Prosazování přímé volby je pouhá finta

Česká sociální demokracie (ČSSD) dlouhodobě prosazuje přímou volbu prezidenta republiky. Mocné politické strany nám už své kandidáty představily jako možný návrh, řekl bych. Náš pan premiér Petr Nečas se nedávno nechal slyšet, že přímou volbu je ochoten podpořit, pokud bude prosazována ze správného důvodu. Řekl, že nemá smysl budoucímu prezidentovi pravomoci snižovat.

Samozřejmě s Petrem Nečasem souhlasím, ale už během letošního roku mám pocit, že se neprosazuje pouze v zájmu občanů demokraticky volit prezidenta přímo. Spíše jde o líbivé téma, které bylo předvolební reklamní fintou. Myslím si, že v současné situaci nemá význam zvažovat nebo prosazovat přímou volbu, protože ve skutečnosti jsou závažnější body, které je potřeba řešit. 

Místo prosazování přímé volby by bylo smysluplnější vyvarovat se rizika vstupu do Eurozóny vyjednáním výjimky z Eura a občanům České Republiky nechat vyjádřit svůj názor v referendu, který by měl být o tom, zda-li chceme Euro nebo ne.

Také další důležitou akcí ze strany vlády by bylo dobré snížit deficit státního rozpočtu. Na webové stránce Svobodných je možnost si vyzkoušet vyrovnat státní rozpočet, je to taková zábava pro celou rodinu.

Nevidím v přímé volbě prezidenta pro občany ČR nějakou pozitivní změnu k posílení demokracie. Občané by určitě raději nižší daně než jsou nyní.

-

Prosím politické strany, aby neprosazovaly přímou volbu a řešily nejdříve vyjednání zmiňované výjimky.

 

Vláda to nedokázla, dokážete vyrovnat rozpočet Vy?

 

Zdroje: Čt24, Svobodní, Reformy.cz

Autor: Petr Hlinomaz | čtvrtek 8.12.2011 22:50 | karma článku: 9,25 | přečteno: 779x
  • Další články autora

Petr Hlinomaz

Hysterie kolem CO2...?

29.11.2019 v 9:40 | Karma: 10,05

Petr Hlinomaz

Nejlepší předpověď na světě

11.7.2019 v 8:35 | Karma: 15,02