Volby jsou dobrou příležitostí vyjádřit svůj postoj

Socialistické strany moderní doby převzaly moc a budují socialistický mír a pořádek. Podnikání je u socialistů velkou překážkou, proto ve jménu pořádku vymýšlejí, (podotýkám) s velkou radostí, opatření, které mají udělat socialistický stát šťastnějším.

Liberálové však vědí, že jediným fungujícím sociálním modelem je tržní ekonomika. Má to ale jeden háček. S regulacemi a zákazy v tržním prostředí toho nelze dosáhnout. Regulace se v liberálním státě připouští, protože se může stát, že nějaká činnost omezuje svobodu druhých. Jenže regulace v pojetí liberálního státu je naprosto rozdílná od toho, co se neustále aplikuje dnes a denně. Socialisté vydávají celou plejádu zákazů a nazvájem se před volbami předhánění. Liberál v případě vydání regulace není šťastný a nedělá to rád, doslova se do toho musí nutit. U socialistů je to hlavním politickým nástrojem.

Liberálové v podstatě žijí ve válce. Socialisté s různými názvy Stran a líbívými tématy se roztahují po městech se svými mega reklamami, ačkoliv reklamu chtějí regulovat. Liberálové vědí, že reklama je základ prosperující společnosti a přehnané množství politických reklam naopak politiku pokřivují. Přesto liberál nechce ani tu politickou reklamu nějak regulovat. Socialista ale ne, ten jde rovnou na věc. Okamžitě regulovat, aniž by si uvědomil, že politika prosperující společnosti udržují na svém místě. Nemají k nim žádný respeket.

Tato válka se liberálům zatím nedaří vyhrát, ale i s malou kapkou naděje budou dávat hlas liberálům, kteří chtějí proti veškerému socialismu bojovat.

Čím více budou socialisté řídit život občanů, tím více si občané uvědomí, že něco není v pořádku, a vzhledem k nejasným ideálům Stran, rychle obrátí "svojí víru" a socialismus v moderním obalu se podaří někdy časem potlačit.

Největším producentem zákazů a regulací je bezesporu Evropská unie. Socialistům u nás ale stačí jenom, když vědí, kde je západ a východ. Zneužívají liberalismu v západních zemích z dřívější doby. Na západě se nemají lépe díky současnému trednu děláním politiky Evropskou unií. Socialisté prostě rádi vymývají mozky. Nikdy žádný socialista nepřizná, že bez trhu nelze prosperovat a nelze tak udržet stát v rozumném stavu s nížším rozpočtem. Socialisté ale nechtějí tento stav, oni chtějí neprosperovat a zadlužovat se, tak, aby to právě mohli řešit. Řešení v jejich pojetí je ale hlavně podnikatelům házet klacky pod nohy. Bez zdravého trhu ale stát nikdy v životě nemůže prosperovat.

I liberál může řešit problémy s globálním oteplováním. Samozřejmě musí to dělat s rozmyslem a s ohledem na ekonomickou situaci. Socialisté se vrhli do problému ve velkém, žádné troškaření.  Vybrali si nejdříve boj, do adaptace šli z povinnosti. Liberál by to udělal min. přesně naopak. Veškerým semeništěm takového zvráceného myšlení jsou tzv. moderní socialisté, kterým občané pod dlouhou nadvládou zastaralého socialismu skočili na špek.

(Pozn.: Moderní socialista je člověk, který rád využívá výhod trhu, ale ve jménu vyšších cílů trh svou politikou pokřivuje. Stačí jenom, když to dobře zdůvodní. V zastaralém socialismu byl skutečný trh zakázán.)

Autor: Petr Hlinomaz | neděle 5.10.2014 20:02 | karma článku: 9,51 | přečteno: 268x
  • Další články autora

Petr Hlinomaz

Hysterie kolem CO2...?

29.11.2019 v 9:40 | Karma: 10,05

Petr Hlinomaz

Nejlepší předpověď na světě

11.7.2019 v 8:35 | Karma: 15,02