Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jak moc jsou tajné ceny vězeňských náramků?

Veletajné ceny vězeňských náramků, odborářští bossové jako veselé kopy, nová brněnská specialita  a další postřehy kolem nás, někdy špičatě, jindy s humorem. Není třeba brát všechno smrtelně vážně.

Ve vedení ministerstva spravedlnosti zřejmě hrají hru na pikanou. Těžko si lze jinak vysvětlit skutečnost, když ministryně a ostatní její náměstci žádají náměstka zodpovědného za tendr na pořízení vězeňských náměstků o informaci, za kolik podobné náramky prodávají různí výrobci, tento náměstek tuto informaci odmítne dát, dá pouze cenu jediného výrobce, kterého doporučuje, a rovnou běží podat oznámení na protikorupční policii. Podle těchto informací, nutno podotknout že z jedné strany, to spíše vypadá na potřebu dvou statných mužů v bílých pláštích. Nejlépe ze zařízení doktora Chocholouška.

 ***9*******

Brněnští zastupitelé se dnes rozhodli zakázat na celém území města nabízení sexuálních služeb. S odůvodněním ochrany mládeže. Což o to, úmysl je to jistě chvályhodný, o tom není sporu. Jen mně vrtá hlavou, jak toho chtějí dosáhnout. Zatím se to nepodařilo nikomu na celém světě a je to snaha stará několik tisíc let. Při regulaci byl alespoň nějaký přehled, teď nebude žádný. Možná ale, že sám primátor Roman Onderka, sám známý svými vedlejšími avantýrami, oblaží občany města nějakým revolučním řešením. Třeba bude chodit zaříkávat či nechá město polepit varovnými hanbatými obrázky. Těšte se, Brňané.

 **********

Vypadá to, že naši současní odboroví šéfové jsou vcelku veselé kopy. Soudě podle slov jejich nejvyššího by zrušení daňového zvýhodnění odborářských příspěvků (bratru 60 milionů korun za rok) velmi výrazně poškodilo českou ekonomiku. Spíše by se páni šéfové neměli po několik dalších let čím chlubit, co pro své ovečky vybojovali. Což takhle místo svých příspěvků bojovat za podobný krok třeba u dobrovolných požárníků nebo dobrovolných členek Červeného kříže? Tito lidé alespoň zachraňují životy a materiální hodnoty.

 **********

Pravděpodobně i geniální mozek Hercule Poirota by měl co dělat, aby dokázal rozplést argumentaci šéfky Energetického regulačního úřadu Aleny Vitáskové před soudem kvůli neoprávněným licencím dvou solárních elektráren v poslední den, kdy bylo možné získat vysoké dotace. Podle šéfky ERÚ je vše vina tehdejšího vedení, které mělo celou věc vyřešit. Nějak paní šéfová taktně zapomíná, že když o půlrok později se šéfkou tohoto úřadu stala ona sama a její právníci ji upozornili na tento prapodivný případ, neshledala sebemenší důvod zahájit přezkoumání udělení licence, ač k tomu měla všechny potřebné pravomoci. Možná by se olympijští představitelé měli zamyslet, zda nezavést novou disciplínu – úřednické veletoče. Češi mají kandidátů na přední umístění docela dost.

 **********

Sice se pouze odhaduje, že čtyři z deseti aut koupených v tuzemských autobazarech mají přetočený tachometr, ale první poznatky různých organizací zabývajících se odhalováním těchto případů napovídají, že to asi bude pravda. Jelikož se u nás ročně prodá kolem 570 tisíc vozů z druhé ruky, můžete si být téměř jistí, že pokud potkáte člověka se zamotanými prsty, jedná se téměř určitě o pracovníka autobazaru. Ono točit celý den těmi maličkými kolečky u tachometrů, to dá prstům pořádně zabrat.

