Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Odlehčení nadmíru žádoucí

Náhoda tomu chtěla, že když jsem šel naposledy darovat krev, přede dveřmi do nemocnice postávala mladá smíšená dvojice. Vášnivě se líbala, hrabala po sobě a mně neušlo, jak mu při tom postává až stojí. Velmi kvalitní příprava, jenomže spíš na jiné dárcovství, než na to krevní, napadlo mě.

I tomu nebohému koníkovi pomáhají tři pomocníci!

I oni totiž na transfúzní stanici dorazili. Uvnitř se chovali způsoběji, tam už tolik nezlobili a jen občas se vzali za ruce.

Před krevním dárcovstvím je příprava víceméně pouze lačná, zatímco s dárcovstvím jiné tekutiny, resp. sekretu, je to jiné. V prvním případě trochu administrativy, kontrolní vpich, letmé vyšetření lékařem, odevzdáte 450 ml krve a s dobrým pocitem u kafe s rohlíkem a padesátikorunovou poukázkou v kapse, se rozloučíte. Tady mě nenapadá nic převratného, co by se dalo zrychlit, zlepšit, zpříjemnit.

Ale u toho jiného dárcovství, ať už pro honbu finanční nebo z důvodu naplnění svého nejrodičovštějšího přání, to vidím jinak. Tam pocit z dobře vykonané práce není zhodnocen kafem a poukázkovou almužnou, ale v obou případech mnohem lákavěji, zajímavěji.

Svými zkušenostmi z tohoto oboru posloužit nemůžu, ale z filmů, televizních seriálů a časopisů to přece známe všichni, takže odborníkem je v podstatě kdokoli. Každý si umí představit nevrlou sestru, ostýchavého dárce, prostou kabinku, zkumavku, kupu umatlaných časopisů a cédeček na povzbuzení. A hlavně: Až budete hotový, zaťukejte a vzoreček položte na okýnko!

Nevím jak u koho, ale časopis by u mě ztratil na atraktivitě hned s prvním slepeným dvojlistem a než bych  přebral všechna CDčka, nedočkavá sestra by mě už určitě naháněla. Tak šup, šup, honem, honem, v čekárně už povstává další!

Kdepak, takovéto honění sestrou nikomu v ničem nepomůže. Poté by v hloučku kolegyň jistě prohodila něco nesmírně duchaplného v impotentském či jinak urážlivém smyslu, ale to byste naštěstí neslyšel. Ani údivy nad předávaným, sotva znatelným zkumavkovým množstvím: To jste se tedy moc nepochlapil, žádnému chlapovi na spokojenosti nepřidají. To nejhorší je však završeno nepřehlédnutelnou anonymitou vašeho příchodu a odchodu od dveří s hypnotizujícím nápisem: Odběrová místnost a definitivně zpečetěno vaším pozdravem, když se s přeplněnou čekárnou loučíte.   

Tedy nic povzbuzujícího. Stres, napětí, velké očekávání, žádoucí pnutí nula a pomoc žádná. Nebo že by snad? Pomohla by přítelkyně na telefonu? Nebo je libo raději slečnu - operátorku na 0609? Možná trochu, ale pořád na to máte jenom své ruce a konejte s nimi zázraky na povel! A o ty pouhé dvě pomocnice jde především. Jenomže proč být na to sám a zrovna tam?

Zvlášť, když se jedná o splnění přání společného, respektive o mateřskou povinnost vaší vyhlédnuté polovičky? Proč tam se sklíčeným nešťastníkem nemůže být přítelkyně, která v případě odběru spermatu z finančních důvodů toho svého stejně o všechno obere? A co teprve přítelkyně, jejíž největším životním přáním je početí? Takže když už, tak ať se přičiní stejnou měrou a jdou do toho oba! Nuže, do kabinky s nimi!

Kdyby obrázky a videa vystřídala přítomnost milované osoby, no nebyla by to paráda? Přechytrale popichující sestry by konečně ztichly a nad šťabajznami v kabinkách by nadobro prozřely. Zbývalo by tak už jenom doufat, aby milostná dvojice zkumavkový závěr co nejpřesněji ukočírovala.

Napadá mě však i možné zneužívání tohoto progresivního kroku, a sice využívání kabinky jako hodinového hotelu. O to však, aby nebylo posměvačné loučení s pozdravem tak snad příště, příliš časté, by se mohla postarat paní uklizečka (stará a nepřitažlivá,) která by místnost co půl hodiny pečlivě uklízela. Předpokládám, že i tak by se úspěšnost odběrů a kvalita materiálu mnohonásobně zvýšila. A hlavně, za výsledek odvedené práce by mohli, tak jako za jakékoli jiné milování, oba dva.

