Vyměním manžela. Vyměním manželku.

Když se "manželky" začaly vysílat, vadilo mi, že většina žen byla cizím mužem pasována do role služek. Ráno vstát, školka, škola, nakoupit, uvařit, vytřít, utřít prach, luxovat, uklidit záchod, koupelnu, kuchyň, starat se o děti..

Ale pak jsem začala "manželky" brát jako poučnou sondu do soukromí, protože kde jinde máte možnost, podívat se do cizí domácnosti tak, jako v "manželkách" a zvykla jsem si. Také je pravda, že se pořad za ty roky proměnil a ženy už odmítají být služkami.

Zajímavé je, že jsem časem zjistila, že část mužů (včetně pana Fuchse) tenhle pořad požaduje za primitivní a nedívají se na něj.

Proč? Snad proto, že se v něm poznávají? Nebo proto, že jim jejich manželky v lepším případě říkají, víš, že včera byl v manželkách jeden manžel celý ty? Nebo v horším případě druhý den ucedí, s tím blbcem včera v  manželkách, byste si mohli podat ruce? Nebo jim vadí, že si jejich manželky při sledování "manželek" uvědomí, že žít ve dvou se dá i jinak, než jak žijí ony? Lépe? Bez hádek? Bez ponižování? V porozumění? V úctě?

"Manželky" nastavují mužům nemilosrdné zrcadlo. Proč mužům a ne ženám? Protože se vyměňují manželky a ne manželé. A protože výjimka potvrzuje pravidlo, i muži si někdy s "vyměněnou" manželkou uvědomí, že chtějí žít jinak, protože po letech zjistí, že to jde - žít jinak.

Každý z nás je výjimečný, s tím budete všichni souhlasit. Nicméně si myslím, že soužití muže a ženy je po letech u většiny párů totožné. Je to logické, páry se dostávají do stejných situací, řeší stejné problémy, a tak reagují podobně. A je jedno, jestli se jedná o pár vysokoškoláků nebo o pár se základním vzděláním, o umělce, techniky, dělníky, doktory. Všichni muži, kteří na tenhle pořad nadávají a odsuzují ho, se v něm poznávají. Všichni. A kdo tvrdí že ne, je pokrytec.

Pro vás, kteří mě v diskusi chcete rozcupovat, mám hojivý vzkaz.

Výjimka potvrzuje pravidlo!

To, o čem tenhle blog je, potvrzuje jistý mediálně známý muž, výborný konferenciér, bavič a moderátor, který nedávno na otázku o reality show, odpověděl takto:

"Reality show v podobě, v jaké se u nás prezentují, jsou opravdu hrůzou hrůzoucí. Tento formát vnímám jako to nejstrašnější, co televize v současné podobě produkují. Například Výměnu manželek, která dává prostor k projevu těch nejsprostších pudů, považuji téměř za trestuhodnou. Vlastně ani nechápu, proč je to tak populární. Mě absolutně nezajímá, jak tihle lidé žijí..."

 

Autor: Irena Fuchsová | pondělí 4.2.2019 12:18 | karma článku: 28,04 | přečteno: 2163x
  • Další články autora

Irena Fuchsová

To tedy nechci. Jsou trapný...

18.4.2024 v 0:41 | Karma: 28,70

Irena Fuchsová

Setkání v metru

1.4.2024 v 22:42 | Karma: 26,40

Irena Fuchsová

Můj život s Kukurou

26.3.2024 v 15:33 | Karma: 40,11

Irena Fuchsová

Kolínské ráno s kanalizací

15.3.2024 v 23:12 | Karma: 30,40