Dnešní svět postrádá ženskost

Stále více si uvědomuji, že dnešní svět postrádá ženský prvek, chybí mu ženskost. Mnohé ženy se chtějí vyrovnat mužům, vedou s nimi boj a nechají si vzít to, co je na ženě krásné. A tím je ženskost.

Motto "Kéž políbí mě polibkem svých úst! Vždyť lepší je tvé laskání než víno." (Píseň písní, Zrod Lásky, Touha, 1.2)

Stále více si uvědomuji, že dnešní svět postrádá ženský prvek, chybí mu ženskost. Mnohé ženy se chtějí vyrovnat mužům, vedou s nimi boj a nechají si vzít to, co je na ženě krásné. A tím je její ženskost.

Se změnou politické situace v Listopadu 1989 jsme se nejen zbavili komunistické diktatury, ale přišel k nám nový životní styl ze západních demokratických zemí. A nutno podotknout, že ne vše se nese v pozitivním duchu. Jsem sice zastáncem západní demokracie, ale s velkou dávkou kritičnosti sleduji, jak konzumní styl života ubíjí lidskou duši. Přemíra hmotných statků zabíjí lidskou duši. Máme sice mnohem vyšší životní úroveň, ale za cenu toho, že velká část naší populace zapomíná na to, že člověka tvoří nejen fyzično, ale i duševno. V dnešní době se ani zbla nedaří lidské duši, ta jakoby stagnuje, nerozvíjí se, protože se na ni ze všech stran valí jen hmotný svět. Duše dnešního člověka je zakrnělá.

S ustrnulou lidskou duší kráčí ruku v ruce i ženskost. Ta se z našich životů pomalu vytrácí, svět jako by dostával stále více podobu mužskou. Mnohé ženy berou muže za své rivaly, chtějí s nimi soupeřit a v hlouposti sobě vlastní si neuvědomují, že kráčí proti přírodě. A té bychom měli umět naslouchat, k té bychom měli mít blízko a čerpat z ní novou energii a inspiraci. Neznásilňovat to, co je tu dané od věků věků. Jsou to rozdílná pohlaví, která jsou jednoduše odlišná. Na každém je krásné něco jiného.

S ženskostí souvisí i sex, na který mnohé ženy zapomínají. Kolik procent žen po padesátce si dopřává kvalitní sex? Neodvažuji se tipovat. Platí ale i o mladších. Jako by se jejich životní filozofie nesla v duchu slov Tallulah Bankheadové "Přijdu se s tebou pomilovat dneska v pět. Kdybych se zdržela, začni beze mě." Tak trochu smutné, že? 

Rachel Welchová kdysi vyslovila tato slova "Dělej si radost, poslouchej vlastní instinkty - to jediné ti zajistí úspěch. Budeš spokojenější, a potom i ostatní budou spokojenější s tím, co děláš." Kolik žen si dělá radost, poslouchá vlastní instinkty, naslouchá svému tělu? Bude jich žalostně málo, protože mnoho z nich podlehlo jen opájení se jen věcmi, navíc vše okořeňují tím, že neustále visí na sociálních sítích, které rovněž vedou k tomu, že lidská duše zakrňuje a mizí ženskost z našich životů...

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Helena Vlachová | pátek 3.8.2018 8:03 | karma článku: 23,72 | přečteno: 1115x
  • Další články autora

Helena Vlachová

Komunistická zrůdnost

9.5.2024 v 7:04 | Karma: 25,23

Helena Vlachová

Ze školních lavic

1.5.2024 v 7:49 | Karma: 13,40

Helena Vlachová

Svým založením jsem idealistka

19.4.2024 v 17:53 | Karma: 10,91