Autor: Martin Hatala | středa 30.10.2013 16:01 | karma článku: 9,23 | přečteno: 743x
  • Další články autora

Martin Hatala

Moje vědma mi prozradí vítěze ME ve fotbale

Před dvěma lety jsem měl s rozhodnutím o vítězi fotbalového MS jasno. Pomohla mi známá balkánská jasnovidka, která tipovala Chorvatsko. Ano, správně čtete, tipovala a byla z Balkánu.

13.6.2024 v 14:38 | Karma: 9,49 | Přečteno: 144x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Hatala

Odkaz lesního muže

Pomáháme a to je dobře. Ale nevím jak u vás, ale pro mě je pomoc všelijakým těm Bazalkám a Paraplatům taková neosobní, vzdálená, a fotky nemocných dětí mě spíš deprimují než motivují. Ale když se mi jednoho dne naskytla výpomoc

23.2.2024 v 11:52 | Karma: 16,56 | Přečteno: 367x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Hatala

Je potřeba nakrmit koně

Traduje se, že kritickým dnem školních lyžařských týdenních kurzů je středa, a Karel se nad analogií svého údělu pousmál. On bude slaměným vdovcem necelé týdny dva, takže bát by se měl v pátek nebo až v sobotu?

3.2.2024 v 14:05 | Karma: 12,25 | Přečteno: 339x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Hatala

Až přijde Klárka

Když se sestřička svého doktora už asi po sto padesáté, poslední dva roky už rezignovaným, znuděným tonem zeptala, kdy už konečně půjde do důchodu, on naopak mile až posměvačně odpověděl opět stejně, že až přijde Klárka.

27.1.2024 v 14:09 | Karma: 20,55 | Přečteno: 1115x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Hatala

Mohl jsem být praktickým lékařem v Bruntálu

To kdybych si vzal moji první dívku Lenku, gymnazistku z Bruntálu, a zůstal bych i kvůli další kráse - Jeseníkům. Proto se mě nesmírně dotkla narážka hlavního hrdiny v novém seriálu ČT Smysl pro tumor: „Kdybych nedostal to

8.1.2024 v 15:51 | Karma: 28,62 | Přečteno: 1310x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Hlavní záhadou Putinovy cesty po Asii je díra v limuzíně, říká Kmoníček

21. června 2024  14:52

Podcast Vladimir Putin si v Severní Koreji pořídil řadu rozverných fotek s Kimem, Vietnamu slíbil pomoc při...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Politici AfD museli před volbou vedení přelézat zátarasy. Odpůrci obsadili ulice

29. června 2024  13:03

Alternativa pro Německo (AfD) si v sobotu v Essenu na úvod dvoudenního sjezdu vybere nové vedení, o...

Autobus hořel na dálnici D5. Evakuovaly se dvě desítky lidí

29. června 2024  12:09,  aktualizováno  12:52

V sobotu krátce po 9. hodině dopoledne vyjeli středočeští hasiči k požáru autobusu na dálnici D5....

Česko míří k 35stupňové výhni, pak vše spláchnou přívalové deště s bouřkami

29. června 2024  12:47

Přímý přenos První prázdninový víkend bude v Česku tropický. Zatímco sobotní maxima vystoupají na většině území...

Nigerijec doprovázel Polku, dostal po hlavě. Opilému Čechovi hrozí pět let

29. června 2024  12:03

Až pět vězení hrozí českému občanovi, kterého zadržela polská policie po útoku na Nigerijce na...

CEBYT Krkonoše s.r.o.
Administrativní správce nemovitosti

CEBYT Krkonoše s.r.o.
Královéhradecký kraj
nabízený plat: 30 000 - 50 000 Kč

  • Počet článků 626
  • Celková karma 9,49
  • Průměrná čtenost 1552x
Myslete si o mně co chcete, stejně mě pravdivě nepoznáte. Ani z mých knížek - Martin Hattala: http://www.palmknihy.cz/web/   hatala.m@seznam.cz

Elektronické knihy k recenzím mi na požádání laskavě poskytují www. palmknihy.cz, za což jim děkuji.

Moje čtvrtá knížka "Čekání na gól" je k mání na: www.kniznieshop.cz.

 

neviditelny text

Seznam rubrik

Oblíbené blogy