Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Volební kampaně o ničem a pro nikoho...

Zaregistrovali jste, že běží nějaká volební kampaň? A k jakým volbám? Napadají vás nějaká témata, o kterých se vede spor? Nic takového? A už jste dostali volební lístky? Půjdete vůbec k volbám? To je ale otázek... No bodejť, já mám pocit, že ty volby a ty volební kampaně snad zajímají jen politiky samotné:-))

Dnes ráno jsem se rozhodla prolistovat volební lístky, které jsem dostala do schránky. A nebylo to veselé čtení... Kandidují jakési politické strany, o kterých jsem v životě neslyšela. Bože, kde na takové aktivity berou peníze a že to těm lidem stojí za to. Zajímaly by mě jejich motivace - proč to dělají, proč se nechají napsat na kandidátku... Objevila jsem v lístcích několik zelených seskupení a to už tedy ale vůbec nechápu. Zaregistrovala jsem zelené bilboardy s docela sympatickou paní, ale zjistila jsem, že ani není lídrem strany, za kterou kandiduje. Tak proč je jejím obličejem oblepená celá republika? A kdo jim to zaplatil? Vím, nějaký podnikatel, který chce naštvat Bursíka. Drahá odveta, ale jinak se to nazvat nedá:-))

Volební kampaň už zuří nějakou dobu - vajíčka, mítinky, kdy vám nějací lidé furt nutí nějaké materiály, které mají všechny strany prakticky stejné. Všude se na vás tlemí nějaké obličeje nějakých neznámých lidí - jsou nádherně "vystajlovaní". Ale tak nějak naši politici rezignovali na OBSAH voleb. Prezentují se jen usměvavými obličeji a nic neříkajícími prázdnými hesly. Nebo naopak drsnými hesly, které ale vůbec s volbami do EP nesouvisí.

Co tedy můžeme vidět? Vidíme drahou bilboardovou kampaň, kde si snaží vyřídit účty ČSSD s ODS. Častokrát ani na první pohled nepoznáte, jestli je to plakát ODS nebo ČSSD. To je negativní kampaň dohnaná až do absurdna. Ale myšlenku - natožpak zajímavou a nosnou - aby tam člověk pohledal. ODS roky něco deklaruje, mluví o sebevědomí a hrdosti a nezávislosti, ale nakonec podepíše nesmyslnou a zbytečnou Lisabonskou smlouvu. Možná proto se evropským tématům vyhýbá a soustřeďuje se na ČSSD. A paroubkova strana? Ta pro jistotu žádné evropské téma nemá. Kromě toho, že se deklaruje jako proevropská strana, což nikdo neví, co to vlastně znamená.

Pak jsou tady malé strany a z těch - aspoň pro mě - jednoznačně vyčnívá jedna. Svobodní. Sice je není moc vidět, ale kdo aspoň trochu sleduje politiku, tak musí vědět, že jednoznačně odmítají Lisabonskou smlouvu a to je aspoň nějaký nosný postoj. Škoda jen, že se jim ho nedaří lépe prodat. No jo, vznikli nedávno, mají toho moc, ale zatím se s tím perou dobře a mají moje sympatie. Jen by to chtělo více dravosti a údernosti. Je třeba se dostat více do povědomí lidí, byť by to mělo být pomocí něčeho hodně kontroverzního - tématu nebo osoby. A pak jednznačně vyčnívá Jana Bobošíková - ta skutečně prezentuje evropská témata, umí o nich mluvit důrazně a jednoduše. Umí se i zviditelnit a myslím, že je za ní kus práce. Tak nějak by to asi mělo vypadat. Škoda jen, že je takový solitér a nestojí za ní nějaká smysluplná struktura - strana nebo sdružení. 

Včera jsem měla rozhovor s kamarádkou, s kterou jsme strávily bouřlivé roky v ODS. Já už tam nejsem, ona ještě ano. A postekla si zcela oprávněně.

"Vidím bilboard s nějakým neznámým obličejem a je tam slogan - volte číslo 6 na kandidátce ODS! A tak si hned odpovím - a proč? Proč bych měla volit číslo 6? A taky nás zvali na nějaký mítink, který se koná ve 3 odpoledne a v centru na náměstí... Kdo tam může jít? Vždyť jsou všichni v práci... Tak tam chodí jen bezďáci, důchodci a nezaměstnaní. Ach jo..."

No nemá pravdu? Oni ti politici ani snad na to, že by chtěli přesvědčit nějaké voliče nemyslí. Úplně na ně zapomněli a není jim to vůbec divné. Ale kolik je to stojí peněz. Z praxe vím, jak všechny firmy musí šetřit, i lidi musí šetřit, je recese a je to pro všechny docela bolestné. A jak mám věřit politikům, kteří rozhazují nesmyslně vysoké částky za absolutně nesmyslné, nepřesvědčivé a zbytečné reklamní aktivity. Pak se můžeme divit, že chodí tak málo lidí k volbám. Je to totální zoufalství a znechucení. O tom by se měly psát články. Ale novináři už jsou taky zblblí a pořád to pokračuje.

