Láska je porušením logiky

Je nadějí, kterou klademe proti neúprosné logice smrti, která strojově logicky eliminuje náš život. Dávat ostatním lidem milost naděje jistě není povinnost, je to dar, nejvyšší obdaření člověka.

Těžko k tomu dál něco dodávat, protože pokud toto někdo vnímá jako otroctví nebo zbytečnost, nikdo mu to nevysvětlí. Takovou věc lze jenom pocítit. Je to základní konfrontace se životem druhých. Absolutně není logické nechat kohokoli naživu, protože dokonce i dýcháním ohrožují ostatní mou budoucnost. Smrt je logickou, nevyhnutelnou a nejen vědecky ověřenou skutečností. Dát někomu prostřednictvím milosti více života, protože svobody pro jeho jednání, je prostě nelogické.

Těžko věřit, že by třeba i androidka Šichtařová toužila po nějakém obecném holokaustu dokonce i vlastních dětí, neboť i ty svou spotřebou ohrožují její nejvlastnější ekonomické zájmy. Navíc software vkládaný androidům by neměl ubližovat člověku. Leda by její software někdo hacknul. Pak by se její software měl nechat prověřit nějakou nezávislou humanitní komisí, zdali nejde o porušení základního pravidla robotizace.

Děti jsou zajímavou výjimkou potvrzující pravidlo. Jakoby byli před bezmeznou androidní logikou chráněni. Ale do kdy? Kdy přestává být jedinec dítětem, schopným vývoje, a je schopen vývoje i nějaký dospělý jedinec a nemělo by se s ním nakládat jako s dítětem? Pravděpodobně by se měly zrušit všechny vědecké instituce, protože tam jsou jedinci již neschopní vývoje, pokud nějaký vývoj předstírají, pak rozhodně nejsou děti, protože to má zase jinou logiku posuzování. Jde o degeneraci a vlastně jen předsmrtnou zbytečnou existenci ubírající nám všem z individuálního budgetu daní. Zde je prostě logicky na místě ekonomistní holokaust. Kdo neprodukuje ať nejí. Proč bychom někomu měli platit jen za nějakou útěchu či naději, kterou k ničemu netřeba, ani k výchově ne. Je třeba i našim dětem nasadit do hlavy software a běda, když uhnou. Bez milosti trestat, odpojit od energií a vyhnat na vrakoviště. Neboť android je se svou logikou – antiláskou vyšší vývojový druh než nadčlověk.

V skrytu doufám, že tomu nevěří ani naše největší androidka století.

Autor: Zdenek Horner | pátek 20.12.2019 22:43 | karma článku: 6,25 | přečteno: 287x
  • Další články autora

Zdenek Horner

Válka je zločin

1.5.2024 v 14:35 | Karma: 30,00

Zdenek Horner

K té vší válečné vřavě

27.4.2024 v 3:23 | Karma: 30,13