Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Mám zlomené srdce... Litujte mě!

Pár takových příspěvků jsem na různých blozích už četla. A je mi z nich nanic. Ale nejvíc je mi smutno. Jsou obrazem toho, jak špatně a absolutně pomýleně fungují partnerské vztahy. Člověk, který nefňuká, netrpí a neobtěžuje své okolí (a především partnera) citovými výlevy, se bude za chvilku cítit jako totální mimoň.

O čem ty příspěvky jsou? Dospělý člověk - je jedno jestli muž nebo žena - se zamiluje. Vytipovaný objekt mu neopětuje jeho city a tak nastává fáze neštěstí a zmaru. Někteří o tom napíšou na blog. Jak je svět nespravedlivý a jak oni chudáčci trpí, protože jejich city nebyly opětovány. Proboha, takhle jsme se chovali v předpubertálním a pubertálním období. To byly všechny ty platonické lásky, kdy se objekt vaší touhy o vašich vzedmutých citech častokrát ani nedověděl. Taky jsme se uměli chovat tak, ABY se to ten člověk nedověděl. Protože jsme si jasně uvědomovali, že naše poblouznění je naivní a dětinské.

Současní dospělí jaksi považují za normální, že když vzplanou citem, tak jejich objekt jim musí city opětovat - tak nějak s tím automaticky počítají. Četla jsem několik příspěvků, kdy došlo ke vzplanutí na základě zcela mylných a špatně vyhodnocených informací. Žena či muž absolvují rozhovor, příjemný večer a objekt jejich zájmu se k nim chová jen slušně a to už některým horkým hlavám dává podnět k zahoření. Místo toho, aby celé situaci dali čas a rozumně situaci vyhodnotili (byla debata otevřenější než jindy? docházelo u debaty ke spontánním oboustranným dotykům? atp...), nedají druhé straně žádný prostor a zavalí ji zájmem a projevovanými city. Bože, to je tak sobecké! Přece nemůžete vzplanout k někomu, o kom si nejste jistí, že vaše city opravdu opětuje. Dostáváte ho do nepříjemné situace a slušný člověk vám do očí neřekne - odprejskni. Místo toho se vymlouvá na nedostatek času, na špatné zkušenosti z minulého vztahu, vyhýbá se schůzkam, nabízí přátelství, atp. Rozumný člověk to pochopí a přestane se vnucovat. Ovšem zamilovaný idiot i v těchto jasných náznacích umí najít signály, které vyhodnotí jako důvod k dalšímu obtěžování a ještě většímu zamilování. No a pak to nevyhnutně dopadne tím zlomený srdcem a fňukáním na blogu...

Je přece normální, že se nám někdy zalíbí někdo, komu se třeba nelíbíme my. Musíme s tím počítat a zpočátku vztahu se chovejme trochu zdrženlivě - může to a nemusí to vyjít. Platí jedno pravidlo - 100% a vždy - když druhá strana nekomunikuje (neodpovídá na sms nebo na ně odpovídá pozdě a stroze, odkládá termíny schůzek), tak prostě nemá zájem. A jedinou reakcí na tento stav není trpělivé čekání ani úporné vyžadování pozornosti ani nabídky přátelství a jiné podobné finty. Jedinou možnou reakcí je ukončit komunikaci. To platí pro muže i pro ženy! Pro ty obzvlášť.

Nemůžu si pomoct, není to politováníhodné, když někdo zveřejní svoje historky o zlomeném srdci. Jen čeká na lítost a na podpůrné reakce. Takové výlevy patří jen těm nejbližším kamarádům a kamarádkám a to ještě omezeně. Já nevím, nikdy by mě nenapadlo se zamilovat do někoho, kdo neprojevuje minimálně stejnou míru zájmu, jako projevuju já. A i tehdy si schovávám projevy své přízně a zamilovanosti na pozdější dobu - nechci toho druhého přece uvádět do trapné situace. Co když on to cítí jinak? Vždycky myslete na jedno - projevím-li někomu vřelé city - omezuji tím jeho svobodu. Protože slušný člověk se takovým vyznáním cítí připoután. A fakt je lepší, když se chce cítit připoután... Važme slova! Nepoutejme k sobě lidi předtím, než si jsme jisti, že se chtějí poutat - citem a láskou.

