Politik není policie, a také by se měl podle toho chovat

Politici nám před volbami slibují bezpečnější ulice a podrobněji se k tomuto tématu vyjadřují ve svých programech. Já si myslím, že tímto může značně politik policii zkomplikovat práci.

Politici si v reklamních materiálech stěžují na nedostatky týkající se činnosti policie. Navrhují různá řešení, ale ve většině případech se jedná o populistické nesmysly. Největší kámen úrazu je, že si dokonce protiřečí. Slibují hodně zeleně. Některé projekty dokonce jsou v rozporu se standartním vzhledem města. Podle mě pojem standart neznamená málo. Ano, více zeleně je dobrá věc. Ovšem přehnaná výsadba může policii zkomplikovat práci. Proto jsem přesvědčen, že výsadba musí být dělána s ohledem na okolnost i v otázce bezpečnosti.

Nemohu si pomoci, ale celé  to tažení proti policii je velice nekorektní. Politici si asi myslí, že máme amatérskou policii, která nic neřeší. Asi si myslí, že naše policie nemá žádné zkušenosti, že asi stačí mávnout kouzelným proutkem a všechno se naráz vyřeší.

Politik by měl policii podporovat. Měl by vytvářet takové zákony, aby nedocházelo ke zneužívání lidských svobod. Nevidím nic dobrého, když politik před volbami policii podtrhává nohy. Já věřím, že problémy jsou. Problémy ale v otázkách kriminality by politik řešit neměl. Může to konzultovat se zkušeným pracovníkem policie, ale neměl by si hrát na řešitele kriminality.

Já nemám rád kamery, které všechno zaznamenávají, ale musím se přiznat, že v tomto policii věřím. Jsem proti zneužívání, ale pokud kamery jsou instalovány na klíčových místech podle zkušeností pracovníků Městské policie, mělo by se to podporovat. Pokud opravdu politik chce řešit situaci týkající se kriminality, neměl by se do práce policie plést.

Já netvrdím, že by se o toto téma politik neměl zajímat. Naopak může poukazovat na různé věci, které třeba skutečně problémem jsou. Politik třeba může nastavit jiné podmínky, ale musí v každém případě s policií spolupracovat. Bez konzultace s odborníky nelze měnit a nastavovat různá opatření.

Někteří politici podle mě zacházejí daleko a vyloženě se snaží před volbami policii poučovat. Političtí uchazeči o místo mají vyjadřovat respekt k policii, bohužel se často stává přesný opak. 

Myslím si, že je potřeba s policií spolupracovat a tímto jí i podporovat. Politici ale hází na policii neustále bahno, aby se před volbami mohli blýsknout. To na mě moc dobrý dojem nedělá.

Autor: Petr Hlinomaz | středa 8.10.2014 20:32 | karma článku: 7,88 | přečteno: 501x
  • Další články autora

Petr Hlinomaz

Hysterie kolem CO2...?

29.11.2019 v 9:40 | Karma: 10,05

Petr Hlinomaz

Nejlepší předpověď na světě

11.7.2019 v 8:35 | Karma: 15,02