Zn.: Prodávám barák, nehledám ženu!

Chci prodat domek, povídá mi jeden známý a že se nestačí divit, o co všechno těm zájemcům jde. Kolikrát si připadám, jako bych s barákem prodával i sám sebe. Co k tomu ty lidi vede, opravdu netuším. A on se najednou rozpovídal a povídal a povídal a mně bylo čím dál tím víc jasné, že jeho "problém" se jmenuje žena.

Přišla dvojice, za ruce se vedla a baráček se jim moc líbil. Jenomže cena se jim zdála příliš vysoká a já jim povídám: Heleďte se, u mě nejste na tržnici. To je částka, za kterou prodávám a kdybych chtěl smlouvat, začal bych s cenou o půl melounu vyšší.

Za pár dní přišla z té dvojice žena samotná. Byl podvečer, ještě docela horko a já právě griloval. To u mě není nic výjimečného, nový gril já zaměstnávám třikrát denně – snídaně, oběd, večeře. To víš, čerstvě rozvedený mládenec, tak jenom dělám to, co mě baví. Ranní sestava v podobě grilované klobásy, kakaa, jogurtu a rohlíku se mnou poprvé sice trošku zamávala, ale zvykám si pozvolna, úspěšně a rád.

Takže ta samá paní přišla tentokrát bez partnera a hned na mě rozbalila své vnadné cukrliky. Rozhalenka až k pupíku, minisukně tak mini, že byste ji nevyfotili ani makroobjektivem a jestli prý bych neměl něco studeného k pití. Než jsem jí přinesl pivo, zmerčila zahradní hadici. Jakým způsobem z ní vodu chlemtala a jak potom vypadala, to snad ani nebudu popisovat. Já neměl slov, zato činů se mi dostávalo „neúrekom.“ Potom co se to nahoře v posteli stalo, prý jestli už konečně něco slevím, když už se do mě tak vášnivě zamilovala. Tak to mě panečku v ten moment polil pot a narostly oči! Tak nejenom to, že si kvůli ní nechám spálit na grilu krkovičku, ale ona se do mě dokonce zamilovala! Vymetl jsem s ní jedna radost a už se mi tu neukázala. Hnedle tak bylo po vášnivé lásce! Ani jsem se jí nestihl zeptat, zdalipak o této návštěvě její partner ví. Ale ne každá mě dostane do postele s takhle prozíravým úmyslem.

Zrovna po ní přišla jedna mladá čarodějka a rovnou řekla, že by se jí baráku i se mnou líbilo. To mi sice zalichotilo, ale copak tohle může myslet vážně? Rum s kolu udělala za večer a to jsem fakt nevěděl, že ty dnešní mladé holky tak dobře chlastají. To ostatní tak nebyl vůbec žádný problém. Navzájem jsme se sblížili na výbornou, ale když jsem jí ráno řekl, ať umyje okna, byla v prdeli. Stačila už jenom uštipačně říct, jestli bych taky náhodou nechtěl snídani do postele.

Následovala matka se dvěma dětmi a ta byla poněkud komplikovanější. Přišla, chválila, zatímco ti dva její nevychovaní haranti mi při svém hraní rozbili model letadýlka. Sice je ztřískala jako hada, to zas jo, ale aniž by se mě dovolila, hodila je do bazénu. Myslel jsem si, že to pro ně bude další trest, protože letos vodě za stabilních 18 stupňů neřeknu nijak jinak, než ledová tříšť. Ti otužilci natvrdlí tam ale vydrželi mrznout celou hodinu, takže podrobné seznamování s jejich maminkou trvalo taky přesně hodinu. Jenomže potom mě samozřejmě taky zajímalo to, jestli barák koupí. Co ona na to? Prý že se u mě ještě ukáže a se svými promodralými dítkami se kvapem odporoučela.

Přišla až za týden, bez harantů a na výsost s chlapským dárkem pro mě. Vrtulník na ovládání se mi moc líbil a já se nemohl dočkat, až ho vyzkouším. Společná noc byla kouzelná a já si představoval, jestli i za toto milování dostanu další odměnu za tři a půl tisíce. Budu-li i potřetí na vrcholu blaha, na rozbité letadýlko bych byl ochoten zapomenout. Jenomže zájemkyně se poté vytasila s naprosto jinou strategií. Vychytrale, prozřetelně oblečena do mé košile, ve svádivé póze u kuchyňské linky, se mě bez sebemenších okolků zeptala, kdyže se může s dětmi nastěhovat. Náhlým leknutím jsem téměř upadl a vrtulník, který jsem zrovna nadšeně pilotoval, zavrávoral a neposlušně zamířil k zemi. Hned mi došlo, že hračku jsem nedostal za kvalitně odvedený výkon, ale že to byl prachsprostý, vydřidušský úplatek.

