Rozděluje islám českou společnost?

Aktuálně se vedou diskuse, které se týkají soužití národa, který dlouhá staletí obývá území dnešní České republiky s entitou, která přichází z prostředí odlišného geograficky, sociálně, kulturně a nábožensky.

Připustíme-li právo na možnost vybrat si, kde chce konkrétní člověk žít, musí si být vědom povinnosti respektovat danosti území, které si pro život vybral. Pokud se tedy hosté přizpůsobí pravidlům života hostitelské země, může soužití rozdílných entit fungovat v relativním souladu. Pokud však hosté začnou vyžadovat opak, vznikne samozřejmě problém. Ten bude tak velký, jak moc budou chtít hosté hostitelskou zemi měnit k obrazu svému, a jak budou obyvatelé hostitelské země takové snahy nahlížet.

President Zeman nedávno prohlásil, že pokud se má pomáhat občanům z míst, kde dochází k porušování lidských práv, nebo jsou občané vystavováni následkům válečných konfliktů, má se tak činit v jejich zemích. Přemisťování těchto lidí zhoršuje lidský komfort přemisťovaných i tam, kam jsou přemisťováni.

Přes veškeré vnímání politické korektnosti je pravdou, že západní a střední Evropa je územím, kde je tradičně uplatňováno křesťanství. Je pravda, že od roku 1948 až po dnešek, je v ČR proti křesťanství veden boj. Je to totiž ideologie neslučitelná s ideologií komunismu i islámu. Zejména dnes je dobré si uvědomit, kdo obsazoval, obsazuje nebo v budoucnu obsadí eventuálně uvolněný prostor. Pochybná interpretace multikulturalismu, zejména v dnešní době, nic dobrého pro soužití lidí různých kultur Evropě nepřinese. 

Trochu potrhlí zastánci bezbřehé tolerance ke všemu cizorodému, by si měli možná uvědomit, že bratři Cernajevové žili v Bostonu jako přátelé svých sousedů či spolužáků až do doby, kdy někdo zavelel... .

Tohle všechno si uvědomuje převážná část normálně uvažujících občanů nejenom u nás. Když ale „politicky korektní“ idealisté mluví o většinové toleranci k uplatňování islámu v ČR, tak opravdu neví, o čem mluví. Když navíc podle svého vidění světa mohou právními normami ovlivňovat dění v této zemi, je to až na pováženou. Jsou to oni, kdo ze svého uzavřeného světa rozdělují společnost a radikalizují její některé části.

František Mikeš

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: František Mikeš | neděle 19.4.2015 10:01 | karma článku: 24,61 | přečteno: 524x