Autor: František Prokop | úterý 17.6.2014 15:51 | karma článku: 14,65 | přečteno: 964x
  • Další články autora

František Prokop

Rusko – země neomezených možností

Přátelé, opravdu nevím, proč si myslíte, že na východě Ukrajiny jsou ruští vojáci. Vždyť jsou to dobrovolníci, obětující i vlastní dovolenou, aby pomohli svým spolubratřím.

28.8.2014 v 14:50 | Karma: 22,60 | Přečteno: 737x | Diskuse| Ostatní

František Prokop

Pánové Cvalíne, Fojtíku a další, je čas na činy!!!

Docela mne fascinuje, jak někteří zdejší blogeři a diskutéři tak zásadně uznávají pouze argumenty jedné strany (ať ruské či protiruské) a ostatní považují za propagandu, ne-li rovnou za lež. Budiž, je to jejich právo.

8.8.2014 v 9:36 | Karma: 21,69 | Přečteno: 834x | Diskuse| Politika

František Prokop

Chceme služební zákon? Použijme právo útrpné

A už se nám pase páni poslanci a dámy poslankyně hádají, předvádějí obstrukce a všelijaké jiné roztodivné tanečky. Prostě bude po jejich, anebo nebude nic. Tentokrát je to o služebním zákoně, příště to bude třeba o barvě psích plemen.

4.8.2014 v 11:05 | Karma: 10,32 | Přečteno: 312x | Diskuse| Společnost

František Prokop

Hranice nezávislosti českých soudců? Vždy výše, než beru teď

Tak se čeští soudci opět usnesli, že jejich příjmy jsou tak nízké, že nemohou zaručit jejich nezávislost a prosadili si zvýšení svých prebend. A nechali si to svými kolegy posvětit. Nu, lze pochopit, že některým z nich poklesla jejich životní úroveň natolik, že mohou snídat jen pětkrát týdně, na víc prostě nemají. A to je opravdu zlé, soudcovat hladový. Ale kde je vlastně finanční hranice nezávisti soudce? A kde bude třeba za dva roky?

31.7.2014 v 8:01 | Karma: 24,20 | Přečteno: 652x | Diskuse| Společnost

František Prokop

A co takhle kvóty na zdravotní bratry?

Není tomu zase tak dávno, jen jedno čtvrtstoletí, kdy se sice na každé volby sestavovala pouze jedna společná kandidátka, ale dala docela fušku. Tolik a tolik dojiček, prodavaček, hasičů, zahrádkářů, možná i přátel žehu (to už ale přesně nevím). A vypadá to, že se po podobných kvótách leckomu i dnes zřejmě stýská.

28.7.2014 v 8:05 | Karma: 14,87 | Přečteno: 382x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

VIDEO: Jak vidí EU maturanti? Do Unie se už narodili, cení si cestování

1. května 2024  11:45

Česko ve středu slaví dvacáté výročí vstupu do Evropské unie. Redakce iDNES.cz při této...

Ukrajina zasáhla další ruskou rafinérii, okupační armáda zabíjela v Oděse

1. května 2024  9:39,  aktualizováno  11:16

Sledujeme online Ruská protivzdušná obrana v noci na středu sestřelila šest dronů nad čtyřmi regiony, informovalo...

Hasiči při pálení čarodějnic zasahovali u dvaceti požárů, u dalších pak zbytečně

1. května 2024  9:14,  aktualizováno  11:13

Na mnoha místech Česka se během včerejšího posledního dubnového večera rozhořely ohně při tradičním...

Policie v Tbilisi nasadila proti davu plyn i vodní dělo, zadržela 63 lidí

1. května 2024  11:13

Gruzínská policie a demonstranti se v úterý večer střetli v Tbilisi u sídla parlamentu, který v...

  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 577x
Člověk oscilující kolem středu Gaussovy křivky, odmítající extrémy jakéhokoliv druhu. Protože mně sudičky daly schopnost napsat více než jednu větu gramaticky správně, nabízím tyto věty laskavým čtenářům.

Seznam rubrik