Povedená divadelní detektivka

Dvanáct hostů, dvanáct příběhů, jeden osudný večer a jeden vrah. Vítejte v Hotelu Žižkov. Nechte se pozvat na Žižkov první republiky a odhalte vraždu.

Možná si říkáte, že připravit a napsat detektivku pro divadelní prkna dokázala naposledy královna detektivek Agatha Christie, ale opak je pravdou. V Žižkovském divadle Járy Cimrmana letos vznikl fascinující letní speciál, který si nechcete za žádnou cenu nechat ujít.

Členové divadelních společností 3D company a Divadlo Puls si formát site-specific speciálu vyzkoušeli již v minulých letech, ale tentokrát vymysleli opravdovou laskominu. Hotel Žižkov vznikl z pera herečky Lucie Heleny Botlíkové a režiséra Martina Vokouna. Autoři se inspirovali těmi nejpovolanějšími autory detektivek a stvořili inscenaci, kterou si užije nejeden divadelní nadšenec, a ještě více milovník dobře napsaných kriminálních příběhů.

fotografie z představení

Dvanáct hostů se pod tajemnou záminkou sjede do Hotelu Žižkov, aby se zúčastnili módní přehlídky slavné madam Podhůrské, a možná odhalili něco nečekaného sami o sobě. Ještě nečekanější však je, že v hotelu dojde k vraždě, možná i vícenásobné. A fantastické je, že určit, kdo je vrahem, musejí sami diváci!

Během toho výjimečného kusu máte šanci navštívit nejrůznější zákoutí divadla Járy Cimrmama (i ta běžnému diváku nepřístupná), přičemž postupně rozkrýváte jednotlivé části příběhu, abyste měli nakonec dostatek indicií pro odhalení pachatele.

fotografie z představení

Máte-li rádi případy pro pátera Knoxe nebo již zmíněnou Agathu, připravte si své malé šedé buňky mozkové a vyrazte si užít letní speciál, který vás uhrane. A nerozhodujte se dlouho, protože se jedná pouze o omezený počet exkluzivních repríz, než se herci rozprchnou na divadelní prázdniny! První možnost máte hned dnes večer…

(A nestihnete-li předprázdninové reprízy, další možnost se skýtá s koncem divadelních prázdnin, tedy na konci srpna.)

 

 

Autor: Helena Herynková | neděle 25.6.2023 12:22 | karma článku: 8,19 | přečteno: 302x