"On-line pravicová reportáž"

Všiml jsem si, že mnoho lidí se už ani radši o politiku nezajímá, protože je rozčiluje. Nechtějí se tím zabývat. Proč tedy byla volební účast tak vysoká?

Prý byla nadprůměrná, ale nemohla být, protože byla historicky první. Ano, mám na mysli prezidentské volby ČR.

V čím se liší důležitost voleb? Prezident je důležitější než politické strany?

Jsou volby občanská povinnost? Ne, ze zákona občanskou povinností je řádně platit daně a dále dodržovat další určené zákony.

Já se pouze zajímám o pravicovou liberální politiku. Žádný kandidát však liberální myšlenky nenastínil. (Mám na mysli méně státních zásahů do života občanů. Svobodu s odpovědností.) Žádný z nich nebude tyto myšlenky pravděpodobně prosazovat. Proto také jsem žádnému kandidátovi svůj hlas nedal.

Proč není mezi kandidáty pravicový liberál? Když si vzpomenete na barvy v mapkách v jednotlivých krajích z předchozích voleb politických stran, tak je jasné, že spíše vítězí levice. Když ale údajné pravicové políčka zbarvíte na oranžovou, zjistíte, že levicové názory v naší republice převažují. A ti co nešli volit? Možná volili letos. V takovém prostředí prosadit liberálního kandidáta není lehké. Navíc známé osobnosti "liberálního střihu" s odhodláním plnit funkci presidenta ČR zrovna nerostou na stromech.

Autor: Petr Hlinomaz | sobota 12.1.2013 16:45 | karma článku: 9,33 | přečteno: 909x
  • Další články autora

Petr Hlinomaz

Hysterie kolem CO2...?

29.11.2019 v 9:40 | Karma: 10,05

Petr Hlinomaz

Nejlepší předpověď na světě

11.7.2019 v 8:35 | Karma: 15,02