Nemůže vás bolet koleno levé nohy, když jsme vám nohu před rokem uřízli!

Každý z nás má "svou" sestřičku. Některá je milá, jiná odbavuje pacienty jak na běžícím pásu, jiná brání svého doktora či doktorku před pacienty jako lvice svá mláďata atd.

Sestřičku, o které budu psát, potkala, bohužel, moje přítelkyně Zdenička, na ortopedii v Motole. Poslala mi o tomhle setkání mail. Než si ho přečtete, přidám ještě něco o Zdeničce.

Je to inteligentní dáma přes padesát let, která je skoro nevidomá, ale naprosto soběstačná a společensky aktivní. Má ještě další nemoci, ale nepoddává se jim. Tentokrát ji zradila noha a úporná bolest kolena. Bohužel, to, co zažila v Motole, není v jejím případě ojedinělé. Bohužel. 

Připadá mi, jako by si doktoři a sestřičky mysleli, že když je Zdenička skoro slepá, je i nesvéprávná a podle toho se k ní chovají a nechci domyslet, jak se tito lidé chovají k těm pacientům, kteří nejsou schopni se bránit...

A tady je mail od Zdeničky:

"Milá Irenko, jsem strašně rozčílená a řeknu vám proč.

Bolesti nohy mám strašné. V pondělí jsem byla u nás na ortopedii v Řepích, doktor vyloučil trombózu a objednal mě do Motola na ortopedii. Jelikož hodně špatně chodím, objednala mi moje praktická doktorka sanitku.
Sanitka tedy ve čtvrtek 12. dubna přijela a odvezla mě do Motola na ortopedii. Z ordinace vylezla sestra a hned mě sjela, že přijdu jenom, když se mi to hodí! Ale já byla objednaná!

A pak pokračovala, že jsem v roce 2013 byla na operaci levého kolene! Já ale o žádné operaci nevím! Prostě, že mě jednoduše nevezmou. Tak jsem jí řekla, že jsem s levým kolenem nikdy na operaci nebyla. Ale ona mě stejně vyhodila. A ještě před tím mi řekla, buďte ráda, že nemáte trombózu! Ale co mám dělat s oteklou nohou a s bolesti, to mi neřekla.

Irenko, mně se to ještě nestalo, abych byla objednaná a vyhodili mě. Sestra mě vůbec nevzala do ordinace, takže s doktorem Melicherčíkem, ke kterému jsem byla objednaná, jsem vůbec nemluvila. 

Zařekla jsem se, že do motolské nemocnice už nevkročím! Sanitku na odvoz domů jsem neměla, tak jsme s asistentkou společně vymyslely, komu zavoláme, aby pro mě přijel.

Jo, ale napsali mně, že jsem v pořádku. Kdybych neměla nohu, tak bych byla v pořádku taky."

 

P.S. Stalo se 12. dubna 2018, v Motole, před ordinací ortopeda doktora Melicherčíka.

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Irena Fuchsová | sobota 21.4.2018 14:17 | karma článku: 30,06 | přečteno: 1679x
  • Další články autora

Irena Fuchsová

To tedy nechci. Jsou trapný...

18.4.2024 v 0:41 | Karma: 28,40

Irena Fuchsová

Setkání v metru

1.4.2024 v 22:42 | Karma: 26,40

Irena Fuchsová

Můj život s Kukurou

26.3.2024 v 15:33 | Karma: 40,11

Irena Fuchsová

Kolínské ráno s kanalizací

15.3.2024 v 23:12 | Karma: 30,31