Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

A je na tom světě krásně! I v Liberci!

S oblibou se do Liberce navážím, protože je v mém životě nový a já si novinky musím osahat, než se mi dostanou pod kůži. Jeden z argumentů, který se mi hodí na zpochybňování mého psychického stavu, když jsem kývla na manželův návrh, je, že seveřani Češi (na rozdíl od seveřanů Moraváků), jsou prostě studení. Řekla jsem konkrétně studení rypáci, ale to bych se neodvážila veřejně přiznat.

Foto: Idnes.cz

Dnes jsem ovšem dostala lekci, na kterou jen tak nezapomenu. Aspoň v to pevně doufám. Při procházce s kočárkem mi manžel napsal, že se k nám blíží kurýr s vánočním dárkem pro bratra. Ano, čtete dobře, měl být vánoční. Já teda nejsem vzor dochvilnosti, ale měsíc zpoždění jsem měla naposled v těhotenství. Bezpečně sem můžu napsat i o dárku, protože mi bratr oznámil, že kdyby tak hodně četl, jako já píšu, už by byl profesorem.

A kurýr že je vskutku expresní, bude u nás za pět minut. A to já nikolivěk, pokud se nedám do sprintu. A jelikož protože pakližto pokud mám běhat za klukama, tak zásadně bez kočáru a zásadně nastajlovaná a zásadně za nějakýma, které jsem před tím aspoň jednou viděla, začala jsem lehce hudrovat, že mě bude holt muset najít. A jak si tak hudruju a tvářím se jako mraky, co nám schovávají Ještěd, aby se neohleděl, jdu kolem domu, který mám moc ráda. Stojí na samotě u lesa (fakt!), je porostlý břečťanem a je …tajemný, kouzelný, originálně jiný. Běhá kolem něj pes, který se mnou vždy příjemně komunikuje i bez štěkání, prostě sympatické místo. U domu stojí dodávka s vymláceným zadním okýnkem, paní a hustej týpek s čepicí naraženou až na nos. Hustej borec předává něco paní, že by kurýr? Nu, jsem holka zvídavá, zeptám se. Ano, je to on, to jeho peklo na kolečkách obsahuje ten zázrak, co kvůli němu bratr v Anglii neměl Vánoce. Zásilku přiznal, jen se domáhal peněz. Jelikož se při procházkách lesem obvykle nevybavuji hotovostí ze strachu před loupežníky, navrhl, že mám tedy s kočárem běžet z kopce, on že pojede za mnou. Tak ta představa mě opravdu pobavila. Říkala jsem si, jestli by do mně při zpomalení drknul tou svou herkou, nebo na mě jen pořvával z vyskleného okýnka.

Nicméně na sportovní disciplínu běh s kočárem a bodyguardem v zádech nedošlo. Paní, kterou vůbec neznám, která vůbec nezná mně a jen tuší, ve které ulici bydlím, vytáhla peněženku a zásilku zaplatila  s tím, že dobrého člověka pozná. Až půjdu kolem, mám jí peníze hodit do schránky. Čepice na hlavě hustýho kurýra se napnula, myslím, že vykulil oči, těžko říct, bulvy se mu přes pleteninu nerýsovaly. Já je tedy vyvalila moc. Byla jsem z toho dočista tumpachová. A kdyby se ke mně ten pletenina nepřimotal a nešeptnul mi, že mu paní dala víc, dala by za mně dýško, udělala radost jemu i mně zároveň a já to ani nevěděla. A nezištně.

Doteď jsem z toho lehce vedle. Přemýšlela jsem, jestli je paní věřící. Nevím proč, prostě mě to napadlo. Je za jejím chováním pouhá víra ve mně jako slušného člověka? Či ve slušnost obecně? Nebo je to vše víra v náboženském slova smyslu, která ji vychovala k důvěře? To by pro mně byla totiž druhá rána – jako praktikující ateista tvrdím, že kostel a Bible z člověka vzor cnosti neudělá. A třeba ne, možná mám pravdu, ale možná to pomůže. A nebo se celý život mýlím a paní mi byla předložena jako důkaz mojí krátkozrakosti? Na rozpitvávání teologických pohledů je blog asi příliš krátký, ale má-li tento být o pocitech, já jich teď v sobě mám přehršel.

