Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Expert na každém rohu aneb poslanecká historie

„Tááááááátóóó“, ozval se ječivý hlas paní Vykukové, vážené manželky Felixe Vykuka, poslance českého parlamentu za stranu s prapodivným názvem Věci telecí. „Tady čtu, že jste zase schválili snad nějaký paskvil, prý si teď budeme muset nechávat zkontrolovat každý rok komín na baráku. Víš vůbec, co stojí takový kominík? Ty jsi tam chrápal nebo jste zas popíjeli v bufetu? Já tě jednou přerazím! Politici zatracený, jenom by to chlastalo a chodilo na schůze a doma z vás nic není!“ Bouchnutí dveří zarezonovalo ve Vykukově hlavě.

„Uuuu, Bože zač mě trestáš“, pomyslel si Felix, „copak můžu všechno uhlídat? A navíc jsme včera vážně trochu slavili odměny z dozorčích rad, hlava mě bolí jako střep. Maminka mi říkala, abych si tu cizí ženskou nebral.“ Následné zasyčení otevíraného pivínka mu trošku spravilo náladu a začetl se do novin.

„Co divočíš matko“, zahájil proslov k navrátivší se ženě. „Možná ta vyhláška není dokonalá, ale zase na druhou stranu, přece do toho nebudeme strkat naše těžce vydřené peníze. Hoď mi sem ještě jednoho lahváčka a vysvětlím ti, co jsem vymyslel.“

„Uděláte nějakou poslaneckou výjimku?“

„Houby výjimku. Podívej, mámo, nic se nejí tak horké, jak se uvaří. Kominíka sice zavolat musíme, ale otázka je jak ho zaplatíme. V potu tváře dřeme a z náhrad jsem za poslední roky ušetřil sotva pár peněz na náš domeček. To s těmi komíny je fakt průšvih, protože když spočítám, že tu máme tři krby, topení, domek pro zahradníka a hospodyni a malou tenisovou haličku, tak to odhaduji při počtu komínů tak na deset tisíc. Ale věc je jasná, už jsem volal tomu kominíkovi z firmy Vymeteno.“

„A co?“

„No, napřed jsem musel vědět, jestli je fakt expert. Ujistil mě, že na vymetání komínů je expert na slovo vzatý.“

„Taťko, nenapínej mě!“

„No, a teď to podstatné. Už jsem si s ním domluvil konzultaci, abych byl kolem té vyhlášky tak nějak „in“. Mrknu na to, jak nám vymetá komíny a pak ho normálně zaplatím.“

„Chlape, okamžitě přestaň chlastat, už máš ten mozek úplně vyměklý!“

„Ale klid, mámo, to je právě to nejlepší. Na experty mám fondy – měsíčně až 14.300 korun! Dostanu účet na expertní a konzultační služby a tak mimochodem potvrzení o kontrole komínů. Za ty zbývající čtyři litry mrkne na komíny ještě našim a dokonce i tvojí matce. Tak co, jakej taťka je? Nezaslouží si náhodou něco?“

„Fééélííínku, hlavičko, ty jsi přece jenom můj vykuk!“

Po následném bouřlivém vyjadřování uznání pánu tvorstva se v ložnici ozvalo: „Poslouchej, taťko, říkal jsi čtrnáct tisíc? A měsíčně? Myslím, že potřebujem sehnat ještě jednoho experta na ledničku, jo a taky na koupelny, možná na zahradu, a nevěřil bys, jaký je můj kadeřník taky expert….“

Pozn. aut.: Pokud by snad měl čtenář dojem, že v textu poznává jakoukoliv politickou stranu či nedejbože osoby, pak věřte, že jde o podobnost čistě náhodnou.

Autor: Ivan Frömmer | středa 3.11.2010 13:21 | karma článku: 20,70 | přečteno: 1770x
  • Další články autora

Ivan Frömmer

Politické nebo politikovo rozhodnutí?

Tak nám skončil ve vládě ministr spravedlnosti. Myslím, že by bylo vhodné odvolat ministra vnitra. To proto, aby se věci zase vrátily do starých kolejí a přestaly hony na čarodějnice a čaroděje s veřejnými penězi. Jak nám občanům bylo dobře, když jsme nevěděli, že se tu krade už v miliardách. Asi stejně jako studentům plzeňských práv když nevěděli, že se tituly rozdávají jen za víkendové konzultace.

