Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

Halfunx

7. 3. 2012 14:12
Zrušit sněmovnu i senát

Nepotřebujeme politiky - nahradit se to dá přímou demokracií a státními úředníky (odborníky). Přímo se vyjádřit může každý kdo má mobil nebo internet. Úředník připraví normu (zákon) v duchu vyjádření většiny. Chce to začít od ústavy, to by asi Merkozy a jejich bankovní loutkovodiči čuměli na oznámení: "Dluhy si vymáhejte po tom kdo je nasekal, to jsou politici a jejich strany." (Ne že by nebylo co brát.)

0 0
možnosti

Bronislav Šimoník

7. 3. 2012 14:10
Samozřejmě že je to blbost

Jediný, kdo by teoreticky mohl odvolat, tak jsou jeho voliči. A protože jsou volby tajné, není už dál o čem diskutovat....

1 0
možnosti
H

Halfunx

7. 3. 2012 14:14
Re: Samozřejmě že je to blbost

Správně - takže když většina řekne odejděte, musejí jít všichni do jednoho.

0 0
možnosti
S

Serge

7. 3. 2012 13:47
Je to samozřejmě zřejmá nadsázka,

ale myšlenka dobrá. Možná by bohatě stačilo aby poslanci, kteří jsou vydáni trestnímu stíhání (nebo třeba jen obviněni) byli "postaveni mimo službu" a nahrazeni dalším v pořadí. Je to naprosto běžné prakticky u všech státních institucí, samozřejmě s výjimkou nejvyšších papalášů. V západní kultuře bývá zvykem, že poslanec reyignuje už v okamžiku, že se objeví nějaká špína, a to nemusí být ani zcela pravdivá. U nás bohužel fungujeme způsobem každý zaplacený den je dobrý.

V této souvislosti si myslím, že podobný mechanismus by měl být uplatněn i vůči dlouhodobě nemocným poslancům, kteří prakticky svoji práci nedělají. Lidsky chápu, že se svým setrváváním ve funkci snaží mnohdy zabezpečit rodinu, ale pro tyto případy by i v tomto povolání měla být řádná nemocenská a nastaveny jakési mantinely pracovní kázně. Poslanci jsou v podstatě naši zaměstnanci a proto bychom měli mít účinné nástroje jak je motivovat alespoň k průměrné pracovní morálce.

0 0
možnosti
JC

Jarcho

7. 3. 2012 13:12
To by mne fakt zajímalo, jak to chcete udělat.

Například poslanec Škárka dostal 27 378 hlasů, z čehož bylo 655 přednostních.

Kdo ho má tedy odvolat?

Těch 27 378 lidí, kteří tu jeho stranu volili, nebo jen ti z nich, kteří ho zakroužkovali?

A jak dokážou, že jsou to oni?

My, co jsme ho nevolili, ho nemůžeme ani odvolat - vždyť jsme ho nevolili právě proto, aby tam nebyl.

2 0
možnosti
RP

Rudolf Polanecký

7. 3. 2012 12:49
Jak byste to chtěl, pane kolego, udělat?

Ano, máte pravdu v tom, že mnozí politici jsou zralí "na odstřel", ale jak byste chtěl zařídit jejich odvolání? Píšete, lidovým hlasováním, ale je vám jasné, že by absolutně žádný politik nevydržel ve funkci ani dva dny? Ti, co tam jsou, byli řádně zvoleni v demokratických volbách. Můžeme si myslet cokoli, ale mají mandát od několika milionů voličů. Kolik hlasů by mělo podle vás stačit na odvolání? O jeden víc, než kolika hlasy byl za tu kterou stranu zvolen? To by mělo být referendum ke každému poslanci? Měl by stát podle vás vydat na 200 referend zhruba 150 miliard?

Uvědomte si, že i vítěz voleb u nás zatím vždy získal méně než polovinu hlasů (totalitní režim a porevoluční OF neberu v potaz, to šlo o nestandardní dobu). S tím, co navrhujete, by prakticky každý politik byl odvolán jednoduše proto, že by se spojili ti, co hlasovali pro někoho jiného. Chápu vaše rozhořčení, ale navrhujete de facto nesmysl.

0 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2176x
Původním povoláním telekomunikační inženýr. Po r. 1991 se věnuje marketingu a pc grafice. Řadu let pracoval pro společnost vyvíjecí systémy pro odhalování falzifikátů. Od r. 1997 se zabývá zdravotnickou problematikou a byl jedním z prvních, kdo se začali specializovat na reklamu a marketing v českém zdravotnictví. Službami pro zdravotnictví se dnes téměř výhradně živí. Pracuje pro soukromé subjekty, příspěvkové organizace a zdravotní pojišťovny u nás i na Slovensku. V současnosti se zabývá plošnými přeregistracemi a transformacemi zdravotnických zařízení na právnické osoby. Provozuje webové stránky www.admedica.cz, www.mediposter.cz a www.spolecenskyservis.cz.