Tak to tedy ani náhodou děvenko, povídám. Koupit si mě vrtulníkem? Mě a můj barák tímto nesmyslem? Já barák prodávám, chápeš? Ale můžeme to udělat jinak. Až ho prodám, nastěhuju se já k tobě, co ty na to? Okamžitě, naprosto předpisově po vojensku scvakla paty, otočila se na kramfleku čelem vzad a tu jsem pak taky už nikdy neviděl. A moji košili jakbysmet. Jenom vzorové zasalutování mi k mé úplné spokojenosti chybělo.

Holt mi to všechno dává nějak zabrat, kamaráde. A proto pokud možno, neprodávej barák. Rozhodně ne za solidní cenu, co ti budu povídat. Vlastně, vždyť jsem ti o všem podstatném právě řekl. No a co ty? Nepotřebuješ bydlet jinde? Tobě dám slevu rád a úplně zadarmo, protože ty se mi do života, kluku jeden ušatej, heterosexuálskej, vnucovat určitě nebudeš.

Autor: Martin Hatala | čtvrtek 11.8.2011 16:52 | karma článku: 25,93 | přečteno: 1850x
  • Další články autora

Martin Hatala

Moje vědma mi prozradí vítěze ME ve fotbale

Před dvěma lety jsem měl s rozhodnutím o vítězi fotbalového MS jasno. Pomohla mi známá balkánská jasnovidka, která tipovala Chorvatsko. Ano, správně čtete, tipovala a byla z Balkánu.

13.6.2024 v 14:38 | Karma: 9,50 | Přečteno: 145x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Hatala

Odkaz lesního muže

Pomáháme a to je dobře. Ale nevím jak u vás, ale pro mě je pomoc všelijakým těm Bazalkám a Paraplatům taková neosobní, vzdálená, a fotky nemocných dětí mě spíš deprimují než motivují. Ale když se mi jednoho dne naskytla výpomoc

23.2.2024 v 11:52 | Karma: 16,56 | Přečteno: 367x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Hatala

Je potřeba nakrmit koně

Traduje se, že kritickým dnem školních lyžařských týdenních kurzů je středa, a Karel se nad analogií svého údělu pousmál. On bude slaměným vdovcem necelé týdny dva, takže bát by se měl v pátek nebo až v sobotu?

3.2.2024 v 14:05 | Karma: 12,25 | Přečteno: 340x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Hatala

Až přijde Klárka

Když se sestřička svého doktora už asi po sto padesáté, poslední dva roky už rezignovaným, znuděným tonem zeptala, kdy už konečně půjde do důchodu, on naopak mile až posměvačně odpověděl opět stejně, že až přijde Klárka.

27.1.2024 v 14:09 | Karma: 20,55 | Přečteno: 1115x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Hatala

Mohl jsem být praktickým lékařem v Bruntálu

To kdybych si vzal moji první dívku Lenku, gymnazistku z Bruntálu, a zůstal bych i kvůli další kráse - Jeseníkům. Proto se mě nesmírně dotkla narážka hlavního hrdiny v novém seriálu ČT Smysl pro tumor: „Kdybych nedostal to

8.1.2024 v 15:51 | Karma: 28,62 | Přečteno: 1311x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Vrátit se jako hrdina. Ukrajina už cvičí vězně, kanibaly jako Rusko nebere

6. července 2024

Premium Ukrajina začala s propouštěním vězňů, kteří chtějí bojovat za svou vlast proti Rusům. Krok je...

Podvodníci na turisty mají žně. Říká se jim deštníkáři a tváří se jako charita

6. července 2024

Premium Turistická sezona přitahuje do Česka mnoho cizinců, které se snaží některé společnosti nalákat do...

„Kandiduji dál a znovu zvítězím,“ odpověděl Biden na pochyby o jeho stavu

5. července 2024  22:54

Navzdory spekulacím a pochybám o své mentální a fyzické kondici nehodlá Joe Biden odstoupit z...

Fico poprvé od atentátu na veřejnosti. Přednesl projev na svátečních oslavách

5. července 2024  21:58,  aktualizováno  22:24

Poprvé od květnového pokusu o atentát na svou osobu se slovenský premiér Robert Fico objevil na...

  • Počet článků 626
  • Celková karma 9,50
  • Průměrná čtenost 1552x
Myslete si o mně co chcete, stejně mě pravdivě nepoznáte. Ani z mých knížek - Martin Hattala: http://www.palmknihy.cz/web/   hatala.m@seznam.cz

Elektronické knihy k recenzím mi na požádání laskavě poskytují www. palmknihy.cz, za což jim děkuji.

Moje čtvrtá knížka "Čekání na gól" je k mání na: www.kniznieshop.cz.

 

neviditelny text

Seznam rubrik

Oblíbené blogy