Kouzelné slůvko

Nebezpečné vztahy Christophera Hamptona měly v Činoherním klubu premiéru 11.1.2006. V roli paní de Rosemonde se v průběhu několika let vystřídaly čtyři dámy. Alena Vránová, Viola Zinková, Bibiana Šimonová a Kateřina Frýbová. 

Když za Alenu Vránovou "naskočila" éterická stará dáma, Viola Zinková, scházely jsme se v dámské šatně, procházely jsme spolu text, říkala jsem jí, odkud přijde a kam, kdy si sedne, jaké má rekvizity - prostě jsme se obě snažily, aby záskoková zkouška, která nás čekala, proběhla bez zbytečných zádrhelů.

Při naší třetí schůzce jsem čekala na Violu v dámské šatně, a když zaťukala na dveře z hlavní chodby, jak jsme byly domluvené, šla jsem jí otevřít.

Za dveřmi s ní stál příjemný, asi padesátiletý muž, o kterém jsem si myslela, že je to její syn, všichni tři jsme se pozdravili, a když chtěl příjemný muž odejít, Viola ho zarazila a naklonila se k němu.

"Kouzelné slůvko!" 

Příjemný muž jí něco zašeptal, oba se na sebe usmáli, on odešel a my jsme si šly sednout do dámské šatny.

Mimochodem, vím, jaké kouzelné slůvko chtěla Viola slyšet! Lásko! Ano. Příjemný muž jí zašeptal, lásko a já se přiznám, že jsem v tu chvíli trochu dost hodně Viole záviděla.

Když jsme seděly v šatně, kouzelné slůvko si tam lebedilo s námi. Nevadilo mi a Viole také ne. Dala jsem jí její vytištěnou roli, do které jsem v počítači přidala i aranžmá a další poznámky, a Viola mi nadšeně děkovala.

"Irenko, to je úžasné! Já na počítači neumím. Vůbec. Všechno mi dělá můj miláček. Moje sestra mi říká, že mě rozmazluje! A že jsem rozmazlený spratek! Ale já se od něho nechávám ráda rozmazlovat..."

A pak mi vyprávěla, že jsou spolu pětadvacet let. A jak se mají pořád rádi. A jak on ji pořád rozmazluje...

Často jsem si na kouzelné slůvko vzpomněla. A několikrát jsem příběh Violy, kouzelného slůvka a věkového rozdílu, předávala dál.

Reakce byly vždycky pozitivní, až nedávno se stalo něco, co poměrně dost vybočilo...

V menší společnosti známých jsem opět dala k dobru příběh kouzelného slůvka a všichni, muži i ženy, ho hodnotili pozitivně a ženy, jako vždy, trochu záviděly. Za pár dnů mi zavolala kamarádka, která v té společnosti byla s manželem.

"Ireno, před čtyřiceti lety jsem si vzala blba." Zdržela jsem se komentáře a čekala, co z ní vyleze.

"Pamatuješ, jak jsi nám vyprávěla o Viole? A o kouzelném slůvku? Milanovi se to líbilo. Mně taky. Před chvílí jel na chalupu, já tam pojedu až za týden, tak jsme se u auta loučili a já se k němu naklonila a říkám, kouzelné slůvko! On dobře věděl, co chci slyšet! Moc dobře to věděl! A víš, co mi zašeptal do ucha? Hovno!"

P.S.

Viola Zinková odešla v 92 letech, 18.10.2017. Smutnou zprávu oznámil její přítel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Irena Fuchsová | neděle 27.3.2022 21:28 | karma článku: 18,97 | přečteno: 528x
  • Další články autora

Irena Fuchsová

To tedy nechci. Jsou trapný...

18.4.2024 v 0:41 | Karma: 28,29

Irena Fuchsová

Setkání v metru

1.4.2024 v 22:42 | Karma: 26,16

Irena Fuchsová

Můj život s Kukurou

26.3.2024 v 15:33 | Karma: 40,11

Irena Fuchsová

Kolínské ráno s kanalizací

15.3.2024 v 23:12 | Karma: 30,31