Valparaíso: Hlavní město státu Graffiti

Kdybych měl v Latinské Americe vybrat jedno město, které ve mě zanechalo nehlubší vzpomínku, bylo by to chilské Valparaíso. Možná jste o něm nikdy neslyšeli. Tato dřívější "Perla Pacifiku", jen pomalu hledá svou zašlou slávu.

 

Město je zajímavé, křivolaké, a hlavně barevné. Je známé sítí pozemních lanovek, která se částečně v posledních letech vrací k životu, byť většina linek je stále mimo provoz. A pak jsou tu graffiti. Mural Art. Streetart. Jak chcete. Prostě je město barevné, a krásné.
Jeden obrázek vydá za tisíc slov a já jsem se rozhodl v létě slovy šetřit. Proto nabízím možnost, abyste si o městě udělali úsudek sami. 

 

 

Pokud se vám fotky výše líbily, máte dvě možnosti. Buďto čekat na další dávku: v příštím, nebo v jednom z příštích článků se ke graffiti ve Valparaísu vrátíme s další porcí fotek. Druhá možnost je vyrazit do Jižní Ameriky. Třeba jednou, až to zase půjde. A třetí ze dvou možností je projít si fotky ještě jednou. Zamíchal jsem mezi ně totiž tři, které nejsou z Valparaísa ani náhodou. Všechny jsou pořízené v Evropě, každá v jiné zemi. Pokud někdo (a jako první) v komentářích uhodne, které to jsou, pošlu mu pohled z první mimoevropské destinace, kam se mi podaří vyjet. V září by to... čistě teoreticky... měla být Rwanda.

Autor: Aleš Gill | úterý 28.7.2020 8:15 | karma článku: 12,98 | přečteno: 295x