Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Princip: platíš i když nejezdíš je velmi spravedlivý a sociální."

Ten, kdo nejezdí, tak platí z toho důvodu, aby ostatní jezdili a on neměl zácpu všude na silnicích...;-) Zrovna MHD je pěkně špatnej příklad:)

0 0
možnosti

K35a77r11e81l 50D71r97d51a

18. 9. 2014 17:42

Pražská MHD má dnes dotace na 2/3 nákladů, dotace se hradí z daní Pražanů (ne každý cestující je Pražan), největší dotace má cestující jezdící na OC a k tomu má Praha dopravní projekty dotované celou republikou. Takže zde běží solidarita, kam se člověk podívá.

  Plácnout do toho něco o spravedlivém placení jízdného je pěkná konina.

0 0
možnosti

K62a95r28e67l 79D97r50d96a

17. 9. 2014 18:25

Tedy, texty u Hrocha, to je síla. Jen neužitečné cancání.

  Co si ty dotace do MHD nastudovat? Okouknout princip solidarity a snahu o ekologii? Podívat se na složení Středočechů a Pražanů v Praze? Okouknout rozdělování státního rozpočtu na hlavu, kdy Pražan získává řádný balík na fungování centra státu? Podívat se jak dnes Praha dotuje MHD? A pak teprve začít žvanit... Rv:-P

0 0
možnosti

V reálné ekonomice - ať je socialistická, kapitalistická se bez určité porce přerozdělování neobejdete. Nesmí to být ale demotivační. Zakládá to už tvorba zdrojů, kde se tvoří zisk a odvody. Už v minulosti byl kalkulovaný zisk na úrovni podniku, kdežto výrobní závody pracovaly s náklady. Takže odváděly se desetimiliony v okrese Děčín a v ostatních krajích nic, i když tam pracovala většina pracovníků.

0 1
možnosti

Za pět let má být minimální mzda mnohem vyšší, než většina důchodů!!!!!

1 0
možnosti

Malý omyl. Minimální mzda bude 2x vyšší. Ovšem tím nutně budou 2x vyšší všechny mzdy. Inflace proto bude téměř 100%. Pokud zůstane současný systém valorizace (a ten by určitě zůstat měl), budou dvakrát vyšší i důchody. Výsledek? Vlk (zadek levicových předáků ve vládních křeslech a poslaneckých lavicích) se nažral a koza (reálné příjmy všech) zůstane jaká byla.

1 1
možnosti
  • Počet článků 555
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1495x
Hroší poutníci, volné společenství pohodových lidí, kteří se nebojí...