Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

VLAKR

4. 1. 2012 14:17
Jaké ústavní právo_

"Označovat tedy ústavní právo za potenciální šaškárnu mi přijde zpozdilé ..."

U nás zatím tradičně volí prezidenta republiky parlament. To je dáno ústavou a nevím, jak jste přišel na to, že máme ústavní právo volit prezidenta přímo? Samozřejmě ústava může být změněna a prezidenta můžeme volit i přímo. Já osobně si však od toho moc neslibuji, jen ta šaškárna bude o něco větší. Mám pocit, že politici nám tímto jenom pohodili ohlodanou kost, aby od nás měli chvíli pokoj.

0 0
možnosti
P

Pavel_D

4. 1. 2012 14:01
Přímo volený

president bude mít větší podporu veřejnosti. Bude-li to moudrý, charismatický a odvážný člověk, pak dokáže prosadit i věci mimo jeho kompetence. Tuto šanci měl Václav Havel, bohužel ji nevyužil jak náleží.

Ještě by  to chtělo volit přímo hejtmany, starosty a šerify (šéfy policie).

0 0
možnosti
T

tucet

4. 1. 2012 13:43
Stejná šaškárna.

Bude to stejná šaškárna, jen to bude stát  o pár milionů Kč více.

0 0
možnosti
P

Pavel_D

4. 1. 2012 13:57
Re: Stejná šaškárna.

To už nás nezabije, když to srovnáte s miliardami, co leží ve Švýcarsku a nebo létají oknem (do kapes jistých pánů).

0 0
možnosti
D

džajár

4. 1. 2012 13:23
No, a

poslední prezidentská volba Klauze nebyla ŠAŠKÁRNA ??!!;-€!!8-o

1 0
možnosti
P

Pavel_D

4. 1. 2012 14:04
Re: No, a

Kdepak, to byl standardní postup zastupitelské demokracie. U nás ve městě se např. na místo starosty dostal dvakrát člověk, který byl co do preferencí hodně vzadu (tuším až čtrnáctý). Ale VYHOVOVAL! (Některým, většině občanů nějak moc ne.)

0 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2176x
Původním povoláním telekomunikační inženýr. Po r. 1991 se věnuje marketingu a pc grafice. Řadu let pracoval pro společnost vyvíjecí systémy pro odhalování falzifikátů. Od r. 1997 se zabývá zdravotnickou problematikou a byl jedním z prvních, kdo se začali specializovat na reklamu a marketing v českém zdravotnictví. Službami pro zdravotnictví se dnes téměř výhradně živí. Pracuje pro soukromé subjekty, příspěvkové organizace a zdravotní pojišťovny u nás i na Slovensku. V současnosti se zabývá plošnými přeregistracemi a transformacemi zdravotnických zařízení na právnické osoby. Provozuje webové stránky www.admedica.cz, www.mediposter.cz a www.spolecenskyservis.cz.