Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

McDonald´s Drive v Pardubicích a jiné souvislosti

Dlouho jsem si myslel, že se po vzoru pardubického Globusu bude rozšiřovat i parkoviště u Hypernovy, jenomže ne. V prostoru kolem hlavního vlakového nádraží nám vyrostl McDonald´s. Jenomže ne obyčejný, ale McDonald´s Café a Drive.

To jakože jedete, zastavíte, zamáváte stovákou a dostanete za to hambáč skoro až do huby. Ani trochu při tom nemusíte hejbnout prdelí a v momentě jste okradeni a syti zároveň. Jak k tomu ale přijdou ti konzervativní nedůvěřivci, kteří se i nadále budou s nákupními vozíky pachtit po Lidlu a Hypernově, kam je to také co by kamenem dohodil? Těm nikdo a sotva kdy, motorek na vozík nepřimontuje a do bruslí je neobuje!

Nové komfortní autoobčerstvení vzniklo i přesto, že kus žvance nabízí i Hypernova, kiosek před OBI i uvnitř něj, stánek s gyrosem před nádražím, uvnitř hlavního nádraží včetně obchodu s potravinami také a to si nejsem vůbec jistý, že mi k úplnému výčtu možností teplého občerstvení nic nechybí.

Opravdu bych tam raději viděl rozšířené parkoviště, protože blízkost nádraží k odklízení auta, zvláště v době dovolených, leteckých zvláště, přímo vybízí a před obyčejným nákupem se tam volné místo hledá obtížně. Ale stalo se a tak jsou Pardubice zase o kousek modernější, pohodlnější a budou tlustější. Snad ten Hradec přece jenom někdy doženem!

Ale mě u takového McDonaldu sotva kdy uvidíte, já se se svou prdelí musím sakra ohánět, abych ji neměl širokou jako almaru. Ale dost dobře si dovedu představit ty, kteří k sobě nejsou soudní jako já, ty, kteří na sebe nejsou přísní aspoň trochu a vůbec. Protože právě takovým hranolky, kola a hambáč přece tak moc chutnají, takže proč v tom vidět problém? Zdravotní potíž však kyne tak, jako boží mlýny melou pomalu, ale jistě. Dobře, nemají čas a mají hlad a takovouto formu občerstvení upřednostňují před obědem v klidu, zdravějším a estetičtějším. Neděje-li se tomu tak často, ale jenom výjimečně, nejsou-li častými konzumenty děti a dospívající mládež, budiž, ale znám několik rodin, kde jsou rodiče rádi za to, když jim děti při pizze a párkách neprotestují a spokojí se s tím, že jim po každodenní čokoládě a křupkách sní na večeři aspoň to.

Možná, že i já někdy ze zvědavosti ochutnám, když o tom tak zaujatě píšu. No co, tak jaképak řeči kolem? Stačí zajet do Drive Mekáče, hnedle dostanu do ruky nakydnuto a teď řidiči honem jeď! Nastane tak situace, které se tolik obávám. Kvalitně řídit jednoručně, když mi po druhé upatlané ruce stékají po(a)toky kečupu a tatarky a na stehně se mi z nich tvoří prapodivně zbarvené jezero? Zvládnu to? Jedině s oděvní újmou! Po kousnutí dostává za vyučenou i tričko a já si zaboha nemůžu vybavit ani jednu výhodu tohoto rychlého stravování.

Jako bych ale něco podobného už někdy zažil. Jo, se zmrzlinou to bylo. Všechno pořádku až do okamžiku, než mi celá porce oblízla kalhoty a přistála na šajtrpáce. Prostě šikulka. Takže taky dobrý ty dnešní nákupy zmrzlin rovnou z auta. Třeba je můj názor na stravování řidiče za jízdy ojedinělý, ale to už mi připadá krapet víc bezpečnější telefonování během jízdy. Pardon, stačí držení mobilu při řízení a pamatujíc i na řidičky, tak držení čehokoli.

Jak to tedy je? Nenabádají nás náhodou občerstvovací prodeje přímo do aut k riskování a přestupkům tak, jako v případě držení telefonu? Že ne, protože jíst můžou jenom spolujezdci a řidič může dostávat tak maximálně jenom občasně kousnout? O jojoj, tak to bych chtěl vidět, to by stálo za to, počkat si na to a spočítat, z kolikati kolik řidičů odjede z těchto míst s rukama na volantu pevně sevřenými.

Ne, neprudím až tolik, v případě klidné jízdy to průměrný řidič zvládne i se svačinou v ruce a když se přece jenom dostane do svízelné situace, musí si uvědomit, že se mu náhlá ztráta pochoutky během nutného vypjatého manévrování určitě vyplatí. Mobil sice není pochutina, ale já docela supím na toho řidiče, který jede v pohodě, já za ním, ale on najednou zpomalí na 70. Samozřejmě že se neuhne, dlouho nejde předjet a až přece jenom, tak uvidím, že telefonuje. Tak to je panečku pan řidič! Odvaha a slušnost sama!

