Jak jsem měla Ondřeje Vetchého v posteli

Užívala jsem si ho celou půl hodinu! A bylo to nádherné, řeknu vám! Jaké jiné než nádherné, by to asi mělo bejt, ne?!

Pustila jsem si včera před půlnocí ČT 24, ještě jsem něco dělala na počítači a najednou slyším: Ondřej Vetchý! Tak to byla výzva! Během pěti vteřin jsem ležela v posteli, a Ondřej Vetchý, od roku 1994 můj kolega v Činoherním klubu, seděl kousek od mých nohou! 

Všechno, co říkal, od něho znám. Když spolu zkoušíme, zůstaneme někdy po zkoušce v pánské šatně a opakujeme si text. A povídáme si. Najděte si ho v archivu ČT 24, stojí to za to!

Když po půl hodině skončil, byla moje postel najednou prázdná. Tak jsem mu aspoň poslala sms.

Miláčku. ČT 24. Seš Krakonoš. Pusinku. Irenka.

Odepsal během pěti minut.

Ty sladká milá spisovatelko

Tss... prej spisovatelko?!

Něco vám povím! Když byly v Činoherním klubu koncem března, generálky hry "Před západem slunce", v režii Ládi Smočka, dělal se mnou rozhovor redaktor Honza Zítka, z Českého rozhlasu Region Středočeský kraj. Byla to vlastně reportáž z Činoherního klubu. Poprosila jsem Ondřeje, aby o mně něco řekl, jako o nápovědě.

Souhlasil, Honza přišel dopoledne na generálku, ale když přišlo "na lámání chleba" a Ondřej měl něco málo říct, pořád to oddaloval, nabízel Honzovi, aby si něco dal u baru, a já pak už musela jít napovídat, generálka se rozjela, a když přišla scéna, kdy má přijít na jeviště Ondřej Vetchý s Ladou Jelínkovou (hrají manželé), přišla jenom Lada. Měla jsem co dělat, abych se nezačala smát nahlas, protože mi bylo jasné, co se stalo. Ondřej tak dlouho rozhovor s Honzou oddaloval, až se do něj nakonec dal a prošvihl výstup...Tak jsem přečetla jeho dvě věty, které tam měl, a když jsme měli za chvíli pauzu, moje podezření se potvrdilo.

"Miláčku, prošvihl jsem to, ale řekl jsem o tobě všechno! Jak mám plný byt tvých knih, jak jsem nečetl ani jednu, jak jsi špatná nápověda, protože nám napovídáš tak, jak si myslíš, že bychom to měli hrát, takže Činoherák je vlastně divadlo Ireny Fuchsové, jak..."

Honza Zítka mi řekl, že ještě nikdy podobný rozhovor nedělal. Má pravdu. Nikdy jsem podobný rozhovor neslyšela. Je to masakr nápovědy a spisovatelky Fuchsové...

Ale protože Ondřeje Vetchého miluju, odpustila jsem mu. Jinak bych ho přece včera před půlnocí neměla skoro v posteli...

Poslechněte si ho tady:

http://www.rozhlas.cz/strednicechy/aktualne/_zprava/1225309

Autor: Irena Fuchsová | úterý 9.7.2013 9:30 | karma článku: 12,56 | přečteno: 1870x
  • Další články autora

Irena Fuchsová

To tedy nechci. Jsou trapný...

18.4.2024 v 0:41 | Karma: 28,30

Irena Fuchsová

Setkání v metru

1.4.2024 v 22:42 | Karma: 26,16

Irena Fuchsová

Můj život s Kukurou

26.3.2024 v 15:33 | Karma: 40,11

Irena Fuchsová

Kolínské ráno s kanalizací

15.3.2024 v 23:12 | Karma: 30,31