Česká republika v dubajském tisku

Jste na dovolené, vzdáleni tisíce kilometrů od své vlasti, a čirou náhodou v místním tisku narazíte na pozitivní informaci o své zemi. To člověka potěší

Motto "Jazyk moudrých přináší dobré poznání, kdežto ústa hlupáků chrlí pošetilost". (Přísloví Šalomounova, Druhá sbírka, 15. 2)

Jste na dovolené, vzdáleni tisíce kilometrů od své vlasti, a čirou náhodou v místním tisku narazíte na pozitivní informaci o své zemi. To člověka potěší.

20. říjen 2019 znamená začátek jednoročního odpočítávání velké světové události. A tou je Expo 2020 Dubaj. A Česká republika má na tomto mezinárodním veletrhu své nezaměnitelné místo. Píše se o tom v jednom z významných dubajských týdeníků. Naše země se tam bude prezentovat svým velkým objevem, jenž se nazývá S. A. W. E. R., čili jinými slovy Solar Air Water Earth Resources, což znamená, že lze vyrábět pitnou vodu a vodu k zavlažování ze vzduchu, jediné, co je k její výrobě zapotřebí, je sluneční svit. A toho je v zemích, jakými jsou např. Spojené arabské emiráty, nadbytek. V článku o účasti naší země na Expo 2020 Dubaj je i přiložena fotografie, jak bude vypadat český pavilon. Myslím si, že máme být na co pyšní.

Naše země není příliš velká, vedeme tu spoustu žabomyších válek, přičemž nám uniká jediné. Že tu žijí a pracují lidé, kteří svou prací přispívají k průlomovým řešením stávajících problémů naší planety. O tom se v našem tisku příliš nepíše. Bulvár se hlavně zaměřuje na vyhledávání "pikantních" afér místních celebrit a politiků, v běžném tisku se rovněž nedočteme příliš pozitivních informací, o TV zprávách ani nemluvě. Člověk může mít pak pocit, že se život v České republice smrskl jen na pořádnou porci negativních informací či dezinformací. A to je škoda. Protože se v naší zemi dějí i hezké věci, ale ty bohužel nepřitahují pozornost čtenářů či diváků.

To jeden musí vyrazit daleko za hranice své vlasti, aby se dočetl příznivého hodnocení své země. A tohoto hodnocení se České republice dostává v arabském tisku. Je docela smutné, že pro velkou část českého obyvatelstva nejsou Arabové hodnoceni příznivě, přitom, kdo z těch, kteří šíří nenávist a rasismus vůči arabskému etniku, s ním má svou osobní negativní zkušenost? Všude žijí dobří lidé, platí i o zemích muslimských...

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Helena Vlachová | středa 6.11.2019 6:42 | karma článku: 17,16 | přečteno: 983x
  • Další články autora

Helena Vlachová

Komunistická zrůdnost

9.5.2024 v 7:04 | Karma: 25,23

Helena Vlachová

Ze školních lavic

1.5.2024 v 7:49 | Karma: 13,40

Helena Vlachová

Svým založením jsem idealistka

19.4.2024 v 17:53 | Karma: 10,91