Švýcarský autobusák Tony s českými kořeny

Jeho máma je dcerou maminky z Českého Krumlova. Ta si vzala Němce z německého Forchheimu. Tonyho táta Jakub se narodil v Sokolově a ve svých osmi letech se dostal do Německa, když já si bral jeho maminku. Považuji Kubu s jeho...

 

...mladší sestrou za vlastní, tak jako obě své vlastní dcery.

 

Jakub se v Norimberku vyučil kuchařem v hotelu, kde byl ubytován David Copperfield v době, kdy Jakubovi bylo dvanáct let. Na mága si počkal po dva dny před tímto hotelem, než se mu povedlo se ho kolem půlnoci dočkat. Fotografie je důkazem.

Jako kuchaře ve stejném hotelu si Jakuba oblíbil jeden z velkých šéfů a dohodil mu místo ve švýcarském hotelu u majitele, s nímž se znal.

Tam na sebe narazili Jakub a Jasmína, která tam už pracovala v manažerské pozici.

Druhý vánoční svátek jsme se k nim opět rozjeli. Sklopená zadní sedadla umožnila vézt pro vnuka Tonyho dětský autobus na elektrický pohon. Z Norimberku jsme zkusili vyzkoušet jinou trasu na Lucern. Ne na Heilbronn a kolem Stuttgartu kde jsou časté zácpy, ale spodem na Ulm směr Bodamské jezero. Ušetřili jsme 80 kilometrů.

Vnuk Tony (3,1) byl z busíku u vytržení, nejraději by v něm i spal. Vozítko stálo vedle stromečku v obýváku a Tony neustále říkal, jsem autobusák. Pokud přece jen vylezl k obědu a večeři, zase tvrdil, že autobusák má pauzu.

Aby nezbořil byt a počasí to dovolovalo, jezdil venku kolem domu řízený dálkově svým tátou Jakubem. Sám volant ještě moc neovládal. Doma pro něj byla najednou jeho čerstvá sestra Mila Katrin Dana (0,6) a ostatní hračky vzduch. Zabíraly všechny místnosti bytu a muselo se tam chodit opatrně jako po minovém poli.

Pobyt u nich je vražedný, Jakub nám neustále něco vaří v takovém množství, že to těžko rozhýbáváme i měsíc doma. Manželé uvažují o návratu do Německa k babičkám a dědečkům, kteří by se přece jen občas hodili na odfrknutí si.

Tady je vidět, jaké mohou být cesty jednoho českého Jakuba...

Vánoční Lucern bez sněhu
Krmení
Lev nakrmený železem
Lucernské stmívání. A vyráží se domů. I děti mají hlad.
Vnučka Mila Dana usnula
Také jsme jednou byli šestiměsíční
Autobusák Tony má pauzu. Žaludek se hlásí
Hračky dětí zabírají, až na záchod, celý byt. Chození jako v minovém poli je nutné.
Tony si zatím neví rady se svou ségrou
Navazuje jiné kontakty
Sestřička na bráškovi ale může oči nechat
I Tony se umí jemně usmívat
Ale i víc
Určitě šťastná maminka...
Školení od brášky
Autobusák má konec pauzy

 

Autor: Horst Anton Haslbauer | pátek 19.1.2018 14:11 | karma článku: 18,02 | přečteno: 601x
  • Další články autora

Horst Anton Haslbauer

Vojín Valda a rotný Provaz

13.4.2024 v 12:25 | Karma: 16,45