Líbil se ženám, žárlil jsem na něj a vida! Von je to gay!

Takhle nějak jsem si vysvětlila, proč byl napsaný "Šálek Josefa Chuchmy", který jsem si přečetla v Právu 3. září 2020. Tenhle čtvrteční Šálek se jmenoval: Tichá odvaha Ivana Luptáka.

V sobotu před čtvrtečním Šálkem, vyšel v Magazínu Práva rozhovor s hercem Ivanem Luptákem, který řekl, že nemá přítelkyni, ale přítele. Rozhovor jsem přečetla, potěšilo mě, že se Ivan Lupták přidal k těm, kteří chtějí žít svobodně a za sebe a pustila jsem ho z hlavy.

Ve čtvrtek jsem si přečetla Josefa Chuchmu, který ve svém Šálku píše, že se cítil být přiznáním Ivana Luptáka poněkud zaskočen. Že v Divadle Na Zábradlí spatřil v nejedné inscenaci Luptákovo více či méně obnažené tělo a že mu vždy připadal jako typ, který se ženám nemůže nelíbit. A když se teď dozvěděl, že Ivan Lupták nemá přítelkyni, ale přítele, došlo mu, jak máme podvědomí o sexuální orientaci utvořeno z určitých stereotypů. A že by se na konzervatořích či na DAMU a JAMU měli zavést kurzy, kde by se adepti učili, co na sebe říct či neříct. Že roste protitlak, zdůrazňující takzvané tradiční hodnoty. A že to může mít své důsledky. A že herec, který se dnes přizná k tomu, že má přitele, příště bude nebo nebude obsazen nikoliv podle svých schopnstí, ale podle toho, co si o jeho orientaci myslí nebo by si mohli myslet lidi.

U divadla jsem od roku 1968. Začínala jsem v kolínském divadle a po pětadvaceti letech jsem přešla do Činoherního klubu, kde jsem stále. Za víc jak padesát let u divadla jsem se setkala s desítkami gayů, zakuklených i odkuklených, ale nikdy jsem se nesetkala s tím, co výhružně popisuje ve svém Šálku Josef Chuchma.

A protože jsem jednoduchá a situace kolem sebe si tím pádem zjednodušuju, vyšlo mi jediné.

Když Josef Chuchma nevěděl, že je Ivan Lupták gay, tak na něho žárlil, protože se líbil ženám a to i těm ženám, které se (možná) líbily i Josefovi Chuchmovi. Když ale zjistil, že Ivan Lupták má místo přítelkyně přítele, potřeboval tuto informaci poslat do světa, aby si ji přečetly všechny dívky a ženy, které dosud vzdychaly touhou po těle Ivana Luptáka a teď se možná konečně nechají pozvat na šálek nevím čeho, od Josefa Chuchmy...

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Irena Fuchsová | neděle 6.9.2020 20:18 | karma článku: 27,38 | přečteno: 2061x
  • Další články autora

Irena Fuchsová

To tedy nechci. Jsou trapný...

18.4.2024 v 0:41 | Karma: 28,40

Irena Fuchsová

Setkání v metru

1.4.2024 v 22:42 | Karma: 26,40

Irena Fuchsová

Můj život s Kukurou

26.3.2024 v 15:33 | Karma: 40,11

Irena Fuchsová

Kolínské ráno s kanalizací

15.3.2024 v 23:12 | Karma: 30,31