Politické podnikání by mělo být trestným činem

Placený politik z peněz daňových poplatníků by se neměl snažit míchat do podnikání, protože tím jednoznačně pokřivuje trh a škodí poctivým soukromníkům. Měl by se na to udělat zákon a velice tvrdě trestat, tak, aby si to příště rozmyslel.

V dnešní době politici běžně vymýšlejí projekty, které vyloženě škodí soukromníkům a berou jim třeba i práci, přitom se nestydí si od nich vzít peníze v podobě daňového poplatku. To je paradox, který se prostě děje. Mělo by se to změnit a tvrdě trestat, bez milosti!!!

Nejhorší je, když se takový politik označuje za pravicového. To je to nejhorší, co se snad mohlo ve světě podnikání stát. Nesmyslná propaganda, která pouze manipuluje s lidmi, kteří si toho nejsou vědomi. Takové praktiky jsou nepolitické, protože by to neměl mít politik v náplni práci. Touto nevědomostí se u nás v podstatě znovu pomalým krůčkem buduje socialismus.

Politik má spoustu času schůzovat a promýšlet kroky, kterými by zatopil podnikatelům. Ne, nedělá to schválně. Prostě je to moderní, smí se to a velké většině občanům to nevadí. Proč? Takové věci si třeba občan vůbec neuvědomuje. Minulé volby byly klíčové a rozhodovaly o všem, bohužel voliči dali jasně najevo, že nadále hodlají podporovat pokřivování trhu politickým podnikáním.

Pro mě bylo jasné, že je skoro až povinností volit Stranu svobodných občanů, i přesto, že k této pravicové straně mám hodně připomínek. Kdybych se nechal zlákat současným trendem a volil jakoukoli jinou, moc bych si to vyčítal. Pro mě je to tedy jasné. Buď nic nebo Svobodní. Ačkoliv pro mě jiná alternativa velmi pravděpodobně neexistuje, je nutné skutečnou pravicovou politiku podporovat, neboť bez volby nemůžu chtít žádné změny.

Zásahy politků do podnikání považuji za sprosté. Veškeré státní funkce a zřízení jsou závislé na prosperitě v soukromém sektoru, proto je krajně nevhodné podnikatelům a živnostníkům házet klacky pod nohy. Mohu uvést příklad, ale lepší je to z všeobecnit, protože těch různých politických projektů je mnoho. Já vím, že některý projekt se může zdát přínosný a zajímavý, ale politik by skutečně nic takového podporovat neměl. A mělo by to vyplývat ze zákona.

Stát zlikvidoval soukromé informační turistická centra, zákazal výrobu klasických žárovek, zasahuje do oblasti zateplování a tak... Teď zase politici chtějí zlikvidovat soukromé půjčovny kol. Je sice pravda, že výstavbami cyklostezek zase trh s kolama a různé služby s tím spojené podpořil, ale na věci nic nemění, že politické podnikání by mělo být v liberálním světě považováno za zločin.

Nenechte se zlákat hezkými a moderními budovami a různými zajímavými službami. Nejdřív se zeptejte, zda-li to nevzniklo prostřednictvím politického projektu na úkor druhých, kteří řádně platí daně a kvůli tomu třeba i přicházejí o práci. Zastavme budování socialismu!

Autor: Petr Hlinomaz | sobota 8.3.2014 10:54 | karma článku: 10,85 | přečteno: 394x
  • Další články autora

Petr Hlinomaz

Hysterie kolem CO2...?

29.11.2019 v 9:40 | Karma: 10,05

Petr Hlinomaz

Nejlepší předpověď na světě

11.7.2019 v 8:35 | Karma: 15,02