Pes uvázaný u boudy...

... a v noci napadený dvěma vlky. Jeho marný boj na dvorku u domu, snímala kamera. Majitelé asi nebyli doma, jinak by boj o život museli slyšet. Video mi přišlo od známých, kteří mi posílají desítky videí - tohle jsem nedokoukala.

A vymazala jsem ho. A pak jsem přemýšlela, proč mě tak rozhodilo. Přece vím, co vlci dovedou. V televizi bylo už dost reportáží o vlcích, o ovcích, které roztrhali. Roztrhali i psy, kteří je hlídali.

Ale ti nebyli přivázaní. Zahynuli v boji. Proč byl pes, který má hlídat a proto má být volný, u boudy přivázaný? A proč majitel zveřejní video, které ukazuje jeho lemplovství, kvůli kterému byl jeho pes roztrhaný?

To mi vadilo. Bezmoc psa. Jeho utrpení a bezmoc.

Video jsem viděla včera. Dneska ve mně ještě pořád bylo, ale během dne se stalo něco zvláštního. Otřesný zážitek z videa se ve mně začal mísit s tím, co se stalo ve čtvrtek ve Sněmovně. Nebyl prodloužený nouzový stav.

Dneska toho byly plné noviny. MF DNES, Právo, Lidové noviny. Úvahy. Rozbory. Rozhovory. Otázky a odpovědi. Lídři opozice prý chtěli dát Babišovi lekci, jak se vyjádřili hejtmani z opozičních stran, kteří přiznávají, že to bude bez nouzového stavu těžké.   

V době, kdy jsou nemocnice plné pacientů s koronavirem. V době, kdy pacienti, nakaženi koronavirem, umírají. V době, kdy se pacienti s koronavirem musí převážet do jiných nemocnic, které pro ně ještě mají místo. V době, kdy nejenom zdravotníkům, ale všem zaměstnancům v nemocnicích už dochází síly - se zruší nouzový stav.

Připadá mi to stejné, jako kdybychom psa, který nás má v noci hlídat, uvázali u jeho boudy, a on, uvázaný a neschopný se bránit, je vydán na pospas vlkům.

Autor: Irena Fuchsová | sobota 13.2.2021 21:53 | karma článku: 29,28 | přečteno: 1021x
  • Další články autora

Irena Fuchsová

To tedy nechci. Jsou trapný...

18.4.2024 v 0:41 | Karma: 28,29

Irena Fuchsová

Setkání v metru

1.4.2024 v 22:42 | Karma: 26,15

Irena Fuchsová

Můj život s Kukurou

26.3.2024 v 15:33 | Karma: 40,11

Irena Fuchsová

Kolínské ráno s kanalizací

15.3.2024 v 23:12 | Karma: 30,31