Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

ODS dala korupci a vyděračství nový název.

Ten nový název pro korupci a vyděračství zní „pozitivní a negativní motivace“. Prozradil nám to před skrytou kamerou bývalý poslanec ODS Jan Morava. Každý kdo sleduje naši politickou scénu překvapen není, přesto u řady lidí se překvapení objevilo a napomohlo ještě většímu znechucení z politiky. O uplácení již v minulosti mluvil Kořistka, Ploc i Novotný. Během volby prezidenta se objevovaly v dopisech nábojnice, což s největší pravděpodobnosti byla něčí provokace. Jeden z nejlevicovějších poslanců ČSSD Melčák se za podivných okolností stal spolu s poslancem Pohankou nejspolehlivějším poslancem koalice. Sám pořad TV Nova začal sestřihanými ukázkami politiků, kteří mluvili o korupci a vydírání poslanců.

  Obsazení hlavních aktérů pořadu : politici ODS pan Vlastimil Tlustý, Jan Morava, Dalík,  Mirek Topolánek, novináři TV Nova a MF Dnes a další.

Pan Vlastimil Tlustý rád realizuje nestandardní postupy, často ale není schopen domyslet všechny vedlejší účinky. Je přesvědčen o svoji mimořádné inteligenci. Tlustý je autorem programu ODS s rovnou 15% dani ze superhrubé mzdy, která by byla doplněna „zaručeným“ plošným příjmem pro všechny lidi bez přiznaného příjmu a pro lidi s nízkým přiznaným příjmem. Koncept, který by byl výhodný pro lidi s vysokým příjmem, pro jejich „nezaměstnané“ družky v domácnosti, pro podnikatele, kteří dokážou skrýt část svého příjmu, apod.. Možná díky zaručenému příjmu by byl výhodný i pro českou většinu lidi s nízkým příjmem. Taky ale koncept, který by přinesl deficit veřejných financí nevídaných rozměrů. Kdyby v době vzniku koaliční vlády přešel Tlustý do ústraní, mohla jeho politická kariéra pokračovat, popřípadě by jistě dostal alespoň nějakou trafiku.

   Když místo tohoto nerealizovatelného konceptu byla realizována jiná rovná daň, asi pod vlivem svých příznivců se Tlustý stal rebelem a po této kauze, která poukázala na praktiky nejbližšího okolí předsedy Topolánka, se stal velmi nepohodlným. Místní organizace ODS již řeší otázku možného vyloučení.

   V pořadu TV NOVA také odhalil pan Tlustý pozadí účasti fotbalisty Milana Baroše v předvolební kampani. Účast Baroše neměla být bezplatná, platit ji neměla ODS, ale stát. Podle tvrzení Tlustého vedení ODS o této dohodě vědělo.

   Hlavní roli v pořadu sehrál dnes již bývalý poslanec Jan Morava. O kompromitující fotografie Tlustého měl zájem. Prozradil na sebe ovšem daleko víc. Prozradil, že pro ODS není cenný koncepční programovou prací, ale díky jiné činnosti. Morava byl autorem pojmu „ pozitivní a negativní motivace“, čímž vysvětlil o jakou činnost jde. Během skrytého natáčení si vyměňoval SMS s Dalíkem a Tluchořem, čímž nechtěně poukázal na své řídící složky. Morava také prozradil, že jeho úkolem je rebelka ve Straně Zelených Olga Zubová. Je možné, že z „webových stránek“ „mezinárodní detektivní kanceláře“ se Moravovi zalíbila možnost nechat si vyfotit dceru Zubové i na britských ostrovech. Aby získal přehled o pohybu mladé Zubové, navázal s ní osobní vztah. Zároveň si ovšem nejal „profesionály“ na její skryté fotografování. Tak aby nějaký anonym mohl ukázat, že kdosi ji sleduje a má její pohyb pod kontrolou.

   Během natáčení skrytou kamerou se Morava jako velký profesionál neukázal, až příliš toho na sebe a vedení ODS řekl. Když záležitost praskla, ukázal se Morava ale jako skvělý herec. Chvilku před novináři i brečel, najednou tvrdil, že nikoho vydírat neměl v úmyslu apod.

