Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Potřebujeme ODS?

To je otázka... Ono to není o potřebě ODS, je to o potřebě politické strany, která bude hájit svobodu - v podnikání, v životě, v čemkoliv. Bude hájit právo člověka na vlastní život, na vlastní rozhodování a taky právo na to, vzít zodpovědnost za vlastní život do svých vlastních rukou. TAKOVÁ STRANA TADY DNES NENÍ! Nedělá to TOP09, nedělá to ODS. Podmínky se přitvrzují a některé výroky některých politiků ukazují, že svobodný prostor se bude nadále zmenšovat. Není tady NIKDO, kdo by lidem vysvětlil, že to bude mít fatální důsledky - i pro ty, kteří tu svobodu nepotřebují.

Je mi z toho neskonale smutno a obchází mě strach z budoucnosti. Navíc mám pocit, že se svou schopností vidět dopředu jsem ve svých obavách osamocená. Jinak by přece mnoho lidí mobilizovalo, jinak by přece i ta ODS, začala něco konkrétního dělat. Ale jsme svědky jen prázdných řečí, frází, prázdných marketingových aktivit (poslední aktivita ministra Kuby - sprej Živnostop).

Dnes mě dorazilo, když mi jeden klient oznámil, že neškodný letáček o výhodách potraviny (sóji), zkoumají lidé ze SZPI (státní zemědělská a potravinářská inspekce) a budeme ho muset celý předělat. Proboha, v letáčku je jen to, že když budete jíst zdravě, uleví se vám... Jestli tohle není buzerace a komplikace a omezování svobody podnikání, tak už nevím co. Do teď jsem si myslela, že SZPI má zkoumat kvalitu potravin, netušila jsem, že už kontrolují i marketing. Přátelé, jestli si myslíte, že existuje něco jako svobodné podnikání - které je znakem kapitalismu - tak se pletete. V kapitalismu nežijeme ani náhodou. To je jen vsuvka pro ty, kteří všechny problémy svádí na to, že žijeme ve zlém kapitalismu. Míra regulací a omezení je obrovská. Podniká se dobře jen velkým firmám - většinou nadnárodním. Co je na tom pozitivního? Bohužel levičáci to chtějí krouhnout ještě více... Svobodné malé podnikání, které přináší pestrost pro všechny a snižuje nezaměstnanost, bude potlačeno fatálním způsobem. Už je potlačováno...

A co tedy ta ODS? 

Bylo by rychlejší, kdyby se vzpamatovala, než budovat novou stranu. I z hlediska marketingu by pro ODS bylo dobré, kdyby doopravdy začala hájit zájmy svobody. Jen živnostníků a OSVČ je u nás cca 900 000. Připočítejme k tomu i jejich zaměstnance a rodinné příslušníky. To už je hodně zajímavé číslo. Zvlášť ve světle neustále klesajících preferencí. Připomínám, že v minulých volbách získala ODS cca 1 milion hlasů a hezkých cca 20% hlasů - což by dnes bylo považováno za excelentní výsledek. 

Ale je možné, aby ODS začala hájit zájmy podnikavých lidí, nebojících se zodpovědnosti a získala tak zpět ztracenou důvěru? Jistě by to šlo, ale zkusme se podívat na to, je-li to možné. Na to, aby se ODS vydala touto cestou, by sama musela chápat vážnost situace a cítit stejné ohrožení, jako cítí ti, kteří už se s problémy potýkají. Obávám se, že ODS vážnost celé situace vůbec nevnímá. Jak by mohla - její hlavní a viditelní představitelé státu a obcí, jsou už zpracovaní. Už příliš dlouho žijí z veřejných peněz. Pohodlně a bez zodpovědnosti. Celé to nemravné přerozdělování jim přijde docela v pohodě - čest vyjímkám (Jaroslav Kubera). Oni už to prostě nechápou... V ODS nevidím žádné pracující podnikatele, kteří by korigovali politiku strany zevnitř. Za nadějné tváře jsou považování politici, kteří snad ani nikdy nepracovali (Jiří Pospíšil), lidi, kteří své zkušenosti sbírali jen ve státní správě nebo na různých konzultantských pozicích placených z peněz EU. Je to opravdu tristní.

Může ODS zachránit změna vedení?

O tom nejvíce diskutují členové ODS, jak to ti nahoře dělají špatně. Padají jména, která jsou bohužel z deště pod okap. Mirka Němcová - to snad ne. Několik let je ve vedení ODS a pořád nic nepředvedla. To, že nic nepokazila (kdo nic nedělá, nic nepokazí) a proto je oblíbená, není zárukou ničeho. Jiří Pospíšil - je ve vedení také několik let - a nezlobte se na mě - co ten chlapec ví o skutečném životě mimo stranických kanceláří? Nebo nějaký úspěšný starosta - opravdu? Vždyť starostové jsou už dnes prakticky jen vykonavatelé státní správy, nemají skoro žádné možnosti. Jen sedí a čekají, co jim spadne z EU, z rozpočtového určení daní. Co ti ví o tom, jak je těžké vydělat jednu jedinou korunu - v době stagnace, v době, kdy stát nespravedlivě zvýhodňuje velké firmy, kdy stát reguluje, otravuje, buzeruje... Ostatně představitelé obcí jsou často ti, kteří to umí podnikatelům také hezky "zpříjemnit".

