Zelená veš v kožichu

Tohle přirovnání mi napadlo, když jsem viděl pani Kateřinu horlivě lamentovat proti „Soudní mafii". Tak se to dělá. Máš malér, tak rychle najdi malér někoho jiného a odveď řeč.

HraJaroslav Homolka

Veš dětská se zprvu prý nepozná, jen děti se o něco víc drbou, jsou nervózní. Když bodne, svědí to, neumírá se na to, ale je to nepříjemné. Podobně i naši zelení kluci, ale hlavně holky, popisu dost odpovídají. Nezabijí, ale je to nepříjemné, znervózňující.

Podobně i další zelené holky. Když chtějí omluvu od předsedy vlády za to, co jim jejich předseda řekl a neopomenou utrousit poznámku, že když ne, tak budou hlasovat pro nedůvěru vládě . Dobrý partner, ten zelený hmyz.(Nějak to s těmi ženami - jinou, novou kulturou - v politice moc nevychází - nebo jo?)

Teď jim to moc nepomohlo, to jejich hledání demokracie - jak holky vyloučit, aby to nevypadalo blbě. Nevím, myslím si, že jsem v jedné chvíli viděl paní Kateřinu v záběru kamer, myslím si, že se jí to podařilo - zbavit se holek, co už nejsou kámošky.

Trochu mi pak bylo zelených kluků líto, když to měli za Kateřinu vysvětlit novinářům. Hlavně ten vousatý hromotluk, toho mi doopravdy bylo líto. Takový kůl v plotě, ale co - jejich hra.

Nějak jsem si vybavil tu scénu před volbami, když paní Kateřinu brutálně zbil policista, který byl hospitalizován, propuštěn a nakonec seznán nevinným. Ale to už naše zvířátko nezajímalo.

Pak jsem si na ni vzpomněl, jak při volbě prezidenta, dělala spojku v partě kolem pana Paroubka. Taková ta hodňačka, co nosila paní učitelce bonbóny. Měl jsem pocit, že je vlastně chudinka, když musí takhle někomu (panu Paroubkovi - ta představa mi fakt tenkrát rozesmála) lézt do zadku, co kdyby.

Po maléru s děvčaty si šla spravit chuť demonstrací na podporu Tibetu. Její ochránce, někdy se tomu u nás v partě říkalo trubka, jí tam dopřával světlo reflektorů, aby to ta jeho malá holčička někam dotáhla. Její vyjádření bylo o ničem, ale co - je vidět a kandidatura do Evropského parlamentu se blíží.

A teď za velké podpory médií, pana Motejla mluví o ztrátě důvěry v soudy. Teď? Kdy se dá říct, že skutečně dobře fungovaly? Jaká je skutečná vymahatelnost práva? Kdo z nás měl tu čest, ví své.

Ale co, zvířátka mají svoji oběť. Za 3 - 4 týdny jsou prý vši už natolik rozšířené, že se prostě jednoduše zlikvidují. Myslím si, že tohle téma bude trvat kratší dobu. Dnes si naběhl přítel pana Topolánka, kdo to bude zítra?

Mezitím naše zelené zvířátko postoupí na lepší flek do EU. Ten hromotluk odstoupí, až pozná, komu sloužil, pan Bursík si najde novou holčičku... A ministr školství, co dneska tak horlil pro správné postupy ... Čert ví, kde bude - možná někde na ulici bojovat za zachování zeleného hmyzu.

Nebo ne? Nějaký slib od ČSSD?

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jaroslav Homolka | středa 18.3.2009 8:22 | karma článku: 27,28 | přečteno: 2202x