Galavečer ve Francii - WKF convention

Ve francouzském městečku Charleville - Meziéres proběhla v termínu od 8. do 11. května velká akce nazvaná WKF Convention. Jedná se o mezinárodní seminář pořádaný organizací WKF, jejíž jsme jako SKS Aréna členem.

radost z vitezstvi??

Vyučovali zde instruktoři z celé Evropy i zámoří a těm, kteří se věnují jiu-jitsu, bude jméno Alain Sailly nebo John Therien dobře známé. Pro příznivce kickboxu je známým zase Jean Yves Thériault, 23-násobný, profesionální mistr světa v kickboxu.

V sobotu byl na programu galavečer, kvůli kterému jsme do Francie jeli. Výprava se skládala ze Zbyňka Goralczyka (majitel a hlavní trenér Tiger Teamu), Petra Kotíka (jeden z trenérů Kosagymu), který s námi jel jako kouč, Ivoše Zubatého (taktéž trenér Kosagymu) a mě, Honzy Homolky (spoluzakladatele a trenéra SKS Areny).

Naši soupeři byli oba z Kanady, protože zápasy byly Evropa (Francie a Česká Republika) vs. Kanada. Na galavečeru se střídaly ukázky bojových umění beze zbraně i se zbraní a zápasy ve full-contactu.

Jako první šel na řadu Honza Homolka, jehož kanadský soupeř měl kvůli evidentním problémům v komunikaci během příprav celé akce o 11kg víc „o). Zápas ve full-contactu byl vypsán na 3x2 minuty. Plán byl snažit se bodovat, zbytečně se nepřetlačovat a hodně se hýbat. To se mi dařilo první dvě kola, dobrý pohyb, sbíral jsem body, ale ve třetím kole už docházely síly a hmotnostní deficit byl znát. Nicméně se povedl pěkný závěr a Honza Homolka vyhrál 3:0 na body.

Soupeř Ivoše Zubatého na pohled docela budil respekt, byl o něco menší, ale muskulaturu měl parádní. Plán byl držet ho od těla nohama a navazovat kombinacemi rukou. Ivo předvedl parádní zápas, kdy udržel plánovanou strategii po celý zápas, a s přehledem zvítězil.

Akce to byla úspěšná, oba jsme vyhráli a udělali dobré jméno České republice a našim klubům. Na závěr chci poděkovat Zbyňkovi, že to celé zorganizoval a domluvil, potom Petrovi Kotíkovi za rady, hlavně v tom, jak si poradit s tak velkým soupeřem, samozřejmě Ivošovi Zubatému, protože je dobrý parťák, a všem, kteří jste drželi palce.

Výsledek: Dva čeští kluci na galavečeru ve Francii - oba přivezli zlaté medaile. Kluci super :o)

P. S. Opět bez jakékoliv státní podpory :o)) Jde to :o) Na druhou stranu - nepláčete, neprosíte - nic nepotřebujete :o))

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jaroslav Homolka | čtvrtek 5.6.2008 7:00 | karma článku: 16,80 | přečteno: 1316x
  • Další články autora

Jaroslav Homolka

Zelená veš v kožichu

18.3.2009 v 8:22 | Karma: 27,28