Antikoaliace odpornější než koalice

Vytváření koalic je proti ústavnímu principu poměrného zastoupení stran v parlamentu. Místo práce se všichni snaží spolčit se s k kýmkoli, jen aby získali moc absolutní. To, co se děje dnes, je ještě horší.

Po letošních volbách se naprosto antagonistické strany dávají dohromady jen proto, aby ANO vyloučily z jakéhokoli podílu na vládnutí. Vyloučení jakékoli strany nebo stran z dialogu při přijímání praktických rozhodnutí se určitě při příštích volbách vymstí. Jestli se opravdu zavedou takovéto mravy a některá strana nebo uskupení příští rok vyhraje, tak se přizpůsobí této bolševické praktice a zcela odstraní z politiky opozici. Kdo může teď skandovat ono revoluční "Nejsme jako oni!"? Všichni, protože jsme horší!

Je naprosto děsivé, že se vůbec neřeší, co v politice dělat, ale to, s kým to nedělat. Za to si ten cirkus platíme? Opravdu nevím, co má programově společného ČSSD s ODS. Ani komunisté nás k tak prudké třídní nenávisti nevychovávali, jako je ta, která je spojuje. Nemám dostatečně výstižné slovo, jak nazvat ty, co poštvávají jedny voliče proti druhým, třeba i přátele, a nálepkovat je podle jejich volby, když narozdíl od politiků jsou to slušní lidé. Ještěže se Karel Kryl toho nedožil, jak se naplnila slova jeho písně "Zaujímáme postoje, místo abychom stáli". Postoje a deklarace, na čí straně stojíme, jsou vyzdvihovány nad poctivou práci.

Jdu zvracet.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Hink | středa 12.10.2016 0:46 | karma článku: 33,27 | přečteno: 815x