Silvestr – aneb k čemu televizi?

Po krásně prožitém Silvestru mě napadla myšlenka, proč vlastně na tento den musí hodně z nás sledovat televizi?

Silvestr, den, kdy společně s přáteli nebo se svými nejbližšími vítáme vstup do nového roku. Já osobně jsem Silvestra strávil se svou přítelkyní, rodiči a všichni jsme si ho náramně užili. Nechápu tedy znechucené reakce některých lidí, že televizní stanice na loňského Silvestra vysílaly trapné a nudné programy, díky jimž se jim silvestr totálně znechutil. Samozřejmě, rok od roku jsou televizní Silvestry opravdu trapnější a trapnější. Opakují se rok co rok staré a ještě starší scénky, stále stejní hudební interpreti. O dvojici Vondráčková – Gott není přeba mluvit, samozřejmě za celý svůj dosavadní život toho stihli opravdu hodně a já si jich vážím, ovšem jejich vystoupení působí už spíše komicky. To jsem ale malinko odbočil…

Proč ale dotyční, kteří si stěžují na neatraktivnost televizních programů na Silvestra, televizi raději nevypnou a nejdou se věnovat svým přátelům? Člověk by mohl namítnout, že radši bude sedět u televize, než aby se někde opíjel. Já však tvrdím, že nikdo neříká, že se Silvestr musí řešit alkoholem v nejbližším baru…o tom to také vůbec není. Člověk se může bavit i bez alkoholu v okruhu nejbližších lidí a přátel. Vždyť lidé na celém světě se dokáží bavit i jinak, než jen vysedáváním u televize. Zvláště na den jako je Silvestr. Alkohol je ale téma samo o sobě, a pokud se člověk „zmrská“ tak, že si nepamatuje ani co dělal, pak takovým lidem opravdu doporučuji sednout na zadek a koukat na bednu.

Příště, než si budete stěžovat na trapné televizní programy si uvědomte, že lze silvestrovský večer prožít daleko lépe a na „bednu“ si pak určitě ani nevzpomenete. Nebude Vám už vadit, že v televizi běžel Kája s Helenkou, nebude Vám vadit, že rádoby vtipné scénky se budou pořád opakovat.

Bylo by fajn, kdyby si lidé začali užívat života, pokud to jen jde. Vážím si lidí, kteří se dokážou bavit jak bez televize, tak bez přehnaného množství alkoholu. Přeji všem mnoho štěstí do nového roku, abyste si mohli na příštího Silvestra s přáteli říct, že letošní rok 2008 opravdu stál za to.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Hnízdil | pátek 4.1.2008 12:24 | karma článku: 17,14 | přečteno: 1878x