Prezident by měl také vyjadřovat své osobní názory

Článek je především určen těm, kteří si myslí, že se nesluší, aby prezident vyjadřoval své vlastní názory a vybočoval tak z řad politků vládních stran.

Prezident by měl být slušný, reprezentativní, měl by vyjadřovat své myšlenky s vkusem, měl by umět být objektivní a měl by mít bohaté politické zkušenosti. Reálný socialismus máme již už za sebou, takže by se hodilo, aby také při některých příležitostech vyjádřil svůj vlastní názor. Koneckonců to i novináři chtějí.

Nikdy nebude dokonalý názor, který se bude líbit všem. Jedině takový názor, který se musí líbit všem. Ve svobodném státě však nemusí, ani prezidentovi. Tato státní funkce je v podstatě služba, nejvyšší státní pracovník, nikoliv majetek státu, politických skupin a občanů. A už vůbec ne Evropské unie. Prezident by měl dodržovat určitá pravidla, ale může vyjadřovat své názory. Je svobodným občanem stejně jako my všichni. Stejně jako my všichni nemůže být bez chyby.

Může prezident vyjadřovat extrémní názory nebo názory, které hraničí s určitou mezí? Ve svobodné zemi považuji za extrémní názory takové, které se neslučují s principy demokratického a svobodného státu. Pokud vím, tak k tomu nikdy nedošlo. Naopak, současný prezident tyto principy se snaží chránit.

Všechny výše mnou uvedené podmínky současný prezident splňuje. Je obtížné obecně vyhodnotit, zda-li své názory vyjadřuje s vkusem, protože vkus je něco jako chuť, kterou máme každý tak trochu jinou.

Obrázky jsem si našel na googlu viz. najeď na ně myší.

Autor: Petr Hlinomaz | pátek 14.12.2012 22:40 | karma článku: 10,62 | přečteno: 758x
  • Další články autora

Petr Hlinomaz

Hysterie kolem CO2...?

29.11.2019 v 9:40 | Karma: 10,05

Petr Hlinomaz

Nejlepší předpověď na světě

11.7.2019 v 8:35 | Karma: 15,02