Smíšená manželství nedělají dobrotu

Tohle mi řekla během povídání o všem možném, dcera mé kamarádky. Je rozvedená a pět let žije se svojí přítelkyní. Dá se tedy předpokládat, že ví, o čem mluví. A když jsem o tom později přemýšlela, musela jsem jí dát za pravdu.

Smíšená manželství fakt nedělají dobrotu. Vždyť z nich většina chlapů neustále prchá! Do práce, za sportem, za kamarády, za zákazníky, kterými maskují milenky, na chalupy, za nemocnou maminkou, za tatínkem, který potřebuje aspoň chvíli jeho společnost... kam prcháš ty, čtenáři tohoto blogu?

A ženy jsou na tom podobně. Také ze svých smíšených manželství prchají! A přiznej se, čtenářko tohoto blogu, kolikrát jste si s kamarádkou při pohodovém večeru s lahvinkou vína, povzdechly, Jano, řekni mi, proč nemám takovouhle pohodu se svým chlapem? A Jana pokaždé přikývne. Já ji s ním nemám taky, Lenko! Ale proč, Jano, pokračuje zvídavá Lenka. Proč s nimi nemáme pohodu? A Jana se ani nemusí zamýšlet, proč a odpoví hned. Protože jsou to chlapi! 

Ve sněmovně se už hodně dlouho rozhoduje o tom, jestli stejnopohlavní manželství pro gaye a lesby, ano nebo ne.

Smíšená manželství se staví na piedestal nedotknutelností, ba přímo posvátnosti! Proboha, proč?! Komu vadí, že si stejnopohlavní pár chce říct stejné ano, jako si své ano, řeknou páry smíšené?

Jakým právem dochází ve sněmovně k diskriminaci občanů? Vždyť jde přece jenom o to, že dva lidé, kteří se milují, spolu chtějí uzavřít manželství. 

Často si vzpomenu na Petra Nárožného, který před lety provázel pořadem Zlatíčka, jak mluvil o tom, že Zlatíčka skončí, protože známé dvojice, které vypadají na veřejnosti šťastně a spokojeně a jsou proto osloveny, aby se Zlatíček zúčastnily, s hrůzou odmítají, protože zdaleka nejsou všichni zlatíčka, i když tak na veřejnosti vypadají!

Zajímalo by mě, v jakém manželství či vztahu žijí ti ze sněmovny, kteří odmítají dát gayům a lesbám možnost uzavření stejnopohlavního manželství, ve kterém budou mít stejná práva a povinnosti, jaká mají manželství smíšená.

A vlastně ne. Nezajímá mě to.

Jsou to pokrytci. Zbabělci, kteří by ze svého manželství okamžitě vybruslili, kdyby mohli! A protože vybruslit z různých důvodů nemůžou, říkají si závistivě, tak to ne! To tedy ne! Když já jsem v blbém smíšeném manželství nespokojený(á), tak vy přece nebudete spokojení ve svém manželství stejnopohlavním?!

Nebudete!

Nebudete.

Nebudete?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Irena Fuchsová | neděle 30.7.2023 21:51 | karma článku: 37,21 | přečteno: 11198x
  • Další články autora

Irena Fuchsová

To tedy nechci. Jsou trapný...

18.4.2024 v 0:41 | Karma: 28,40

Irena Fuchsová

Setkání v metru

1.4.2024 v 22:42 | Karma: 26,40

Irena Fuchsová

Můj život s Kukurou

26.3.2024 v 15:33 | Karma: 40,11

Irena Fuchsová

Kolínské ráno s kanalizací

15.3.2024 v 23:12 | Karma: 30,31