestivě a pomalu zemřu. Přiznat Karla, dostanu půllitrem. Ovšem nejhorší možnost je vytáhnout kartu nevolení. Za tím následuje nejkratší cesta k pranýři, či upálení mně jako zapřísáhlé komunistky (protože ti mají základnu nejen prudce volících, ale bohužel jim hraje na ruku podle všeho i skupina těch, co nevolí vůbec). Tato cesta mi příjde nejbolestivější, proto volím volbu.

Myslím, že se spousta spoluobčanů dostala do podobné patové situace při snaze ujasnit si, který z nabízených kandidátů je dokonalý představitel našeho národa. Shodneme se zřejmě, že ani jeden.

A proto přicházím s protinabídkou – volte moji babičku! Dvojí měnová reforma a komunistický trénink ji naučil perfektnímu hospodaření s prostředky. Energie má tolik, že by korunovační klenoty přeleštila a seřadila tak, aby lépe vynikly a jistě by při tom ani nezaškobrtla. Zúčastněné pány by poučila o následcích hrbení a neblahém vlivu mračení na mimické svaly. Vymetla by se vším nepořádkem, který se za ta léta na různých ministerstvech nahromadil. Nakrmila by hladové a dost by zbylo i na nenažrané. Jako zdravotní sestra ve výslužbě by měla spoustu návrhů na vylepšení systému zdravotnictví. Domácí zvířectvo a její celoživotní péče o něj a rodinné latifundie ji dávají mandát vyjadřovat se k otázkám zemědělství. Otravný věk, který se snaží přechytračit dědečka a ztížit mu život ve společnosti, ji ukázal, kde vězí problémy v sociální i zdravotní oblasti. A pochopitelně, moje energetická babi zná jejich řešení, stačí se zeptat! Výhled na náves usnadňuje rozhodování v oblasti místního rozvoje. A dneska si mě přidala na Facebooku, takže jistě hravě zvládne konečně zavedení jednotných počítačových systému a komunikaci s Bruselem. A být firmami spravujícími komunikace, bála bych se jí jít na oči s účtenkou!

Takže tentokrát mám jasno. Až se bude příště hledat v důchoďáku nejukecanější děda, nabídnu svou nejpracovitější babičku. A proto dnes s hlavou hrdě vztyčenou křičím do všech stran – „Babi na hrad!!“

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Zuzana Hubenakova | středa 25.12.2013 22:03 | karma článku: 27,81 | přečteno: 2007x
  • Další články autora

Zuzana Hubenakova

Lidl lidem

Že v Lidlu nabízejí leccos, třeba i šablonu na úpravu tvaru ochlupení ohanbí (přísahám, že to si nevymýšlím), to mě už nepřekvapí. Nedivila bych se, kdybych tam našla valentýnské balení diamantů (pytel uhlí a léky na trpělivost).

26.4.2019 v 13:01 | Karma: 44,82 | Přečteno: 11856x | Diskuse| Společnost

Zuzana Hubenakova

Hommo cestovatelus

Jsou tací šílenci, co by klidně řekli, že na dovolenou se jezdí, aby si člověk odpočinul od stresu, děti nabraly čerstvý vzduch do hrudních košíčků a dospělí sílu do dalšího pracovního zápolení.

16.4.2019 v 8:57 | Karma: 26,16 | Přečteno: 1697x | Diskuse| Společnost

Zuzana Hubenakova

Proč nemám co do úst

Existuje nepřeberné množství písemných materiálů, které podrobně vysvětlují základy zdravého stravování. Během pár minut se dozvíme, jak moc raw je rawhlík, či kolik cukety, sóji a naklíčeného zrní nahradí jeden steak...

26.3.2019 v 14:20 | Karma: 36,31 | Přečteno: 2224x | Diskuse| Společnost

Zuzana Hubenakova

Zázračný lék na chřipku

Před pár dny mě stihla viróza nepříjemná jak pro chameleona snaha splynout s balením lentilek. Za 38,2 po dvou paralenech jsem byla ráda. Bolelo mě asi všechno, ale to si moc nepamatuju, protože jsem byla z těch horeček dost mimo.

8.2.2019 v 14:45 | Karma: 41,34 | Přečteno: 4494x | Diskuse| Společnost

Zuzana Hubenakova

Mechanismus automechanismu

Osmého dne, když měl Bůh hotovo, zamyslel se, jak by okořenil prostému lidu život. I stvořil ke své škodolibé potěše ruličky alobalu, které nejdou odmotávat, izolepu, u které nelze najít konec a papírové kapesníky.

14.1.2019 v 11:40 | Karma: 26,79 | Přečteno: 1266x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Vláda schválila návrh na vznik nových sousedských dětských skupin

22. května 2024  6:06,  aktualizováno  17:49

Aktualizujeme Vláda schválila návrh ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečky z KDU-ČSL, který počítá se...

Má místo končetin protézy. Britský parlament tleskal „bionickému poslanci“

22. května 2024  17:45

Britští politici ukázali výjimečnou jednotu, když společně potleskem ve stoje přivítali zpět v...

Pavel je pro odklad digitalizace stavebního řízení. Není důvod, tvrdí Bartoš

22. května 2024  15:53,  aktualizováno  17:42

Ministr pro místní rozvoj a šéf Pirátů Ivan Bartoš inkasoval ránu ze strany, ze které to nejspíš...

Studentské eurovolby vyhrálo Spolu. Druhé místo obsadila Přísaha s Motoristy

22. května 2024  17:40

Ve studentských eurovolbách vyhrála koalice Spolu s 15,2 procenty hlasů. Před pěti lety u studentů...

  • Počet článků 168
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4403x
Semestra věd lecjakých a členka vědeckého sdružení Pako.

Autorka knih Vstupte bez klepání, Postřehy teplákové bohyně, spoluautorka Deníčku moderního páru, který vznikl ve spolupráci s Dominikem Landsmanem a nově knihy Žena na tahu.

Dobré a tajné zprávy mi můžete zaslat na e-mail: hubenakova.blog@centrum.cz, případně se stavte na facebookovou stánku Vstupte bez klepání.

Seznam rubrik