Sex je možný v každém věku

Tvrdím já. Na rozdíl od jistého časopisu, který v článku, nazvaném, Sex po padesátce, tvrdí toto: "... Sex po padesátce, kdy už mají ženy za sebou tzv. přechod, je zkrátka pořád ještě zahalený mlhou."

A já k tomu dodávám: Mlhou je zahalený mozek redaktorky Šárky S. V tomto případě určitě.

Vzpomínám si na moji pratetu Babetu, které bylo devadesát dva. Jednou jsme za ní přijeli do domova důchodců a ona mi spiklenecky šeptala:

"Irko, nezapomeň mi zase napsat dopis. Tady je takový mladý údržbář. Fešák! A on si vždycky sedne ke mně na postel a ten tvůj dopis mi čte. A jak vedle mě sedí, tak se mě dotýká. A já cítím horko v celém těle..."

Mně je šedesát pět let. Když jsem říkala své dvaačtyřicetileté kamarádce, že mě sex s panem Fuchsem furt baví a že není žádný rozdíl mezi tím, jaký s ním byl sex dřív a jaký je teď, vykulila na mě oči.

"Fakt?! V tomhle věku? To je možné?!"

Tak jsem jí řekla, co si o tom myslím, i když nejsem odborník.

Řekla jsem jí, že se u muže jedná o "sval", který muž celý život používá. Muži, mám pravdu? Používáte tento "sval"? Používáte. A proto dobře víte, že tento váš "sval", reaguje na "určité podněty".

A teď mi řekněte, proč by měl vyšším věkem muže, reagovat tento "sval" na "určité podněty", jinak?

Ale vysvětlujte tohle redaktorům a redaktorkám, kteří mají mozky zahalené mlhou a čím jsou mladší, tím větší mají pocit, že se sexem se končí po čtyřicítce. Šárka S. byla vlastně velice laskavá, že tuto hranici posunula o deset let dál.

Milí mladí redaktoři, milé mladé redaktorky. Nechte laskavě na nás, kterým už je víc jak padesát, ať si dál provozujeme sex tak, jako jsme ho provozovali celý svůj život. Sex po padesátce pro nás není zahalený mlhou. Sex po padesátce je pro nás stále stejný, jako byl před padesátkou. A sex po šedesátce je pro nás stále stejný, jako byl před šedesátkou. I sex po sedmdesátce je pro nás stále stejný, jako byl před sedmdesátkou. Mám pokračovat? Dobře. Takže i sex po osmdesátce je pro nás stále stejný, jako byl před osmdesátkou....

Samozřejmě, když někoho nebavil sex s partnerem před padesátkou, myslíte si, že ho bude bavit po padesátce? Nebude. Ale koho sex s partnerem bavil, toho baví i dál.

A řeknu vám něco, co obohacuje sex mnoha dvojic, kterým je přes šedesát, sedmdesát i osmdesát.

Je to humor. Jsou to nádherné chvíle, kdy se dvojice, připravená k sexu, začne smát stejné věci. To jsou chvíle nezapomenutelné a sex podporující.

Tak si nechte své řeči o tom, že je náš sex pořád ještě zahalený mlhou, pište si o něčem, co znáte, a počkejte si, až vám bude tolik, kolik nám. A pak si můžete jenom zbožně přát, abyste se dokázali při sexu smát stejně, jako se při něm smějeme my...     

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Irena Fuchsová | čtvrtek 8.10.2015 21:45 | karma článku: 35,55 | přečteno: 2348x
  • Další články autora

Irena Fuchsová

To tedy nechci. Jsou trapný...

18.4.2024 v 0:41 | Karma: 28,40

Irena Fuchsová

Setkání v metru

1.4.2024 v 22:42 | Karma: 26,40

Irena Fuchsová

Můj život s Kukurou

26.3.2024 v 15:33 | Karma: 40,11

Irena Fuchsová

Kolínské ráno s kanalizací

15.3.2024 v 23:12 | Karma: 30,31