Udělejte něco s těmi Vietnamci II.

Pár vět, které zazněly v pátek mezi mnou a prodavačkou, mi připomnělo příběh můj a mé dcery, starý několik let. Blog jsem napsala pro pobavení. A výsledek? Karma 44,27 a přečteno 21 703 x...

 A nejenom to, samozřejmě. Také bohatá diskuze pod blogem, do které jsem také přispěla, a která mě překvapila, stejně jako mě překvapila karma a počet čtenářů, a také e-maily, které mi chodí.
 
Víte, jsem zvyklá na nepříjemné e-maily. Většinou je nečtu celé, protože mě po nich bere žlučník, který nemám od roku 1980, a tak je hned zavřu a stáhnu do složky, kterou jsem nazvala: ŠMEJDI. K dnešnímu dni jich tam je 58. Možná si je někdy přečtu celé. Nebo je použiju v některé mé knize... jo, to je dobrej nápad! Budu tam mít postavu Šmejda, kterej bude psát šmejdí e-maily...
 
Ale zpátky k e-mailům, které mi přišly na "mé Vietnamce". 
 
Za všechny zdvořilé, jeden zdvořilý:
 
Vážená paní Fuchsová,
jen tolik:
jsou pilní,  pracovití, skromní. To jsou atributy viditelné. Neviditelné jsou: pašování, nedanění , překupnictví, Bohužel se souhlasem našeho státu.Protože ten není schopen pro určitou vrstvu lidí zajistit dústojné podmínky a tak to trpí (vlastně podporuje). Proto krachuje např.OP Prostějov...
Vietnamci jsou v české kotlině náplavou a jakkoliv mohou být v lečems vzorem, nepatří sem.
Pokud jste si koupila něco ve stánku u Vietnamců, souhlasíte s nedaněním, pašováním a s nekalou konkurenci, včetně falsifikace značkového zboží. Jste tudíž jedna z těch, kdo se podílí na likvidaci našeho oděvniho průmyslu.
S pozdravem Ing. Jiří J.
 
Za všechny méně zdvořilé, jeden méně zdvořilý:
 
[Zpráva z webu: petr3101@seznam.cz]
Jses krava ktera podporuje lumpy prodavajici pasovane zbozi, u nich cerny trh jen kvete. Obchody dotovane z prodeju marihuany a podobne, Plati dane ano ale z ceho a z vetsiny neplati, jak vis ze priznavaji vse? Proste namyslena a vse vi vseho znala krava.
 
 
A za všechny sympatizující, jeden sympatizující:
 

[Zpráva z webu:
Dobře napsané a na Vietnamce máte dobré názory - ostatní Vaše neznám. Kdy se konečně tento zlenivělý a zparchantělý národ se slouhovskou mentalitou a se vzorem pitomce Josefa Švejka naučí být rovný a pracovat a nesvádět svoje problémy na kohokoliv jiného ale jen a jen na svoji blbost? Ten Babiš, ačkoliv nejsem jeho fanda, to řekl naprosto správně: Češi jsou jako cyklisti. Nahoru se hrbí a dolů šlapou. A proto to tady vypadá jak vypadá a ti pitomci, kteří nadávají jen v hospodě si nic jiného nezaslouží. Bohužel je jich moc a my se vezeme s nimi... Milan.
 
Celá jména a kontakty na Milana a na Ing. Jiřího mám, ale radši je neuvádím. :-)  A protože Petr3101@seznam.cz, své jméno neuvedl, tak uvádím aspoň jeho e-mail. Pro případ, že byste ho někdo chtěl za kamaráda.  

Autor: Irena Fuchsová | pondělí 4.3.2013 19:51 | karma článku: 22,54 | přečteno: 2539x
  • Další články autora

Irena Fuchsová

To tedy nechci. Jsou trapný...

18.4.2024 v 0:41 | Karma: 28,29

Irena Fuchsová

Setkání v metru

1.4.2024 v 22:42 | Karma: 26,15

Irena Fuchsová

Můj život s Kukurou

26.3.2024 v 15:33 | Karma: 40,11

Irena Fuchsová

Kolínské ráno s kanalizací

15.3.2024 v 23:12 | Karma: 30,31