Stop.cafe - příšerná slátanina na zdi

Sedím na čerpací stanici, čučím před sebe, a protože přečtu vždycky všechno v metrovém  okruhu ode mě, včetně etiket na čemkoli a na všem možném cokoli, dalo se předpokládat, že mi neunikne ani výtvor na zdi přímo přede mnou.   

 

.

 

 

 

 

 

 

Ten mimózní text, byť se na první pohled až tak zběsile nejeví, trochu, ale opravdu jenom stručně, rozeberu. Ke kalamitě první věty chybí už jenom to, aby stop.cafe bylo místem nejideálnějším, protože až dosud jsem netušil, že k nezapomenutelnému gurmánskému zážitku mám zajít právě tam. Dále: Snídaně dodají energii na celý den a hlavní jídla uspokojí i ty nejnáročnější jazýčky. Cože? Snídaně o energetické hodnotě na celý den? Kdyby to bylo přece jenom reálné, takto se natřískat a dál už nejíst, je zdravotně zcela určitě nežádoucí. A kdybyste snad nakrásně posnídali 8 000 kJ, k čemupak nabídka hlavních jídel? Neprotiřečí si náhodou? Nebo tím burcují k obezitě? Aby z nejnáročnějších jazýčků vyrostly ještě více nejnáročnější jazyky?

Další věta tvrdí, že svačiny, saláty, bagety, (tady je svačina překvapivě jako druh jídla,) připravované čerstvě a přímo na místě, (kdy si už konečně reklamy neodpustí samozřejmost, a kdo ví, jestli to je vůbec pravda,) jsou pro menší hlad. S ohledem na to, že všechny ty jejich jakože svačiny pro menší hlad obsahovaly téměř 2000 kJ za kus, je s podivem, že k jídlu nabízejí tekutiny - ovocné šťávy, a zase si neodpustí připomenout: čerstvé a vymačkané přímo na místě. Silnou kávu tam mají také k jídlu a jak jinak, než s výrazným aromatem a bla, bla, bla, z vybraných, ověřených a vysoce  kvalitních kávových zrn. Nejpřívlastkovější přívlastky, že by lepivější nevymyslel ani Štěpán Šafránek z Básníků, až z toho čtení ztrácím chuť na cokoli a je mi na zvracení.

Dále: Všechny pokrmy z naší nabídky jsou vytvořeny na základě chutí vám dobře známých z domácí kuchyně, které jsme mistrně (jak jinak, že, až to samochválou smrdí jak psí lejno,) zkombinovali s tou mezinárodní. Jídla připravujeme s vášní a odhodláním a s cílem poskytnout vám energii na každý den.

Nuž, opravdu bych rád porovnal, jak se jejich vášnivá příprava, ke které se odhodlávají asi jak dlouho?, liší od zpracování a přípravy zcela běžné. Poněkud zcestné je i to, že ačkoli se chlubí domáckostí, posléze ji mistrně mezinárodně zkombinují - s kterou konkrétně „tou“ mezinárodní? Jo, aha, to proto, kdyby někoho nenalákali na svíčkovou, mají pro něj pikantní rýži s kuřecím, jakožto kung-pao s bambusem.

Jenomže omyl! Všechno je to obrovská lež a omyl! Z obědových jídel tam neměli lautr nic. Tedy, když nepočítám dva druhy polívek!!! Hmmm…. docela odvaha jít s takovou výbavou gurmánským zážitkům vstříc! Pro mlsné jazýčky! V tomto bistru! K jídlu ovocné šťávy a kafe! Pro malý hlad vysocekalorické bagety! Snídaně na celý den!  

Blejno mi je z toho, z takového písemného paskvilu. A drahé to tam mají proto, že snad úplně všechno připravují právě tam, s úsměvem na rtech, vášnivě v rytmu tanga a samby, s nadšením, které nezná mezí, s láskou a odhodláním, které nemá obdoby! Na Benzině, stop.cafe!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martin Hatala | středa 1.8.2018 14:32 | karma článku: 22,57 | přečteno: 924x
  • Další články autora

Martin Hatala

Odkaz lesního muže

23.2.2024 v 11:52 | Karma: 16,55

Martin Hatala

Je potřeba nakrmit koně

3.2.2024 v 14:05 | Karma: 12,25

Martin Hatala

Až přijde Klárka

27.1.2024 v 14:09 | Karma: 20,55