Svobodná volba

Když jsem si přečetl článek Františka Matějky o M. Kalouskovi, vzpomněl jsem si na dobu před volbami v minulém roce. V té době jsem sice měl už představu či touhu komu dát svůj hlas, ale přesto v jednom okamžiku jsem váhal koho volit. Není divu když z každé strany jsem slyšel kdo komu dá hlas a svojí (tajně) oblíbenou stranu jsem od nikoho neslyšel. Jak pak bych mohl, když Stranu svobodných občanů z mého okolí nikdo neznal (á?). 

Nejdůležitější je okamžik, kdy si člověk uvědomí co vlastně taková volba strany znamená. Není jednoduché vědět, zda-li uděláte dobře nebo ne. Z důvodu agresivních kampaní to opravdu není snadné. Přirozeně jsem uvažoval také nad volbou strany TOP 09. Říkal jsem si, je to pravicová strana, zcela jistě bude dobrým konkuretem ODS a když mají tak dobře propracovaný volební program, nemusel bych udělat tak špatný krok jim dát svůj hlas. Ovšem v té době už jsem měl před sebou program Strany svobodných občanů.

Já osobně nepotřebuji, aby reklama volených stran byla ze všech stran. Když něco hledám, většinou to najdu.

Velmi mne zaujal postoj Svobodných k jednotlivým tématům a tak jsem ustavičně přemýšlel a vyhledával různé informace a názory jiných lidí, což si myslím, že je přirozené. Např. zde

Vzhledem k tomu, že se držím zásad a jsem svobodomyslný člověk, moje rozhodnutí nebylo nakonec tak těžké a smetl jsem ostatní programy stran ze stolu.

Článek pana Matějky zde

Strana svobodných občanů se snaží ctít zásady svobodné a demokratické země, což se u jiných konkurenčních stran říci zrovna nedá. Rozhodl jsem se tedy, že budu Svobodné v rámci mých možností podporovat. Není to však lehký úkol, protože já nejsem typ člověka, kterému politika vyloženě baví, ale řekl jsem si, že to musím změnit. Není to jenom tak, ale když má člověk motivaci, tak to jde snáz. Nechci Svobodný chválit, protože si myslím, že není ten pravý čas. Pravda je, že do nich vkládám naději.

Tak nějak pravidelně sleduji politické údalosti a to je docela zázrak, protože já byl vždy v tomto směru spíše laxní.

Doufám, že necouvnu a ten běh na dlouhou trať poběžím s nimi.

Dále něco ke čtení zde

 

 

 

Autor: Petr Hlinomaz | úterý 5.7.2011 18:00 | karma článku: 14,78 | přečteno: 1374x
  • Další články autora

Petr Hlinomaz

Hysterie kolem CO2...?

29.11.2019 v 9:40 | Karma: 10,05

Petr Hlinomaz

Nejlepší předpověď na světě

11.7.2019 v 8:35 | Karma: 15,02