A tak nám tady existuje silná skupina voličů, jejichž zájmy NIKDO nehájí. Jedna akce se sprejem to fakt nespraví! To o tu skupinu voličů nikdo nemá zájem? Opravdu se všechny strany chtějí zalíbit jen státním úředníkům a neschopným?

A co můžou udělat řadoví členové ODS?

Vím o tom, že hodně z nich uvažuje o ukončení členství. Ale proč? Jen oni mají teď v rukou možnost vyčistit to zespoda. Přestat pořád dokola volit ty zpohodlnělé vykonavatele státní moci. Poohlédnout se po kvalitních lidech z reálného života, se zkušenostmi a charismatem získaným někde jinde než v klimatizovaných kancelářích různých institucí. Protože zkušenosti ze státní nebo veřejné sféry jsou dnes lídrům ODS k ničemu. Tohle nefunguje - padající preference jsou toho dost silným důkazem.

Ano, řadoví členové mohou hodně změnit - jen tím, že přestanou tyhle neslané nemastné nemrcouchy volit. A jestli v ODS není nikdo z reálného života a jsou tam už jen úředníci, tak už můžeme objednávat kapelu na pohřební hostinu - bohužel... 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Eva Hrindová | pátek 22.3.2013 11:49 | karma článku: 17,40 | přečteno: 630x
  • Další články autora

Eva Hrindová

Všude samý Babiš

Jakoby ani nebylo jiného tématu. Ale vypadá to komicky, když zloděj volá „chyťte zloděje“. Protože přesně tak se ten „hon“ na Babiše dá interpretovat.

1.2.2017 v 15:53 | Karma: 11,87 | Přečteno: 389x | Diskuse| Politika

Eva Hrindová

Naštvané matky píšou francouzským policistům

V naší skupině Naštvané matky si přejeme, aby policie a armáda fungovaly normálně a to ve všech zemích. Dnes to tak bohužel není. Ve Francii se už proti tomu bouří samotní policisté. Není se jim co divit. A naše média mlčí...

24.10.2016 v 15:49 | Karma: 25,54 | Přečteno: 543x | Diskuse| Politika

Eva Hrindová

Čtení knih - nejlepší boj proti fanatismu

Miluju knihy a nikdy nepřestanu. Přečetla jsem tisíce knih. Každý, kdo čte knihy, si trénuje mozek dobrým způsobem - v představivosti, ve fantazii, v pochybování. Je dobré lidi vést ke čtení, protože to je prevence totality.

10.9.2016 v 9:37 | Karma: 29,50 | Přečteno: 895x | Diskuse| Kultura

Eva Hrindová

Fíkové listy v politice

Když chcete něco zakrýt, zakryjete to fíkovým listem. A stávající politické strany toho potřebují zakrýt opravdu hodně. Nejvíce fíkových listů se na nás vyvalí v době voleb. To nám pěkně zpívají, protože nás lapají do klecí.

27.8.2016 v 16:45 | Karma: 32,05 | Přečteno: 906x | Diskuse| Politika

Eva Hrindová

Může mít občanský postoj jen politolog?

Je to nešvar posledních let. Vyjevíte-li svůj názor na cokoliv, okamžitě začne být zkoumáno, zdá máte na vyjádření názoru dostatečné vzdělání. Nelíbí se vám nějaká stavba ve veřejném prostoru? Máte smůlu, pokud nejste architekt.

12.8.2016 v 15:11 | Karma: 36,61 | Přečteno: 981x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Přívalové lijáky zvedají hladiny řek na západě. Déšť zalil železniční přejezdy

21. května 2024  21:17

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal protipovodňovou výstrahu. Týká se vodních toků, které...

Pavel si vyzkoušel letecký simulátor, hokejistům s posilami předpovídá úspěch

21. května 2024  7:30,  aktualizováno  20:54

Za přísnějších bezpečnostních opatření začal v úterý prezident Petr Pavel se svou chotí Evou...

Fiala mluvil s Netanjahuem, členové vlády mluví o zatykači z Haagu opatrně

21. května 2024  18:53,  aktualizováno  20:41

Premiér Petr Fiala si telefonoval s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahu. O zatykač na něj,...

Černomořská flotila dále slábne. Zasáhli jsme korvetu Ciklon, hlásí Kyjev

21. května 2024  18:21,  aktualizováno  20:41

Ukrajinská armáda oznámila zásah ruské korvety Ciklon v Sevastopolu na Moskvou okupovaném...

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...

  • Počet článků 168
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3593x
Nesnáším škatulkování a lidi, co podléhají předsudkům. Za nejcennější věc považuji svobodu ve všech smyslech toho slova. A o tom jsou mé občasné články. Více na www.evahrindova.cz