Dnes má Reflex titulku, na které je modlitba českého burana, jako kdyby burani za všechno mohli. Kdepak. Ti vždycky budou a byli. A Paroubek je umí vybudit, aby šli k volbám. Bohužel tady nikdo neumí vybudit slušné lidi, aby šli k volbám taky a přehlasovali tak ty burany. Slušných je rozhodně více! Osobně si myslím, že mnohem rozumnější by byla titulka, která by mobilizovala právě slušné. Taková buranská modlitba je akorát utvrdí v tom, že fakt nic nemá smysl... Škoda...

To vážně necháme o našich osudech rozhdovat burany a nezodpovědné politiky? Tak vás všechny moc prosím - běžte k volbám! Nenechte se znechutit, vím jde to těžko, ale jde o hodně. Navíc není třeba tak silně kalkulovat s tím, jestli náš hlas propadne. Stojí za to uvažovat o podpoře nějaké menší strany, která má šanci fungovat a růst. Ti velcí hráči potřebují konkurenci jako prase drbání! Tak na to myslete!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Eva Hrindová | pátek 29.5.2009 11:00 | karma článku: 21,60 | přečteno: 1718x
  • Další články autora

Eva Hrindová

Všude samý Babiš

Jakoby ani nebylo jiného tématu. Ale vypadá to komicky, když zloděj volá „chyťte zloděje“. Protože přesně tak se ten „hon“ na Babiše dá interpretovat.

1.2.2017 v 15:53 | Karma: 11,87 | Přečteno: 388x | Diskuse| Politika

Eva Hrindová

Naštvané matky píšou francouzským policistům

V naší skupině Naštvané matky si přejeme, aby policie a armáda fungovaly normálně a to ve všech zemích. Dnes to tak bohužel není. Ve Francii se už proti tomu bouří samotní policisté. Není se jim co divit. A naše média mlčí...

24.10.2016 v 15:49 | Karma: 25,54 | Přečteno: 543x | Diskuse| Politika

Eva Hrindová

Čtení knih - nejlepší boj proti fanatismu

Miluju knihy a nikdy nepřestanu. Přečetla jsem tisíce knih. Každý, kdo čte knihy, si trénuje mozek dobrým způsobem - v představivosti, ve fantazii, v pochybování. Je dobré lidi vést ke čtení, protože to je prevence totality.

10.9.2016 v 9:37 | Karma: 29,50 | Přečteno: 895x | Diskuse| Kultura

Eva Hrindová

Fíkové listy v politice

Když chcete něco zakrýt, zakryjete to fíkovým listem. A stávající politické strany toho potřebují zakrýt opravdu hodně. Nejvíce fíkových listů se na nás vyvalí v době voleb. To nám pěkně zpívají, protože nás lapají do klecí.

27.8.2016 v 16:45 | Karma: 32,05 | Přečteno: 906x | Diskuse| Politika

Eva Hrindová

Může mít občanský postoj jen politolog?

Je to nešvar posledních let. Vyjevíte-li svůj názor na cokoliv, okamžitě začne být zkoumáno, zdá máte na vyjádření názoru dostatečné vzdělání. Nelíbí se vám nějaká stavba ve veřejném prostoru? Máte smůlu, pokud nejste architekt.

12.8.2016 v 15:11 | Karma: 36,61 | Přečteno: 981x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Distributor smrtícího alkoholu z metanolové kauzy byl podmínečně propuštěn

21. května 2024  16:36

Jiří Vacula, který v roce 2012 distribuoval otrávený metanol, byl podmíněně propuštěn na svobodu,...

Británie odškodní desetitisíce pacientů s kontaminovanou krví, zaplatí miliardy

21. května 2024  16:18

Britská vláda vyplatí další odškodné desítkám tisíc lidí, kteří se kvůli kontaminované krvi v...

Kvůli důchodové reformě bude mimořádná schůze, čekají se opět noční bitvy

21. května 2024  5:45,  aktualizováno  16:13

Přímý přenos Nejtřaskavější bod z programu květnové schůze budou poslanci projednávat až příští týden, po...

Policie našla v zemině z výkopu další kosti, patřily třem lidem. Pošle je na pitvu

21. května 2024  16:11

Lidské kosti, které v pondělí objevili pracovníci technických služeb během výkopových prací v...

  • Počet článků 168
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3593x
Nesnáším škatulkování a lidi, co podléhají předsudkům. Za nejcennější věc považuji svobodu ve všech smyslech toho slova. A o tom jsou mé občasné články. Více na www.evahrindova.cz