   Větším profesionálem se ukázal Dalík, ale i on prozradil před skrytou kamerou několik věcí. Například že kompromitující fotografie Tlustého nepotřebuje, neboť nějaké fotografie s prostitutkami již má. A že pocházejí z archivu zavražděného mafiána Mrázka. Znamená to, že Dalík musel mít nějaký nadstandardní vztah s nějakým nezákonně jednajícím policistou, nebo přímo s někým v podsvětí! Dalík taky cosi mluvil o tom, že koalice 101 poslanců nepotřebuje, že většinu má podchycenou pro hlasování jinak. Opravdu demokratické !

   Premiér Topolánek v první reakci mluvil o závažných skutečnostech, později ovšem začal vinu svalovat hlavně na Tlustého a novináře. Morava prý Topolánka překvapil, není ale jasné zda tím, že se nechal tak hloupě chytit, nebo praktikami, které k plnění úkolů používal. Je otázkou, proč pan Topolánek začal ty závažné skutečnosti tak zastírat.

Autor: Václav Hlavatý | pátek 12.9.2008 23:13 | karma článku: 18,25 | přečteno: 905x
  • Další články autora

Václav Hlavatý

Můj kandidátský projev na řadového člena ČSSD.

Dobrý den vážení přátelé. Že situace ČSSD je velmi špatná, se nemusíme dlouze přesvědčovat. Máme málo času, zvláště dnes v době rokování, nemusíme ztrácet čas rozdáváním růžových brýlí.

18.2.2018 v 17:02 | Karma: 11,71 | Přečteno: 963x | Diskuse| Politika

Václav Hlavatý

Švihlíková, Keller a zápas za změnu zahraniční orientace naší země

Původně jsem chtěl v komentáři jen reagovat na jeden článek paní Švihlíkové. Paní Švihlíková zde píše, že zde jsou jakési "elity", prý umlčují nepohodlné názory a že výsledek voleb prý ukázal, jak chybné mají "elity" názory.

1.1.2018 v 8:28 | Karma: 37,44 | Přečteno: 5276x | Diskuse| Politika

Václav Hlavatý

Referendum o Evropské unii

V blížících parlamentních volbách kandiduje i nová volební strana Referendum o Evropské unii. Založená, jak to v ČR bývá zvykem, starými politiky, kteří neuspěli jinde.

3.10.2017 v 22:06 | Karma: 17,56 | Přečteno: 851x | Diskuse| Ostatní

Václav Hlavatý

RVHP a EU.

Občas je slyšet názor, že EU je horší než RVHP. Pokusím se porovnat. EU navazuje na ekonomické uskupení evropských demokratických zemí EHS, čímž prohlubuje ekonomickou integraci na integraci států.

11.9.2016 v 10:25 | Karma: 20,97 | Přečteno: 1306x | Diskuse| Ekonomika

Václav Hlavatý

Czexit, a co bude potom.

Jak by to u nás vypadalo 2 roky po vystoupení z EU ? Jak by vypadla naše „šťastná“ budoucnost bez EU.

15.7.2016 v 18:31 | Karma: 22,42 | Přečteno: 967x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Novotný by měl z ODS odejít sám, míní Stanjura. Děkuji za názor, řekl starosta

19. května 2024  14:07,  aktualizováno  14:25

Místopředseda ODS Zbyněk Stanjura by uvítal, kdyby se starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný...

Volby by vyhrálo hnutí ANO s 32 procenty, s SPD by mělo vládní většinu

19. května 2024  13:42

Sněmovní volby by nyní vyhrálo opoziční hnutí ANO s 32 procenty hlasů. Na druhém místě by byla s...

Ukrajina zničila ruskou minolovku, drony poškodila rafinerii ve Slavjansku

19. května 2024  13:12

Sledujeme online Zničili jsme minolovku ruské černomořské flotily, ohlásili v sobotu večer ukrajinští námořníci. V...

Malostranský zápisník: Chcimír, nebo mírotvorce? Kdo spolkl ropuchu?

19. května 2024

Premium Nechceme slevu zadarmo – a při hlasování o skvělém migračním paktu se statečně zdržíme! ODS už...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 69
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1725x
Žiji na venkově, živím se hlavně pěstováním brambor. Zajímám se o ekonomii, politiku, historii, sport ...