Každopádně mi radost nezkazil ani dopis z finančního úřadu, který přišel v zápětí a oznamuje nám, že jsme nezaplatili 72 tisíc korun za daně z převodu nemovitostí. Je to omyl, další takový Srí lanský vtípek, nebo znamení shůry, že prachy vyšly z módy, ať se jich rychle zbavíme? Je to jedno, mně je dobře! Mám radost, paní mě označila za slušného člověka a věří mi. A to mně vůbec nezná. Oni ti Liberečtí nebudou tak zlí. Možná to jen Ještěd vrhá stín na jejich tváře a ve skutečnosti se usmívají…

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Zuzana Hubenakova | pátek 17.1.2014 12:16 | karma článku: 22,49 | přečteno: 1137x
  • Další články autora

Zuzana Hubenakova

Lidl lidem

Že v Lidlu nabízejí leccos, třeba i šablonu na úpravu tvaru ochlupení ohanbí (přísahám, že to si nevymýšlím), to mě už nepřekvapí. Nedivila bych se, kdybych tam našla valentýnské balení diamantů (pytel uhlí a léky na trpělivost).

26.4.2019 v 13:01 | Karma: 44,82 | Přečteno: 11856x | Diskuse| Společnost

Zuzana Hubenakova

Hommo cestovatelus

Jsou tací šílenci, co by klidně řekli, že na dovolenou se jezdí, aby si člověk odpočinul od stresu, děti nabraly čerstvý vzduch do hrudních košíčků a dospělí sílu do dalšího pracovního zápolení.

16.4.2019 v 8:57 | Karma: 26,16 | Přečteno: 1697x | Diskuse| Společnost

Zuzana Hubenakova

Proč nemám co do úst

Existuje nepřeberné množství písemných materiálů, které podrobně vysvětlují základy zdravého stravování. Během pár minut se dozvíme, jak moc raw je rawhlík, či kolik cukety, sóji a naklíčeného zrní nahradí jeden steak...

26.3.2019 v 14:20 | Karma: 36,31 | Přečteno: 2224x | Diskuse| Společnost

Zuzana Hubenakova

Zázračný lék na chřipku

Před pár dny mě stihla viróza nepříjemná jak pro chameleona snaha splynout s balením lentilek. Za 38,2 po dvou paralenech jsem byla ráda. Bolelo mě asi všechno, ale to si moc nepamatuju, protože jsem byla z těch horeček dost mimo.

8.2.2019 v 14:45 | Karma: 41,34 | Přečteno: 4494x | Diskuse| Společnost

Zuzana Hubenakova

Mechanismus automechanismu

Osmého dne, když měl Bůh hotovo, zamyslel se, jak by okořenil prostému lidu život. I stvořil ke své škodolibé potěše ruličky alobalu, které nejdou odmotávat, izolepu, u které nelze najít konec a papírové kapesníky.

14.1.2019 v 11:40 | Karma: 26,79 | Přečteno: 1266x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Poslanci rozhodují o zkrácení doby oddlužení z pěti let na tři roky

22. května 2024  5:55,  aktualizováno  10:42

Přímý přenos Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky, nejen pro schvalují...

Muž se zastal kamarádky, schytal kopanec do hlavy. Útočník se policii přihlásil

25. dubna 2024  13:42,  aktualizováno  22.5 10:41

Pražským policistům se přihlásil agresor, který letos v březnu v Karlíně napadl jiného muže....

Je to „škrabák“, zažaluji ho, psal útočník o Ficovi. Masové vrahy chápal

22. května 2024  10:30

Muž, který spáchal atentát na slovenského premiéra Roberta Fica, chtěl předsedu vlády zažalovat....

Na mokré silnici nevybral zatáčku a auto utopil v rybníce, vylovil ho jeřáb

22. května 2024  10:24

Na dně rybníka skončila ranní cesta do práce řidiče červeného opelu. Ve Stříteži na Jihlavsku...

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...

  • Počet článků 168
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4403x
Semestra věd lecjakých a členka vědeckého sdružení Pako.

Autorka knih Vstupte bez klepání, Postřehy teplákové bohyně, spoluautorka Deníčku moderního páru, který vznikl ve spolupráci s Dominikem Landsmanem a nově knihy Žena na tahu.

Dobré a tajné zprávy mi můžete zaslat na e-mail: hubenakova.blog@centrum.cz, případně se stavte na facebookovou stánku Vstupte bez klepání.

Seznam rubrik