No a pokud mě někdo odmítne nebo nevysílá stejné signály jako já, tak mám prostě smůlu a trochu se za sebe stydím. Protože jsem neuměla správně vyhodnotit situaci. A jsem dospělá, měla bych takové věci dobře rozlišovat. Fakt nechápu, jak někdo, kdo se zamiluje do špatné osoby a nemá žádnou adekvátní odezvu a přesto se pořád vnucuje, jak takový člověk může dávat na odiv své zlomené srdce a čekat podporu a lítost. Měl by dostat vynadáno, že se choval jako citový vyděrač!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Eva Hrindová | sobota 18.7.2009 13:05 | karma článku: 15,69 | přečteno: 2144x
  • Další články autora

Eva Hrindová

Všude samý Babiš

Jakoby ani nebylo jiného tématu. Ale vypadá to komicky, když zloděj volá „chyťte zloděje“. Protože přesně tak se ten „hon“ na Babiše dá interpretovat.

1.2.2017 v 15:53 | Karma: 11,87 | Přečteno: 388x | Diskuse| Politika

Eva Hrindová

Naštvané matky píšou francouzským policistům

V naší skupině Naštvané matky si přejeme, aby policie a armáda fungovaly normálně a to ve všech zemích. Dnes to tak bohužel není. Ve Francii se už proti tomu bouří samotní policisté. Není se jim co divit. A naše média mlčí...

24.10.2016 v 15:49 | Karma: 25,54 | Přečteno: 543x | Diskuse| Politika

Eva Hrindová

Čtení knih - nejlepší boj proti fanatismu

Miluju knihy a nikdy nepřestanu. Přečetla jsem tisíce knih. Každý, kdo čte knihy, si trénuje mozek dobrým způsobem - v představivosti, ve fantazii, v pochybování. Je dobré lidi vést ke čtení, protože to je prevence totality.

10.9.2016 v 9:37 | Karma: 29,50 | Přečteno: 895x | Diskuse| Kultura

Eva Hrindová

Fíkové listy v politice

Když chcete něco zakrýt, zakryjete to fíkovým listem. A stávající politické strany toho potřebují zakrýt opravdu hodně. Nejvíce fíkových listů se na nás vyvalí v době voleb. To nám pěkně zpívají, protože nás lapají do klecí.

27.8.2016 v 16:45 | Karma: 32,05 | Přečteno: 906x | Diskuse| Politika

Eva Hrindová

Může mít občanský postoj jen politolog?

Je to nešvar posledních let. Vyjevíte-li svůj názor na cokoliv, okamžitě začne být zkoumáno, zdá máte na vyjádření názoru dostatečné vzdělání. Nelíbí se vám nějaká stavba ve veřejném prostoru? Máte smůlu, pokud nejste architekt.

12.8.2016 v 15:11 | Karma: 36,61 | Přečteno: 981x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Skončí Veselý v Radě ČT za urážky Vášáryové? Ani nevím, kdo to je, říká herečka

21. května 2024  13:39,  aktualizováno  14:46

Slovy člena Rady České televize Lubomíra Xavera Veselého vůči bývalé velvyslankyni v Rakousku,...

Flandry jsou opět naše, hlásají separatisté. S africkou modelkou na plakátech

21. května 2024  14:35

Krajně pravicová strana Vlámský zájem dlouhodobě usiluje o odtržení severní části Belgie. V kampani...

Prodavač si ve stánku zapojil svůj terminál, řeznictví okradl o sedm milionů

21. května 2024  14:29

Mezi milionáře se svojí zlodějskou pílí vypracoval muž z Tachova, který podle policie...

Novorozená štěňata kdosi hodil do kontejneru, ujala se jich adoptivní matka

21. května 2024  14:27

Šest asi dvoudenních štěňat někdo vyhodil do kontejneru na okraji Zbraslavic na Kutnohorsku. Z...

  • Počet článků 168
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3593x
Nesnáším škatulkování a lidi, co podléhají předsudkům. Za nejcennější věc považuji svobodu ve všech smyslech toho slova. A o tom jsou mé občasné články. Více na www.evahrindova.cz