Takže co? Zajedete si pro žvanec do Mekáče? Do Pardubic nebo kamkoli jinde? Zajeďte! Klidně jednou, dvakrát do roka, když vám rychlé občerstvení přijde vhod a jste rozhodnuti jít do rizika. Že v Mekáče raději sedíte? Račte se posadit na jeho zahrádku v Pardubicích! Dopřejete si úžasný výhled na jednu ze tří nejrušnějších křižovatek ve městě, v prostředí šesti malých keříků kolem a dýchat při tom budete omamnou vůni motorových splodin všeho druhu. To všechno za vaše prachy, za vaše zdraví, nemám slov. To mi fakt stojí za to!

Autor: Martin Hatala | úterý 2.8.2011 14:57 | karma článku: 15,40 | přečteno: 1943x
  • Další články autora

Martin Hatala

Moje vědma mi prozradí vítěze ME ve fotbale

Před dvěma lety jsem měl s rozhodnutím o vítězi fotbalového MS jasno. Pomohla mi známá balkánská jasnovidka, která tipovala Chorvatsko. Ano, správně čtete, tipovala a byla z Balkánu.

13.6.2024 v 14:38 | Karma: 9,50 | Přečteno: 145x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Hatala

Odkaz lesního muže

Pomáháme a to je dobře. Ale nevím jak u vás, ale pro mě je pomoc všelijakým těm Bazalkám a Paraplatům taková neosobní, vzdálená, a fotky nemocných dětí mě spíš deprimují než motivují. Ale když se mi jednoho dne naskytla výpomoc

23.2.2024 v 11:52 | Karma: 16,56 | Přečteno: 367x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Hatala

Je potřeba nakrmit koně

Traduje se, že kritickým dnem školních lyžařských týdenních kurzů je středa, a Karel se nad analogií svého údělu pousmál. On bude slaměným vdovcem necelé týdny dva, takže bát by se měl v pátek nebo až v sobotu?

3.2.2024 v 14:05 | Karma: 12,25 | Přečteno: 340x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Hatala

Až přijde Klárka

Když se sestřička svého doktora už asi po sto padesáté, poslední dva roky už rezignovaným, znuděným tonem zeptala, kdy už konečně půjde do důchodu, on naopak mile až posměvačně odpověděl opět stejně, že až přijde Klárka.

27.1.2024 v 14:09 | Karma: 20,55 | Přečteno: 1115x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Hatala

Mohl jsem být praktickým lékařem v Bruntálu

To kdybych si vzal moji první dívku Lenku, gymnazistku z Bruntálu, a zůstal bych i kvůli další kráse - Jeseníkům. Proto se mě nesmírně dotkla narážka hlavního hrdiny v novém seriálu ČT Smysl pro tumor: „Kdybych nedostal to

8.1.2024 v 15:51 | Karma: 28,62 | Přečteno: 1311x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Vrátit se jako hrdina. Ukrajina už cvičí vězně, kanibaly jako Rusko nebere

6. července 2024

Premium Ukrajina začala s propouštěním vězňů, kteří chtějí bojovat za svou vlast proti Rusům. Krok je...

Podvodníci na turisty mají žně. Říká se jim deštníkáři a tváří se jako charita

6. července 2024

Premium Turistická sezona přitahuje do Česka mnoho cizinců, které se snaží některé společnosti nalákat do...

„Kandiduji dál a znovu zvítězím,“ odpověděl Biden na pochyby o jeho stavu

5. července 2024  22:54

Navzdory spekulacím a pochybám o své mentální a fyzické kondici nehodlá Joe Biden odstoupit z...

Fico poprvé od atentátu na veřejnosti. Přednesl projev na svátečních oslavách

5. července 2024  21:58,  aktualizováno  22:24

Poprvé od květnového pokusu o atentát na svou osobu se slovenský premiér Robert Fico objevil na...

Sunny Canadian: Jak probíhá zápis a jaké mají děti výhody?
Sunny Canadian: Jak probíhá zápis a jaké mají děti výhody?

Znáte Sunny Canadian International School? Pokud jste rodičem, určitě vás tato vzdělávací instituce zaujme. Nás v redakci tedy rozhodně zaujala....

  • Počet článků 626
  • Celková karma 9,50
  • Průměrná čtenost 1552x
Myslete si o mně co chcete, stejně mě pravdivě nepoznáte. Ani z mých knížek - Martin Hattala: http://www.palmknihy.cz/web/   hatala.m@seznam.cz

Elektronické knihy k recenzím mi na požádání laskavě poskytují www. palmknihy.cz, za což jim děkuji.

Moje čtvrtá knížka "Čekání na gól" je k mání na: www.kniznieshop.cz.

 

neviditelny text

Seznam rubrik

Oblíbené blogy