Jak moc jsou tajné ceny vězeňských náramků?

Veletajné ceny vězeňských náramků, odborářští bossové jako veselé kopy, nová brněnská specialita  a další postřehy kolem nás, někdy špičatě, jindy s humorem. Není třeba brát všechno smrtelně vážně.

Ve vedení ministerstva spravedlnosti zřejmě hrají hru na pikanou. Těžko si lze jinak vysvětlit skutečnost, když ministryně a ostatní její náměstci žádají náměstka zodpovědného za tendr na pořízení vězeňských náměstků o informaci, za kolik podobné náramky prodávají různí výrobci, tento náměstek tuto informaci odmítne dát, dá pouze cenu jediného výrobce, kterého doporučuje, a rovnou běží podat oznámení na protikorupční policii. Podle těchto informací, nutno podotknout že z jedné strany, to spíše vypadá na potřebu dvou statných mužů v bílých pláštích. Nejlépe ze zařízení doktora Chocholouška.

 ***9*******

Brněnští zastupitelé se dnes rozhodli zakázat na celém území města nabízení sexuálních služeb. S odůvodněním ochrany mládeže. Což o to, úmysl je to jistě chvályhodný, o tom není sporu. Jen mně vrtá hlavou, jak toho chtějí dosáhnout. Zatím se to nepodařilo nikomu na celém světě a je to snaha stará několik tisíc let. Při regulaci byl alespoň nějaký přehled, teď nebude žádný. Možná ale, že sám primátor Roman Onderka, sám známý svými vedlejšími avantýrami, oblaží občany města nějakým revolučním řešením. Třeba bude chodit zaříkávat či nechá město polepit varovnými hanbatými obrázky. Těšte se, Brňané.

 **********

Vypadá to, že naši současní odboroví šéfové jsou vcelku veselé kopy. Soudě podle slov jejich nejvyššího by zrušení daňového zvýhodnění odborářských příspěvků (bratru 60 milionů korun za rok) velmi výrazně poškodilo českou ekonomiku. Spíše by se páni šéfové neměli po několik dalších let čím chlubit, co pro své ovečky vybojovali. Což takhle místo svých příspěvků bojovat za podobný krok třeba u dobrovolných požárníků nebo dobrovolných členek Červeného kříže? Tito lidé alespoň zachraňují životy a materiální hodnoty.

 **********

Pravděpodobně i geniální mozek Hercule Poirota by měl co dělat, aby dokázal rozplést argumentaci šéfky Energetického regulačního úřadu Aleny Vitáskové před soudem kvůli neoprávněným licencím dvou solárních elektráren v poslední den, kdy bylo možné získat vysoké dotace. Podle šéfky ERÚ je vše vina tehdejšího vedení, které mělo celou věc vyřešit. Nějak paní šéfová taktně zapomíná, že když o půlrok později se šéfkou tohoto úřadu stala ona sama a její právníci ji upozornili na tento prapodivný případ, neshledala sebemenší důvod zahájit přezkoumání udělení licence, ač k tomu měla všechny potřebné pravomoci. Možná by se olympijští představitelé měli zamyslet, zda nezavést novou disciplínu – úřednické veletoče. Češi mají kandidátů na přední umístění docela dost.

 **********

Sice se pouze odhaduje, že čtyři z deseti aut koupených v tuzemských autobazarech mají přetočený tachometr, ale první poznatky různých organizací zabývajících se odhalováním těchto případů napovídají, že to asi bude pravda. Jelikož se u nás ročně prodá kolem 570 tisíc vozů z druhé ruky, můžete si být téměř jistí, že pokud potkáte člověka se zamotanými prsty, jedná se téměř určitě o pracovníka autobazaru. Ono točit celý den těmi maličkými kolečky u tachometrů, to dá prstům pořádně zabrat.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: František Prokop | úterý 17.6.2014 15:51 | karma článku: 14,65 | přečteno: 964x