27.6.2012 v 11:32 | Karma: 25,51 | Přečteno: 1590x | Diskuse| Ostatní

Ivan Frömmer

Poslanci by měli začít brát něco na posílení imunity

Včerejší divadlo v podstatě zmařilo některé důvody vazby. Obviněný měl možnost komunikovat s potenciálními svědky či aktéry kauzy. Upozornil je, že se ve spise mluví o financování voleb a také naznačil, že nemusí být sám, kdo skončí ve vazbě. Svým vystoupením získal velmi široký prostor k ovlivňování. Ten je jiným vazebně stíhaným zcela zapovězen. Eliška Wagnerová se vyjádřila, že by se měly přezkoumat podmínky jeho vazby. Přezkoumá někdo podmínky vazby ostatních stíhaných?

6.6.2012 v 9:24 | Karma: 20,54 | Přečteno: 713x | Diskuse| Ostatní

Ivan Frömmer

Je čas žádat odvolatelnost poslanců!

To, co předvádí české politické „elity“ je už po mnoho let za hranicí slušnosti a únosnosti. Nekončící řada korupčních a šmíráckých skandálů je v podstatě nevyšetřitelná, protože velkovýroba nových a nových případů zastiňuje ty, které se měly vyšetřit včera, předevčírem, před týdnem, měsícem, rokem atd. Spisy nabývají nesmyslných rozměrů, mění se vyšetřovací týmy a státní zástupci, soudy se protahují a řada případů se odkládá z odůvodněním prostému lidu zcela nepochopitelným.

7.3.2012 v 12:22 | Karma: 26,07 | Přečteno: 1244x | Diskuse| Ostatní

Ivan Frömmer

Neberte nám mediální šaškárnu! To je přece naše práce!

Podle šéfa senátorů ČSSD Petra Víchy by se mohla z přímé volby prezidenta stát mediální šaškárna. Osobně v tom cítím strach, že naši mediální šašci přijdou o práci, a to v době recese není žádná sranda.

4.1.2012 v 12:37 | Karma: 16,35 | Přečteno: 795x | Diskuse| Ostatní

Ivan Frömmer

Jistě pane premiére, …

Nejsem si jist, jestli by podle litery autorského zákona náš kabinet neměl zakoupit autorská práva od tvůrců tohoto skvělého sitcomu, či zda by naopak oni neměli platit našim ochotníkům ve vládě za inspiraci.

31.8.2011 v 11:30 | Karma: 17,48 | Přečteno: 1241x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Poslance SPD jsem zbil já, přiznal se 17letý mladík. Došlo k dalšímu ničení

5. května 2024  11:22,  aktualizováno  20:49

Drážďany v sobotu zaznamenaly další předvolební útok. Tentokrát šlo o stánek protiimigrační...

Strach z migrace i rebelie proti levici. Mladí Němci se přiklánějí k AfD

5. května 2024  20:15

Čekali byste, že mladí Němci volí hlavně Zelené nebo jiné levicové strany? Omyl Roste podíl těch,...

Méně teorie a faktů, více praktických znalostí. Blíží se reforma školních osnov

5. května 2024

Premium Ministerstvo školství chystá změnu toho, co a hlavně jak by se měli žáci na základních a středních...

Usnul za volantem a srazil lidi na chodníku. Pro ženu a dítě letěl vrtulník

5. května 2024  19:10,  aktualizováno  19:48

V Kostelní Lhotě na Nymbursku vjel v neděli odpoledne řidič osobního auta na chodník, kde srazil...

  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2176x
Původním povoláním telekomunikační inženýr. Po r. 1991 se věnuje marketingu a pc grafice. Řadu let pracoval pro společnost vyvíjecí systémy pro odhalování falzifikátů. Od r. 1997 se zabývá zdravotnickou problematikou a byl jedním z prvních, kdo se začali specializovat na reklamu a marketing v českém zdravotnictví. Službami pro zdravotnictví se dnes téměř výhradně živí. Pracuje pro soukromé subjekty, příspěvkové organizace a zdravotní pojišťovny u nás i na Slovensku. V současnosti se zabývá plošnými přeregistracemi a transformacemi zdravotnických zařízení na právnické osoby. Provozuje webové stránky www.admedica.cz, www.mediposter.cz a www.spolecenskyservis.cz.