Lidstvo, jak dál?

   Osobní, lidsky vlastní chtění nám jasně ukazuje svou nedostatečnost! A přitom už staletí je lidstvu nabízena jediná možná cesta zdravého rozvoje ve všech oblastech života

   Navzdory obrovskému všeobecnému úsilí o zlepšení hospodářských a ekonomických ukazatelů, navzdory integraci do struktur společného evropského trhu, navzdory zvýšenému přílivu zahraničních investic a zlepšení finanční situace určitých skupin obyvatelstva, přes množství vzdělaných a schopných lidí na všech úrovních řízení států, z nichž mnozí projevují opravdu upřímnou snahu pomáhat svému národu i světu je realita neradostná.

   Svět z globálního hlediska trpí bídou hmotnou, ale i duchovní! Nepříznivá politická, ekonomická i epidemiologická situace, nezaměstnanost, povrchní bezuzdná konzumnost, štvavá touha po uplatnění se a užití si života, kolabující vztahy v rodinách, v zaměstnání, v přátelstvích, celková apatie a nezájem o ušlechtilé hodnoty, do neúnosné míry rozšířena vulgárnost, násilí a nemravnost.

   Ale proč? Proč ten ostrý rozpor mezi naléhavou snahou o zlepšení života na jedné straně a neradostným reálným stavem na straně druhé? V čem je chyba? Kde hledat příčinu?

   Ta příčina byla a bude vždy jen jediná: veškeré úsilí o pokrok se pohybuje pouze v mezích osobního - lidsky vlastního chtění! Každý člověk se snaží o konání dobra způsobem, odpovídajícím jeho osobní představě. Podobný přístup je však potencionálním zdrojem permanentně se opakujících konfliktních situací, protože každý z jednotlivců prosazuje svou vlastní představu o cestě k prosperitě. A tak paradoxně, ačkoli mnozí chtějí opravdu a upřímně dobře, rozcházejí se nejednou až v nepřátelství, čehož můžeme být každodenními svědky při jednání parlamentu, nebo při mnoha jiných politických diskusích.

   Osobní, lidsky vlastní chtění nám jasně ukazuje svou nedostatečnost! A přitom už staletí je lidstvu nabízena jediná možná cesta zdravého rozvoje ve všech oblastech života - cesta naplňování Vůle Stvořitele! Ano, jen v podřízení se malého lidského chtění velkému chtění Nejvyššího najdou lidé společnou řeč, společný cíl a společnou cestu! Pouze v osobním, individuálním podrobeni se každého jednotlivce tomuto jednotnému vedení zmizí všechny zásadní rozpory a nebude už vznikat množství navzájem si odporující názorů na jednu věc! To je klíč, to je cesta, to je jediný možný sjednocující činitel, schopný přivést všechny lidi k porozumění a všechny národy k velkému rozmachu!

   Jen se jednou podívejme do historie. Lidské chtění, lidské snahy a lidské zákony přivedly už nejednou mnohé národy k velkému rozkvětu. Ale pouze po určitou hranici! Hranici, po dosažení níž došlo najednou k úpadku, rozvratu a zkáze! Je to zákonitost a historický, staletími ověřený jev! Neboť vše, co nestojí ve Vůli Stvořitele, nemá v sobě pevného základu a je stavbou, už dopředu odsouzenou na zhroucení.

   Jako východisko a pomoc lidem současné doby, vypuklo se projevující nedostatečností čistě lidských snah, je proto třeba dát do obecné pozornosti významné dílo s názvem "Ve Světle Pravdy", které věcně, jasně a jednoduše prezentuje požadavky Tvůrce univerza na člověka. Neboť pouze zohledněním a zapracováním vysokých a vznešených principů do pozemského zákonodárství, a samozřejmě jejich důsledným dodržováním ve všech oblastech života společnosti, může být vyvolán tolik očekávaný obrat k lepšímu. Obrat v oblasti ekonomických a hospodářských vztahů, ve školství, ve zdravotnictví, v osobním životě, prostě všude!

   Cestu ze současné duchovní a morální krize totiž nelze ani při té nejlepší vůli hledat a realizovat v rámci stávajících právních předpisů a norem, které nekorespondují se zákonitostmi Stvoření. Vzhledem ke své nedostatečnosti musí být proto pozměněny a dány do souzvuku s Vyšší Vůlí, neboť pouze celospolečenské odhodlání se k tomuto kroku může zaručit jednotlivým národům i celému světu bezpečnou a jistou cestu k důstojnější budoucnosti. Nic jiného!

   A pokud jednotlivé národy i náš svět jako celek nechce jít touto cestou, můžeme jí vždy kráčet my samotní jako jednotlivci. Tím pomůžeme nejen sobě, ale také své zemi. Ba celému světu, protože tak alespoň částečně zmenšíme míru trosek velkého a děsivého pádu naší civilizace, která se rozhodla až do úplného konce arogantně ignorovat Vůli Stvořitele.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: František Skopal | pátek 29.1.2021 16:13 | karma článku: 7,80 | přečteno: 209x