Splněno. Všechny dotace budou zrušeny!

Konečně se politici domluvili napříč spektrem a odsouhlasili zrušení všech dotací. Pracujícímu lidu se uleví a trh přestane být destabilizován. Dojde k vyčištění soukromé sféry a přežijí pouze ti nejlepší. Kdo to bude?

Správně, pochopili jste, nic takového nehrozí. Jedná se o jeden z předvolebních triků, kterých jsme svědky. Ovšem daleko od reality to také nemá, protože se budou rušit poplatky u lékaře a v lékárnách. Super. Ovšem na druhou stranu se bude lékárnám kompenzovat výpadek a to v řádech stovek milionů. Jinými slovy. Zrušíme poplatky, které platí ti, kteří si přijdou pro léky a necháme zaplatit výpalné všechny občany, tedy i ty, kteří k doktorovi nechodí vůbec.

Předpokládám, že hromadná doprava (některé politické subjekty to mají v programu), která bude zadarmo, dostane z veřejných rozpočtů injekci podstatně vyšší, než kolik by podnik získal z jízdného. Princip: platíš i když nejezdíš je velmi spravedlivý a sociální.

No, hlavně, že nám zvýšili minimální mzdu, která se již dostává na dohled k sociálním dávkám. Ještě pár volebních období a pomalu se nevyplatí návštěva pracáku. Snad to nezaměstnaným vláda nějak vykompenzuje.

 

 

Petr Hroch Binder

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Berka | úterý 16.9.2014 13:33 | karma článku: 18,19 | přečteno: 571x