Občanské sdružení ProAlt a odborové svazy nic zásadního nezmění

S "důchodovou" reformou nesouhlasí mnoho občanů. Patřím mezi nimi, ale je potřeba takové kroky, které nastartují začátek reformy od současné snahy vlády velmi odlišným směrem.  

Dnes (22.9.2011) v Praze na náměstí Republiky jsem si všiml akce, kterou zorganizovalo sdružení ProAlt (občanská iniciativa pro kritiku vládních reforem a na podporu alternativ). Důvodem bylo schromáždit co nejvíce podpisů občanů, kteří jsou znechuceni s počínáním dnešní vlády. Samozřejmě, že kolemjdoucí podpoří tuto akci a podepíší se.

Poznamenal jsem si z letáku, který jsem obdržel:

Sdružení ProAlt dlouhodobě spolupracuje s dalšími občanskými iniciativami a odborovými svazy. Aktivně podporovali odborovou demonstraci v září i shromáždění během prosincové stávky státních zaměstnanců viz. proběhlé akce.

Jejich dlouhodobým cílem je vytvářet aktivní, solidární a všestranně udržitelnou společnost. 

Nesouhlasí zavésti školné na vysokých školách. 

V mezinárodním měřítku hájí sociální spravedlnost, solidaritu, souměřitelnost ekonomického postavení společenských vrstev, ekologickou udržitelnost a maximální demokracii jako praktickou možnost každého občana ovlivňovat svůj život i veřejné dění. Odmítají nárůst sociálních a ekonomických nerovností, ekologickou bezohlednost, privatizaci veřejného prostoru, statků a služeb a odsouvání občanů do role těch, kdo bezmocně přihlížejí rozhodování uzavřených elit.

 

Z výše uvedeného jsem pochopil, že jim nevadí nespravedlivé přerozdělování a hojné využivání dotací, které se získávají zbytečně komplikovaných způsobem.

Nevadí jim současné problémy v Evropské unii a chtějí být nadále členy tohoto spolku, ale přitom chtějí maximální demokracii. 

Zřejmě jim nevadí bláznivé zelené šílenství, které se ne malým měřítkem podílí na byrokracii.

Nevadí jim mnoho zbytečných a drahých úřadů. 

Podporují stávky, které omezují svobodu občanů.  

Podporují nepravdivé definice mezi pravicí a levicí.

Chtějí vzdělání na vysoké škole zadarmo.

Atd.

Odborové svazy nenabízí skutečnou pozitivní změnu. Odborové svazy a jiné podobné sdružení mají nakročeno směrem doleva, a nadále mají touhu podporovat přerozdělování peněz ze státního rozpočtu. Být solidární a aktivně se podílet na sociální politice bude zřejmě jejich hlavní prioritou. Jejich představa bude zřejmě totožná s představami Českou sociální demokratickou stranou.

Myslím si, že jejich návrh důchodové reformy by nic zásadního nezměnilo.

Petici jsem nepodepsal.

 

 

 

Autor: Petr Hlinomaz | čtvrtek 22.9.2011 21:15 | karma článku: 7,93 | přečteno: 837x
  • Další články autora

Petr Hlinomaz

Hysterie kolem CO2...?

29.11.2019 v 9:40 | Karma: 10,05

Petr Hlinomaz

Nejlepší předpověď na světě

11.7.2019 v 8:35 | Karma: 15,02