Pravý smysl dýdžeje

Kdo je to vlastně dýdžej? Jakým je jeho poslání? Jakým způsobem uvažuje? A jakým způsobem uvažují tzv. "dýdžejové" dnes?

Byl to člověk, který muzikou žil. Jeho život byl hudbou každou vteřinou naplňován. Byl to člověk, který udělal všechno na světě, aby si upřednostnil své privilegium a rozvíjel své hudební nadání.
Skutečný deejing nebylo ve skutečnosti pouhou dovedností umět hrát, ale též shánět vinylové desky a ledacos si na úkor toho odříct. Byl to člověk, který byl schopen i přeplavat oceán, aby měl ty nejlepší a nejoriginálnější desky. Byl to člověk, který i kvůli své horlivosti měl minimum kontaktů. Byl to člověk, který v kontaktu s jinými lidmi už začal mapovat, co by asi kdo mohl poslouchat. Skutečný dýdžej utratil všechny své peníze za desky, i třeba kdyby měl jíst pouhý chleba s máslem celý týden. Byl to uzavřený člověk. Ale i své uzavřenosti se musel vzdát za předpokladu, že se bude moci dál hudebně rozvíjet. Dovednost dýdžeje je nepřímo úměrná s počtem vinylových desek, neboť dochází k hudebnímu rozvíjení a poznání nových stylů.

Ano přátelé, asi takhle bych charakterizoval dýdžeje.

Dnes je to pouhá frajeřinka po večerech navíc. Dnes všechno, co jsem výše uvedl, dávno už neplatí. Digitální přístroje umožňující pohodlnější mixování jsou pouhou moderní náhražkou.
 

 

Autor: Petr Hlinomaz | neděle 7.2.2016 11:39 | karma článku: 13,92 | přečteno: 242x
  • Další články autora

Petr Hlinomaz

Hysterie kolem CO2...?

29.11.2019 v 9:40 | Karma: 10,05

Petr Hlinomaz

Nejlepší předpověď na světě

11.7.2019 v 8:35 | Karma: 15,02