Nemravnost a zkaženost - jednoduše móda!

   Žel, současná ženská móda je ve své vyzývavosti a celkové snaze o vyvolávání smyslnosti vysloveně scestná. Je v rozporu se zákonitosti ve stvoření, a tedy s Vůlí Stvořitele! Že tento fakt nevnímají materialisté je pochopitelné.

   Avšak absolutně nepochopitelné je, že tento zkázonosný mor smyslnosti zasáhl také rady lidí, hlásících se ke křesťanským hodnotám, z nichž mnozí současný stav schvalují a svůj zkreslený názor se dokonce snaží podepřít citáty z Bible.

   Jako jeden z argumentů uvádějí například některé citáty ze Starého Zákona, přirovnávající vztah duše ke Stvořiteli ke vztahu vztahu nevěsty a ženicha, ve kterých se vyskytuje mnoho smyslných narážek. Hovoří třeba přímém pokynu Stvořitele, aby se lidský rod plodil a množil, nebo vyslovují názor, že žena přece dostala krásu na to, aby byla obdivována.

   Pouze ve stručnosti k jednotlivým argumentům: Starý Zákon byl napsán před několika tisíciletími, kdy se lidstvo nacházelo na radikálně odlišném stupni zralosti, než je tomu dnes. V mnoha oblastech života však vývoj pokročil neuvěřitelným způsobem dopředu a mělo by se to docela logicky týkat také oblasti morální a mravní. Z tohoto pohledu je pak doslova scestné argumentovat v současnosti tím, co bylo napsáno a aktuální před několika tisíciletími.

   Proti výroku milujte se a množte nelze nic namítat. Pouze je potřebné říct, že to milování musí být čisté, ušlechtilé a lidsky důstojné! Ne plné živočišné smyslnosti a někdy až zvrhlosti!

   Také nelze nic namítat ani proti ženské kráse, jenom musí být prezentována čistým a ušlechtilým způsobem, hodným bytosti zvané člověk. Ženská krása se totiž nikdy neměla stát nástrojem dráždění smyslů a těch nejnižších pudů tak, jak je tomu dnes. Krása totiž nebyla ženám darovaná na to, aby jejím prostřednictvím v mužích vědomě a cíleně vyvolávali sexuální chtivost.

   Copak opravdu lze předpokládat, že by Stvořitel daroval ženě krásu na to, aby ji vložila do nízkých služeb marnivosti, smyslnosti a nezdravého vyzdvižení sexuality?

   Ne! Půvab a krása žen je odleskem nádhery Stvořitele, a tato krása má ve svém čistém pojetí schopnost pozvedat a zušlechťovat vše ve svém okolí. Má schopnost vést tam, odkud krása vzešla a odkud pochází - nahoru, ke Světlu a k výšinám! To je skutečným smyslem, účelem a posláním krásy.

   Na téma nezdravého a nesprávného vnímání ženské krásy Kristus kdysi řekl: "Bylo vám řečeno - Nezcizoložíš! Já vám však říkám, že každý, kdo žádostivě vzhlédne na ženu, již s ní zcizoložil ve svém srdci!"

   To tedy prakticky znamená, že když ve svém nitru přechováváme zvrhlé a nečisté myšlenky, již jimi se proviňujeme vůči příkazu Nezcizoložíš, za což budeme plně bráni na zodpovědnost dokonalými Zákony Nejvyššího!

   Jen se z tohoto úhlu pohledu podívejme na dnešní ženskou módu, na filmy, na internet, na časopisy! Jsou to obrovské zdroje mravní nečistoty, se kterou se ze zištných důvodů vědomě pracuje. Ale odplata za toto všechno musí být zničující! Úměrně zničující k mravní špíně, v níž žijeme, kterou každodenně vytváříme a kterou je zaplaven náš skrytý, vnitřní život.

   Mnozí, ať již materialisté, nebo také křesťané si řeknou, že vše, o čem bylo mluveno, jsou pouze slova nějakého fanatika, přičemž oni se se svým umírněným postojem počítají k většině, která má přece vždy pravdu. Vždyť takové obrovské množství žen a mužů, kteří schvalují směrování současné módy a nevidí v ní nic špatného, takový obrovský počet se prostě nemůže mýlit.

   Ale opak je pravdou! Při svém povrchním posuzování věcí totiž nikdy nebrali v úvahu známé podobenství o dvou cestách. Z nich pouze ta úzká, kterou nacházejí nemnozí, vede do života, zatímco ta široká a pohodlná, po které kráčejí zástupy, vede do záhuby. Kdo dokáže ještě aspoň trochu samostatně uvažovat, ať se nad tím dobře zamyslí a ať se přestane klamně spoléhat na povrchní argument, že většina má vždy pravdu.

   Kde jsou kazatelé a pastýři, kteří se vážně zabývají tímto velkým problémem obecné nemravnosti? Kde jsou kazatelé a pastýři, kteří upozorňují na nutnost zastavení šířícího se morálního rozkladu prostřednictvím současné módy?

   Není jich! Z jakýchsi nepochopitelných důvodů mlčí, ba co víc, klidně tolerují tento mor také ve svých vlastních chrámech. Ano, také na tuto příležitost se již ženy dneška oblékají absolutně nevhodně, a to zejména v teplých letních dnech.

   A i když kazatelé a pastýři mlčí, rozhodne nemlčí temnota, která, přestože již svými zvrácenými názory ovládla téměř všechno a všechny, nevynechá ani jediný den, aby si ještě více neupevnila a nerozšířila své pozice. Aby nakonec, pokud se již nenajde celkem nikdo, kdo by se jí postavil na odpor, strhla do svého slizce smyslného náručí a tím do hmotné a duchovní záhuby celý svět. Přesně k tomuto bodu všechno směřuje, jestliže se nevzpamatujeme!

Autor: František Skopal | pondělí 3.6.2019 15:02 | karma článku: 13,49 | přečteno: 894x